Blog

Marrakech - dag 2

07 November 06 11:15 AM

Na het ontbijt in de Riad (zelfgemaakte cake, pannenkoekjes, verschillende soorten brood en jam, vers sap, koffie en thee), gaan we terug naar B.H. om te zoeken naar materiaal in al die zakken en manden. Binnen de kortste keren hebben we pikzwarte handen van het zilver. Als je vroeg komt 's morgens, heb je de meeste kans om iets moois te vinden. Er is zo weinig authentieks nog op de markt dat het onmiddellijk verkocht is. Ik heb geluk en kan een lot bruin-rode amber kopen.

De zoon van B.H. brengt ons thee. Niet de mierzoete thee die je hier overal krijgt, maar een sterke bittere thee die typisch is voor de streek van Taroudant waar B.H. vandaan komt.

Ik vind ook mooie oude ebbenhouten bidparels uit Mauretanië met heel fijn filigraanzilver. De nieuwe die je nu overal ziet, zijn geverfd hout met aluminium!

Terwijl we zitten te zoeken, brengt Hassan mijn bestelling:"pastilles" in zilver, een soort kleine ufootjes, onregelmatig en duidelijk met de hand gemaakt, ideaal om te combineren met oude kralen of amber. In gedachten begin ik al colliers samen te stellen!

Terwijl we door de zakken en manden oud zilver gaan, hoor ik een bekende stem: Bart, een handelaar en goede vriend uit België, toevallig ook in Marokko. We spreken meteen af om 's avonds samen te eten.


comments powered by Disqus