Blog

Nieuwe levering halfedelstenen: 10 eur per snoer

17 May 08 10:25 AM

De snoeren van 10 € zijn een groot succes, ze vliegen de deur uit. Omdat wij er weinig werk mee hebben (we hoeven de snoeren niet los te maken en kraal per kraal in bakken te leggen en ook het rekenen aan de kassa gaat natuurlijk makkelijker) kunnen we deze snoeren goedkoop aanbieden en kunnen we ook nog korting geven bij aankoop van meerdere snoeren. Meestal kunnen ze wel niet nabesteld worden, het zijn speciale loten, op is op.

Deze zijn nu net binnen gekomen:

Zomerse pastels, 8 mm, voorlopig geregen, ongeveer 40 cm. U ziet roze en rode aventurijn, sesam jasper, sneeuw kwarts, sodaliet, gele turkoois, howliet, jade...

En ook dit is een interessant lot (tot 16 mm!):

Veel blauwe koraal (die was vorige keer meteen de deur uit), turkoois, sponskoraal en "mountain jade" (de twee paarse snoeren en het rode snoer rechts ervan op de onderste foto).

"Mountain jade" is een fascinerende steen. Het is eigenlijk een marmersoort uit Azië. Over een periode van duizenden jaren zijn de minerale resten van schelp en skeletten van zeediertjes versteend tot deze zeer sterke en prachtige marmersoort die al eeuwenlang gebruikt wordt door beeldhouwers en steenkappers. Deze kralen worden geverfd in prachtige sterke kleuren. Het rood vind ik bijzonder geslaagd, het is een eerder koel rood dat naar "framboos" neigt (ideaal voor een winter, zomer-winter of herfst-winter). We hebben ze ook nog in fuchsia en fel turkoois.

Op al deze snoeren krijgt u korting bij aankoop van meerdere snoeren (2 snoeren 2%, 3 snoeren 3%... maximum 20%). Vanaf zondag in Gent, vanaf dinsdag in Antwerpen.


comments powered by Disqus