Blog

Oorringen: welke vorm en zin en onzin van setjes

24 May 08 10:42 PM

Veel klanten vragen naar bijpassende oorringen bij een halssnoer. Pas echter op met "setjes" waarbij je de kralen uit je halssnoer exact herhaalt. Bij een halsketting met pakweg rode, groene en blauwe stenen identieke oorringen dragen met rood, groen en blauw is niet ideaal: het dateert je look. Als je kan gaan voor een originele creatie, waarom zou je dan kiezen voor een kant en klaar setje dat minder creativiteit uitstraalt...

Bij een opvallend halssnoer identieke oorringen dragen is ook geen goed idee omdat beide rivaliseren in het trekken van de aandacht. Beter is dus één kraaltje te herhalen of, het halssnoer te combineren met eenvoudige zilveren of gouden oorringen die flaterend zijn voor de vorm van je gezicht.

Tenzij je een perfecte ovale gezichtsvorm hebt, moet de vorm van de oorringen altijd tegengesteld zijn aan de vorm van het gezicht.

o Een rond gezicht: ronde oorringen zouden de volheid van het gezicht accentueren; lange oorringen brengen het gezicht meer in balans en creëren de illusie van een ovaal

o Een lang gezicht: de accessoires mogen in de breedte gaan, ook het kapsel speelt hierin een rol (te lang haar is niet flatterend, beter een korte coupe met veel volume opzij)

Tenslotte: oorringen trekken de blik naar boven en lichten het gezicht op. Oorringen zijn dus heel belangrijk voor wie enkele kilootjes wil camoufleren, meer nog dan een halssnoer. Ben je niet gewoon veel sieraden te dragen: draag dan toch altijd een paar eenvoudige oorringen.

Ook met make-up kan je je gezichtsvorm corrigeren. Lees ook de nieuwe technische fiches over de basismake-up en accessoires.


comments powered by Disqus