Blog

Handgeslepen stenen uit India

07 July 09 01:37 PM

Zahia voert de meeste van zijn halfedelstenen in uit China. Af en toe kunnen we een lot stenen uit India op de kop tikken, toch een andere stijl. Deze stenen zijn handgeslepen, delicaat van uitstraling en niet duur.

DSCN6505#001 

Van boven naar onder: aquamarijn in twee vormen, traantjes en ovaal, ongeveer 10 mm en maar 12 € voor een snoer (40 cm, voorlopig geregen). We hebben maar een beperkt aantal snoeren per winkel, eventueel kunt u ze reserveren via ingeborg@zahia.be. Wel de vorm erbij vermelden (ovaal of traantjes).

De muntjes zijn amethist: 2 voor 1 €!

Het onderste snoer is ametrine, een "kruising" tussen amethist en citrine, heel bijzonder en delicaat omdat het voortbouwt op de combinatie van complementaire kleuren (paars en geel). Ik zou het verwerken met vergulde tussenstukjes:

 preco 014

Petroleum wordt samen met paars één van de topkleuren van deze winter, we konden deze kralen dan ook niet laten liggen, het is gele turkoois, we hebben ze in verschillende vormen.

DSCN6514#001

Op algemeen verzoek terug in de collectie: grote en kleine koralen roosjes. De kleine zijn er ook in lichtroze en creme-kleur. Groot 8€ per stuk, klein 1 €.

DSCN6183#001 DSCN4447#001

Nu al in Gent, vanaf donderdag in Antwerpen en Lier.


comments powered by Disqus