Blog

Zahia Exclusive: nieuwe edelstenen voor de feestdagen!

21 November 18 05:43 PM

Wauw! De nieuwe stenen van de Zahia Exclusive collectie zijn deze week geleverd, mooi op tijd voor de feestdagen.

 

We hebben de populairste vormen en stenen opnieuw laten slijpen, maar er zijn ook een aantal bijzondere, nieuwe stenen én een nieuw slijpsel: het halve maantje lieten we ook maken in een kleinere maat, dezelfde grootte als in het Murano glas. Ideaal voor oorbellen!

 

Het is weer subliem materiaal. De stenen zijn zo intens en rijk van kleur, zo strak geslepen en uiterst precies afgewerkt.

Ik kan een heleboel mooie woorden verzinnen om deze magnifieke kralen te omschrijven, maar kom vooral zelf kijken.

Want hoewel ik mijn uiterste best doe om de subtiele schakeringen, schittering en de bijzondere eigenschappen van elke steen te vatten op foto, in het echt zijn ze nog altijd 10 x mooier!

 

Vanaf vrijdag 23 november ligt alles in de winkels, dus kom de collectie ontdekken en laat je inspireren door deze unieke kralen!

 

Goed nieuws voor de online shoppers, want vanaf volgende week staat de volledige collectie ook online op de webshop.

 

Kijk nu al even mee naar al het moois!

edelstenen kralen om juwelen te maken, zahia exlusive collectie

 

Net zoals de Zahia Exclusive collectie van 2017 is ook deze nieuwe collectie van a tot z helemaal door ons uitgewerkt, in overleg met gespecialiseerde vakmensen.

Voor onze Zahia Exclusive kralen gaan we steeds op zoek naar edelstenen van de beste kwaliteit.

 

Ze zijn ongelofelijk helder en zuiver en vakkundig geslepen in strakke, hedendaagse vormen die de glans en schittering van elke steen maximaal doen uitkomen.

labradoriet steen, kralen zahia exclusive collectie,2

Labradoriet / gepolijst / rechthoekje 2,6 x 0,8 cm / halve maan 1,9 x 1 cm

 

Als je verliefd kan worden op een steen, dan ben ik het tot over m’n over op deze labradoriet! ; –)

 

Zelden zie je zo’n intense en rijke kleuren in labradoriet. Afhankelijk van de lichtinval vertoont deze edelsteen een prachtig spel van metallic kleuren in blauw, groen en oranje. Elke kraal is anders, en er valt overal wel iets te ontdekken.

labradoriet steen, kralen zahia exclusive collectie,3

Labradoriet / gepolijst / driehoek 1,8 x 1 cm

 

Deze Malachiet is nieuw in de collectie. Hoewel malachiet slechts een hardheid heeft van 3,5 tot 4 op Mohs scale, is deze donkergroene edelsteen toch zeer geliefd omwille van de typische tekening met banden.

 

Omdat het een vrij zachte edelsteen is, is malachiet gevoelig aan zuren (zeep!) en hete temperaturen (warm water). Als je juwelen maakt met malachiet, doe je ze dus best altijd uit tijdens huishoudelijke taken en klusjes. Zo blijft de kwaliteit van de steen maximaal behouden.

malachiet steen, kralen zahia exclusive collectie

Malachiet / mat / halve maan 1,9 x 1 cm

 

We hebben alle hens aan dek gezet om de edelstenen zo snel mogelijk in de winkels te krijgen zodat jullie ermee aan de slag kunnen voor je feestjuwelen en cadeautjes.

 

Valerie is nog volop bezig met ontwerpen en combinaties te creëren om jullie te inspireren. Hou dus zeker onze Facebookpagina en Instagram in de gaten, want hier posten we binnenkort nieuwe ontwerpen en juwelen met deze exclusive collectie!

juwelen maken met kralen, zahia exclusive collectie

juwelen maken met kralen, zahia exclusive collectie,2

 

Dolomiet was heel populair in de vorige collectie, dus we lieten deze nu ook slijpen in alle andere vormen.

Deze edelsteen is een mineraal op basis van magnesium. In de Zahia Exclusive collectie zit een mooie variëteit in zwart en wit met marmereffect.

dolomiet kralen, edelstenen om juwelen te maken, zahia exclusive collectie

Dolomiet/ mat / vierkantje 1 x 1 xm / rechthoekje 2,5 x 0,8 cm / halve maan 3 x 1,6 cm / driehoek 1,8 x 1 cm / vijfhoek 2,4 x 1,9 cm / halve maan 1,9 x 1 cm / vijfhoekje 1,2 x 1,1 cm

edelstenen kralen, zahia exclusive collectie,6

 

Veldspaat is een edelsteen die voorkomt in talrijke variëteiten waarvan zonnesteen, maansteen en labradoriet de bekendste zijn. Wij hebben naast labradoriet en maansteen ook een prachtige grijze variant die onder juiste lichtinval een subtiele schittering vertoont, en deze opake gevlekte variëteit in zwart en wit.

jaspis steen, kralen om juwelen te maken, zahia exclusive collectie

Veldspaat / mat / vierkantje 1 x 1 xm  / halve maan 3 x 1,6 cm

 

Bij opaal wordt een onderscheid gemaakt tussen edelopalen (met de typische opaliserende regenboogschittering), vuuropalen (troebel oranje van kleur) en halfopalen. Wij kozen voor een halfopaal in een licht roze kleur. Omwille van de zachte kleur wordt deze opaalvariëteit ook wel angel skin opaal genoemd.

IMG_0006

Angel skin opaal / mat / rechthoekje 2,6 x 0,8 cm   / driehoek 1,8 x 1 cm

 

De kwaliteit van edelstenen wordt onder andere bepaald aan de hand van de zuiverheid van de stenen. Klein insluitsels (die soms enkel met een microscoop zichtbaar zijn) zoals luchtbelletjes, splijtscheurtjes of kleine kristallen kunnen de kleur en het uitzicht van de steen beïnvloeden, en vaak wordt dit ervaren als waardeverminderend.

 

In sommige gevallen zorgen deze insluitsels echter voor een spectaculair resultaat, zoals bij deze rutielkwarts.

chrysopraas, maansteen, rutielkwarts en chalcedoon,2

Chrysopraas, maansteen, rutielkwarts, blauwe chalcedoon / mat & gepolijst / vijfhoekje 1,2 x 1,1 cm

 

We hebben ook heel wat nieuwe briolettes in 3 verschillende slijpvormen. Ze zijn fantastisch mooi! Heel fijn en perfect afgewerkt.

De slijpsels zijn van een  uitmuntende kwaliteit, waardoor de kleur en glans van de stenen maximaal tot uiting komen.

 

Er zijn briolettes in rookkwarts, citrine, amethist, aquamarijn, labradoriet, serpentine, granaat, carneool en zwarte onyx.

 

Door de zijdelingse doorboring vraag het wel wat oefening om deze kralen mooi te verwerken. In onze workshop ‘Werken met briolettes’ kan je de specifieke techniek leren om met briolettes te werken.

Er staan voor deze workshop in elke winkel nog datums ingepland in november en december. Een ideaal moment om even de tijd te nemen en een feestelijk paar oorbellen te maken voor jezelf, of als cadeautje. ; –)

 

briolettes rookkwarts, citrine, amethist om juwelen te maken, zahia exclusive collectie

Rookkwarts, citrine, amethist / gepolijst / briolettes 1 x 0,3 cm

 

Amethist is misschien wel één van de meest gekende en geliefde edelstenen die er zijn. Amethist behoort net als citrine en rookkwarts tot de kwartsgroep, waarvan enkel de beste soorten worden gefactteerd.

 

Vaak komt amethist voor met insluitsels van een witte kwarts. Wij hebben in onze Zahia Exlcusive collectie enkel zuivere amethist van de beste kwaliteit, helder en egaal van kleur.

briolettes amethist, rookkwarts, citrine, kralen om juwelen te maken, zahia exclusive collectie

Amethist, rookkwarts, citrine / gepolijst / briolettes 0,6 x 0,6 cm

 

Misschien wel één van de meest gewaardeerde eigenschappen van een edelsteen is zijn kleur. Op onyx na, zijn alle edelstenen uit deze Zahia Exclusive collectie 100% natuurlijk en niet bewerkt om de kleur te versterken of manipuleren.

De ruwe, nog onbewerkte stenen worden rechtstreeks door onze leverancier uit de mijnen (wereldwijd) aangekocht, en nadien door hen geslepen.

 

Onyx is een kwartssoort die behoort tot de groep van chalcedonen. Natuurlijke onyx is heel licht van kleur en wordt altijd, ongeacht de kwaliteit gemanipuleerd om de kleur te versterken of beïnvloeden. Het meest gekende is de zwarte onyx, maar wij hebben ook blauwe en rode onyx en een heel mooie oranje variëteit: sad onyx.

sad onyx edelsteen, kralen zahia exclusive collectie

Sad onyx / gepolijst / halve maan 1,9 x 1 cm

 

Een zonsondergang gevat in een edelsteen. De naam doet misschien anders vermoeden, maar sad onyx is een prachtige steen in warme oranje tinten.

sad onyx edelsteen, kralen zahia exclusive collectie,3B

Sad onyx / gepolijst / driehoek 1,8 x 1 cm / halve maan 1,9 x 1 cm / rechthoekje 2,6 x 0,8 cm

rode en blauwe onyx steen, kralen om zelf juwelen te maken, zahia exclusive collectie

Rode en blauwe onyx / gepolijst / vierkantje 1 x 1 cm / vijfhoek 2,4 x 1,9 cm / halve maan 3 x 1,6 cm

 

Spinel is een mineraal dat pas 150 jaar geleden werd ontdekt. Voordien werden spinellen vaak verkeerdelijk als robijn gezien. Zo zijn er bekende ‘robijnen’ in de Engels kroonjuwelen dat eigenlijk spinellen zijn. Spinel komt voor in verschillende kleuren, maar wij hebben in onze Zahia Exclusive collectie enkel zwarte spinel.

 

Net zoals robijn en saffier komt spinel voor in rivierafzettingen. Het is een mineraal dat heel moeilijk te vinden is in grote stukken, vandaar dat er bijna uitsluitend kleine slijpsels van bestaan.

 

Spinel heeft een hardheid van 8 en is dus een zeer duurzame edelsteen.

zwarte onyx en spinel steen, kralen om juwelen te maken, zahia exclusive collectie

Spinel en zwarte onyx/ gepolijst / driehoek 1,8 x 1 cm / rechthoekje 2,6 x 0,8 cm / halve maan 1,9 x 1 cm / vijfhoekje 1,2 x 1,1 cm

edelstenen kralen om juwelen te maken, zahia exlusive collectie,6

 

Granaat kent verschillende variëteiten en kleuren, maar de meest gekende is zonder twijfel granaat in de typische donker rode kleur.

De naam is trouwens afgeleid van het Latijnse ‘granatus’ wat ‘zoals een zaadje’ betekent, omdat de kleur doet denken aan de zaadjes van een granaatappel.

briolettes carneool, granaat, zwarte onyx

Carneool, granaat, zwarte onyx / gepolijst / briolettes 1 x 0,3 cm

 

Carneool of kornalijn behoort tot de chalcedoongroep, en heeft zijn bruinrode kleur te danken aan de aanwezigheid van ijzer. Tegenwoordig zijn veel carneolen eigenlijk gekleurde agaten. Wij hebben in onze Zahia Exclusive collectie enkel zuivere carneool.

briolettes granaat, zwarte onyx, carneool, kralen

Granaat, zwarte onyx, carneool / gepolijst / briolettes 0,6 x 0,6 cm

 

Jasper of jaspis is een zeer opake edelsteen die voorkomt in verschillende kleuren en meestal gevlekt, gevlamd of gestreept is. Zelfs in dunne schijven vertoont deze steen absoluut geen transparantie. Wij hebben in onze Zahia Exclusive collectie warm getinte okergele en rode jasper.

rode jaspis steen, kralen om zelf juwelen te maken, zahia exclusive collectie

Rode jaspis / mat / vijfhoekje 1,2 x 1,1 cm / halve maan 3 x 1,6 cm / halve maan 1,9 x 1 cm / rechthoekje 2,6 x 0,8 cm / driehoek 1,8 x 1 cm

gele jaspis steen, kralen om zelf juwelen te maken, zahia exclusive collectie

Gele jaspis / mat / rechthoekje 2,6 x 0,8 cm / halve maan 3 x 1,6 cm

 

 

Mookaiet is een variëteit van jaspis en wordt voornamelijk gevonden in Australië, vandaar ook vaak de benaming Australische jaspis. Deze edelsteen komt voor in verschillende gele, bruine en roze tinten. Elke kraal heeft een unieke tekening.

mookaiet kralen, zahia exclusive collectie

Ook unakiet was vorige keer heel populair was, dus lieten we deze ook slijpen in andere vormen.

Unakiet is geen mineraal, maar een granietgesteente dat is samengesteld uit roze orthoclaas veldspaat, groene epidoot en kwarts. Deze gevlekte edelsteen komt voor in verschillende tinten roze en groen.

unakiet edelsteen, kralen zahia exclusive collectie

Unakiet / mat / rechthoekje 2,6 x 0,8 cm / halve maan 3 x 1,6 cm / vijfhoek 2,4 x 1,9 cm / vierkantje 1 x 1 cm

 

Maansteen is een edelsteen met een troebele transparantie, en komt voor in verschillende zachte kleuren. Wij hebben een witte variant met de typische maanschijnachtige glans, en een variëteit in een pastelkleurige perzikkleur.

maansteen kralen om zelf juwelen te maken, zahia exclusive collectie

Maansteen / gepolijst / vijfhoek 2,4 x 1,9 cm / vierkantje 1 x 1 cm / halve maan 1,9 x 1 cm

 

Zo een intens en rijk kobaltblauw. Dit is lapis lazuli afkomstig uit Afghanistan, waar zich al sinds duizenden jaren de beste afzetting bevindt. Topkwaliteit, en dat zie je.

lapis lazuli steen, kralen om juwelen te maken, zahia exclusive collectie

Lapis lazuli / mat / rechthoekje 2,6 x 0,8 cm / driehoek 1,8 x 1 cm / vijfhoekje 1,2 x 1,1 cm

 

Ook nieuw in de collectie is deze bloedagaat. Een prachtige steen, grijsblauw van kleur met rode accenten.

bloedagaat edelsteen, kralen om juwelen te maken, zahia exclusive collectie,3

Bloedagaat / gepolijst / halve maan 3 x 1,6 cm

 

In dezelfde blauwgrijze tinten, mooie blauwe tijgeroog of valkenoog. Door de structuur van de vezels ontstaan onder de juiste lichtinval een glans en reflectie die doet denken aan het oog van een tijger.

blauwe tijgeroog

Blauwe tijgeroog / gepolijst / vijfhoek 2,4 x 1,9 cm

 

Het bijzondere glinsterende effect van de donkergroene aventurijn wordt veroorzaakt door hele kleine schubjes hematiet of goethiet die zijn ingesloten in de steen.

 

Ook hier geeft de aanwezigheid van deze insluitsels net een grote meerwaarde aan de uitstraling. De edelsteen is genoemd naar een glassoort die bij toeval ‘'(Italiaans ‘a ventura’) werd ontdekt in de 17e eeuw in Venetië. Er kwamen per ongeluk hele fijne koperdeeltjes terecht in het warme glas, wat hetzelfde effect, het ‘aventuriseren’ veroorzaakte.

aventurijn steen, kralen om juwelen te maken, zahia exclusive collectie

Aventurijn / gepolijst / vijfhoek 2,4 x 1,9 cm / driehoek 1,8 x 1 cm

edelstenen kralen, zahia exclusive collectie,7

 

Genoemd naar de lichtblauwe kleur van de zee is aquamarijn een edelsteen met een levendige glasglans. Net zoals smaragd is aquamarijn een variëteit van het mineraal beryl met een hardheid van 8 op Mohs scale. Een zeer duurzame edelsteen dus!

serpentine, labradoriet, aquamarijn briolettes om zelf juwelen te maken, zahia exclusive collectie

Serpentine, labradoriet, aquamarijn / gepolijst / briolettes 1 x 0,3 cm

aquamarijn, labradoriet en serpentine briolettes

Aquamarijn, labradoriet, serpentine / gepolijst / briolettes  0,6 x 0,6 cm

 

En last but not least, deze Melkkwarts. Een opake witte kwarts die ook wel sneeuwkarts wordt genoemd.melkkwarts, aquamarijn en vesoniet kralen

Melkkwarts, aquamarijn, grijze veldspaat / mat & gepolijst /  rechthoekje 2,6 x 0,8 cm / vierkantje 1 x 1 cm

 

De volledige collectie ligt vanaf vrijdag 23 november in de winkels!

In de loop van volgende week staat alles ook online op de webshop.VACATURE: Zahia Mechelen zoekt een collega!

17 October 18 12:30 PM

 

Update: de sollicitaties zijn afgerond, deze vacature is ingevuld.

 

Ben jij net als Tine gepassioneerd door kralen en juwelen? Vind je het geweldig om jouw kennis en kunde door te geven aan anderen? Dan ben jij misschien de geknipte persoon!

 

Zahia Mechelen is op zoek naar een verkoopster en workshopbegeleider.

Interesse? Je vind de volledige jobomschrijving hieronder.

 

vacature juwelen winkel Zahia Mechelen

foto: Marie Claire België

 

Functie:

- je helpt in het dagelijks reilen en zeilen van de winkel in Mechelen

- je ontvangt de klanten en adviseert hen op een persoonlijke en vriendelijke manier

- je rondt zelfstandig de verkoop af en bedient de kassa

- je wordt ingeschakeld bij het herstellen en maken van juwelen op bestelling

- je assisteert bij de workshops, na je opleiding geef je zelf workshops

- je verwerkt de leveringen en houdt de winkel netjes

 

 

Profiel:

- je hebt een hogere opleiding gehad, in het ideale geval juweelontwerp of een andere creatieve achtergrond

- je bent nauwkeurig en georganiseerd

- je bent commercieel ingesteld en vindt het een uitdaging om doelstellingen en streefcijfers te realiseren

- je bent sociaal en gaat graag met mensen om

- je bent een teamplayer

- je hebt een passie voor juwelen en kralen

- je bent bereid je bij te scholen in alle materialen en technieken om juwelen te maken

- je bent geïnteresseerd in lifestyle in het algemeen, in kleur en stijl in het bijzonder

- je hebt een vriendelijke en stijlvolle uitstraling

- je hebt veel geduld en vindt het prettig klanten te kunnen helpen

- je bent handig en creatief

- je bent flexibel, weekend- en avondwerk is geen probleem

- je hebt zin voor initiatief, kan zelfstandig werken en neemt waar nodig verantwoordelijkheid

- je hebt een gezonde dosis ambitie om te groeien in deze job

- je spreekt correct algemeen Nederlands en hebt noties Engels en Frans

- ervaring in kleinhandel en/of lesgeven is een pluspunt

 

 

Wij bieden:

- een boeiende en afwisselende job in een stijlvolle omgeving

- een vervangingscontract (of flexi) van 15u per week, verspreid over weekavonden en zaterdagen

- een grondige opleiding

- een prettige werksfeer

- aankoopvoordelen in onze winkel ; –)

 

Geïnteresseerd? Mail je sollicitatie met cv en foto naar mechelen@zahia.be ter attentie van Tine Vanseuningen.Weekend van de klant: op 5,6 en 7 oktober alle aankopen dubbel op de klantenkaart!

03 October 18 04:48 PM

We starten oktober in schoonheid, met de lancering van de nieuwe collectie halfedelstenen en parels!

Het is weer een gevarieerd aanbod met een combinatie van nieuwigheden zoals mandarijn granaat, Keshi parels en jullie favoriete stenen.

 

We lanceren deze nieuwe collectie nu vrijdag 5 oktober in de winkels! Omdat het  Weekend van de Klant is, komen alle aankopen dubbel op de klantenkaart op vrijdag 5 en zaterdag 6 oktober. Als extraatje trakteren we in elke winkel met iets lekkers!

 

Zahia Aalst, Zahia Antwerpen en Zahia Mechelen zijn extra open op zondag 7 oktober, dus daar kan je dan ook profiteren van deze actie.  Bij Zahia Aalst kan je bovendien deelnemen aan een give-away en een halssnoer twv €75 winnen!

Kijk op de website voor de juiste openingsuren per winkel.

 

Het is geen heel grote collectie, maar het aanbod is de moeite, dus kom zeker langs om te genieten van al het moois en laat je inspireren!

 

Dit zijn de nieuwigheden:

 

Grote, ruwe kralen hematoïde kwarts in organische vormen.

hematoide kwarts, zahia juwelen en kralen-2halssnoer met edelstenen, hematoïde kwarts, jasper en obsidiaan-2

statement halssnoer met ruwe kralen hematoïde kwarts, jaspis en precolumbiaans metaal

 

Jaspis kralen met een prachtige tekening! Er zijn zowel grotere accentkralen als kleine kralen.

ruwe jaspis kralen, zahia juwelen en kralen-3ruwe-jaspis-kraal-zahia-kralen-en-ju[1]jasper kralen, zahia juwelen en kralen

Jaspis

 

halssnoer-met-rutielkwarts-en-hemato

halssnoer met rutielkwarts en hematoïde kwarts

 

Een persoonlijke favoriet, deze unieke kralen rutielkwarts.

grote-ruwe-kralen-rutielkwarts-zahiagrote-kralen-rutielkwarts-zahia-juwe

rutielkwarts

 

Warm getinte opaal

gele-opaal-kralen-Zahia-juwelen-en-k[1]gele-opaal-kralen-Zahia-juwelen-en-k[3]

gele opaal

 

Valerie ontwierp dit juweel met gele opaal en rodochrosiet kralen, dat je op 3 manieren kan dragen: als lang halssnoer, kort halssnoer of als armband. Origineel en multifunctioneel!

 

Als je het als armband of kort halssnoer wil dragen, kan je het vastzetten met een S-sluiting.

wikkelarmband-met-edelstenen-rhodocr[1]

rhodocrosite-kralen-zahia-juwelen-en[1]halssnoer met edelstenen, rhodocrosite en gele opaal - zahia juwelen en sieraden-2

rhodocrosiet

lang-halssnoer-met-edelstenen-rhodoc[2]

 

Donkere roodbruine granaat

granaat-kralen-zahia-kralen-juwelen_

 

Ook de collectie druppels is aangevuld met de klassiekers: zwarte agaat, tijgeroog, sodaliet, maansteen,…

Maar er zijn ook nieuwe mini druppeltjes en briolettes in verschillende stenen zoals peridot, citrine, cognac kwarts en granaat.

Heel fijn facetgeslepen en met een prachtige schittering!

druppelvormige-kralen-granaat-en-cit

Granaat en citrine

 

Carneool en staafjes rode agaat.

 carneool-kralen-zahia-juwelen-en-kra[2]rode-agaat-kralen-zahia-kralen-en-ju[2]

 

druppelvormige-kralen-cognac-kwarts-[1]

Carneool en cognac kwarts

 

Dit zijn ruwe kralen donkerbruine tektiet.

 

Tektiet is geen mineraal of gesteente, maar een glassoort die op een natuurlijke manier wordt gevormd tijdens een meteoorinslag. 

Bij zo'n inslag worden stukken gesteente en zand van de aarde weggeslingerd, die nadien onder een enorm hoge druk en temperatuur terug vallen waardoor de brokstukken versmelten tot een 'steen'. 

ruwe-tectiet-kralen-zahia-juwelen-en[1]halssnoer-met-tectiet-kralen-en-prec[1]

tectiet kralen gecombineerd met kralen uit de precolumbiaanse collectie

 

Bergkistal.

Leuk weetje: de naam is afgeleid van het Griekse woord ‘krustallos’ wat ‘ijs’ betekend, omdat men lang dacht dat bergkristal eeuwig bevroren water was.

bergkristal-kralen-zahia-kralen-en-j[2]

bergkristal

 

Fluoriet

paars-fluoriet-kralen-ruwe-edelsteen

 

Ook dit halssnoer met lila kunziet en oceaan jaspis kan je op 3 verschillende manieren dragen. Een hele mooie combinatie van ijzige, koele tinten!

halssnoer-met-kunzite-oceaan-jasper-

kunzite-kralen-zahia-juwelen-en-krallang-halssnoer-met-kunzite-oceaan-ja[2]

kunziet

 

ruwe-oceaan-jasper-zahia-juwelen-en-[2]

oceaan jaspis

 

Ronde kralen valkenoog en obsidiaan.

valkenoog-kralen-zahia-kralen-en-juw[1]obsidiaan-kralen-op-snoer-kralen-en-[1]

valkenoog en obsidiaan

 

oorbellen-met-rookkwarts-en-sodaliet

Oorringen met sodaliet, rookkwarts en nacre druppels gecombineerd met kralen uit de precolumbiaanse collectie

 

Een heel mooi slijpsel met afgeronde hoeken; lapis lazuli van de beste kwaliteit!

lapis-lazuli-kralen-zahia-kralen-en-[1]

lapis lazuli

 

snoertjes-blauwe-en-zilveren-hematie

snoertjes hematiet

 

We hebben ook een nieuwe selectie fijne snoertjes met verschillende halfedelstenen. Ideaal om te combineren en te verwerken als tussenkraaltje in je ontwerpen.

Er zijn snoertjes hematiet in verschillende metallic kleuren.

 

snoertjes-met-hematiet-kralen-zahia-[2]snoertjes-hematiet-kralen-juwelen-ma[2]

hematiet

 

En gefacetteerde kwarts, maansteen, agaat, obsidiaan (een zeldzame lichte variëteit), spinel, nefriet, serpentine en mooie donker oranje manderijn granaat.

 

snoertjes-met-edelstenen-zahia-krale

snoertjes maansteen, obsidiaan, kwarts, agaat en manderijn granaat

 

Nefriet is een mineraal dat samen met jadeïet behoort tot de jadegroep. Beide stenen werden lange tijd gewoon als jade beschouwd tot men in de 19e eeuw aantoonde dat het eigenlijk om 2 verschillende mineralen gaat.

 

Het onderscheid tussen beiden is moeilijk te maken, vandaar dat ook vandaag  jade nog steeds als gemeenschappelijke term wordt gebruikt. Nefriet komt over het algemeen meer voor dan jadeïet, en kan verschillende kleuren hebben.

 

Wij hebben snoertjes groene nefriet, de meest gegeerde variëteit.

nefriet-en-serpentine-kralen-op-snoe 

nefriet en serpentine

 

Ook de collectie zoetwaterparels is aangevuld met heel wat nieuwe snoeren!

Er zijn grote dikke parels, onregelmatige parels, parels in roze en paarse tinten en fijne snoertjes met mini pareltjes.

zoetwaterparels-op-snoer-zahia-krale[5]zoetwaterparels-op-snoer-zahia-krale[3]

zoetwaterparels

 

Maar het meest bijzonder zijn zonder twijfel de snoeren met zeldzame Keshi parels!

Dit zijn parels  met een unieke, grillige vorm die toevallig ontstaan als bijproduct van zoetwaterparels.

 

Keshi-parels-op-snoer-zahia-kralen-e

Keshi parels

 

Parels ontstaan wanneer een ‘vreemd object’ binnendringt in de schelp van een mossel of oester. Bij natuurlijke parels zijn dit vaak zandkorrels, of een klein steentje of stukje van een schelp. Bij gecultiveerde parels wordt een stukje weefsel van een zoetwatermossel ingeplant in de schelp.

 

Als reactie hierop produceert de oester parelmoer om de ‘indringer’ mee te bedekken en te isoleren. De oester blijft dit proces herhalen waardoor er zich na een tijdje een parel vormt. De grootte en de kleur van de parel zijn afhankelijk van de soort oester en hoe lang de parel zich in de schelp kan vormen. Kleine pareltjes vormen zich al na enkele maanden, maar het duurt jaren om grotere parels te vormen!

Keshi-parels-op-snoer-zahia-kralen-e[3]

Keshi parels en zoetwaterparels

 

Keshi parels daarentegen worden op een unieke en ongewone manier gevormd.

Soms gebeurt het bij het kweken van parels dat het ingeplante weefsel wordt afgestoten door de oester. Als er toch zo’n klein stukje van het weefsel achterblijft kunnen deze cellen uitgroeien tot een parelzakje waarin een nieuwe parel kan groeien. Dat wordt dan een Keshi parel.

 

Keshi parels groeien dus zonder kern op een spontane manier in de schelp, en zijn daardoor onregelmatig en grillig van vorm. Omdat ze geen kern hebben en volledig uit parelmoer zijn opgebouwd, hebben deze parels vaak een heel rijke en diepe glans en dat maakt ze zeer gegeerd!

 

Vandaag zijn Keshi parels heel zeldzaam en moeilijk te vinden, omdat kwekerijen hun oesters scannen met X-ray’s om te zien of de kern al dan niet is afgestoten. Als dat het geval is wordt er meteen een nieuwe kern ingepland voordat er zich een Keshi parel kan vormen.

 

Zoals je ziet is er veel moois!

Vanaf nu vrijdag ligt al dit nieuwe materiaal in de winkels. Tijdens het lanceringsevent op vrijdag 5 en zaterdag 6 oktober komen alle aankopen dubbel op de klantenkaart!

Zowel Zahia Aalst, Zahia Antwerpen en Zahia Mechelen zijn ook open op zondag 7 oktober, daar kan je dan ook profiteren van deze actie!Zahia Aalst zoekt een enthousiaste medewerker!

12 September 18 12:18 PM

Update: de sollicitaties zijn afgerond, deze vacature is ingevuld.

 

We zijn op zoek naar een gemotiveerde medewerker voor de winkel in Aalst! Het gaat om een tijdelijke aanstelling als studentenjob of flexi-job!

 

Iets voor jou? Bekijk de volledige functieomschrijving hieronder!

 

vacature-zahia-leuven_thumb

 

Functie:

- je ontvangt de klanten en adviseert hen op een persoonlijke en vriendelijke manier

- je rondt zelfstandig de verkoop af en bedient de kassa

- je helpt klanten bij het samenstellen van een juweel en bij het maken van een “juweel op maat”

 

Profiel:

- je hebt een passie voor juwelen en kralen

- je bent bereid je bij te scholen in alle materialen en technieken om juwelen te maken
- je hebt een vriendelijke en stijlvolle uitstraling

- je bent handig en creatief
- je bent betrouwbaar en flexibel
- je hebt zin voor initiatief, kunt zelfstandig werken en neemt waar nodig verantwoordelijkheid

- je spreekt correct algemeen Nederlands en hebt noties Engels en Frans

- je werkt op zaterdag. Tijdens drukke periodes eventueel meer uren in overleg.

- je bent minimum 18 jaar

 

Wij bieden:

- Een boeiende en afwisselende job in een stijlvolle omgeving

- Een basisopleiding “juwelen maken”

- Een prettige werksfeer met leuke collega’s en bijzondere klanten

- Aankoopvoordelen in de winkels van Zahia

- Tijdelijk contract vanaf eind november ter vervanging van een zwangerschap

 

 

Geïnteresseerd? Mail je cv met motivatie en foto naar laetitia@zahia.be of spring eens binnen in de winkel in Aalst!

Solliciteren kan tem woensdag 10 oktober!Kortingsactie BRING A FRIEND: Schrijf je in met 2 voor de prijs van 1!

23 August 18 10:44 AM

Wat is er nog leuker dan een Zahia workshop volgen? Een Zahia workshop volgen samen met je beste vriendin! ; –)

Daarom start vanaf vandaag onze populaire Bring a friend actie opnieuw!

 

bring a friend actie 2018

 

Schrijf je samen met een vriend(in), mama, tante, zus of collega in voor een workshop, en betaal slechts inschrijvingsgeld voor één persoon!

Je kan dus samen een workshop volgen voor de prijs van één!

 

Volg één van onze basisworkshops, en leer de technieken voor het maken van een halssnoer of oorringen.

Of wat dacht je van de workshop "Armbandjes maken", "Sautoir: de ketteltechniek" of "Bohemian Chic"? We hebben momenteel 14 verschillende workshops in de aanbieding, dus er is keuze te over!

 

Deze actie start vanaf nu, donderdag 23 augustus, en loopt tot en met zondag 30 september.

 

Je kan inschrijven voor alle workshops die gepland staan (dus ook voor workshops in oktober, november,...), zolang je maar inschrijft tijdens de actieperiode, kan je profiteren van deze korting.

Vermeld zeker "bring a friend" in de opmerking bij je inschrijving. Je ontvangt wel een betaaluitnodiging voor het volledige bedrag, maar hoeft slechts de helft te betalen.

 

Neem dus snel je agenda erbij, spreek af en schrijf je hier in!

Grote Stockverkoop bij Zahia Antwerpen!

27 June 18 05:55 PM

Om plaats te maken voor nieuw materiaal houden we een grote stockverkoop bij Zahia Antwerpen! De stockverkoop start op zondag 1 juli van 13 tot 17u, en loopt tem zaterdag 14 juli.

Update: we verlengen de stockverkoop nog tem vrijdag 20 juli!

 

Zoals gewoonlijk is het de moeite! Je kan zakjes vullen voor €5! Vanaf 3 zakjes is het slechts €3/zakje!

 

Mengen mag, zolang we het zakje maar dicht krijgen ; –)

 

Daarnaast zijn er ook nog heel veel linten, koord, ketting, afgewerkte snoeren, findings… aan superlage outletprijzen!

 

stockverkoop

 

Het aanbod is heel divers en uitgebreid:

- Er zijn kilo’s kralen: (vintage) Murano glas, Tsjechisch glas, Boheems glas, metaal,…: zakjes vullen!

stockverkoop_kralen_12

stockverkoop_kralen_20

stockverkoop_kralen_6stockverkoop_kralen_19

stockverkoop011stockverkoopantwerpen005_3

stockverkoop_kralen_1stockverkoop2014013

stockverkoop_bloemetjes_thumbstockverkoop2014007

stockverkoop2014009stockverkoop_kralen_7

zahia antwerpen stockverkoop kralen, zakjes vullen

 

- de Vintage Style collectie; cabochons en kastjes om te kleven: zakjes vullen! + bijhorende prentjes (€0,80 per vel)

 

style me vintagetransparante cabochons3

oorhangers vintageIMG_0981 

transparante cabochons2vintage prentjes5

 

- metaal: ketting (schakelketting, bolletjesketting,…), linkjes en bedels, kralen, sluitingen, clipsen, findings, kralenkapjes,…: zakjes vullen!

 

- lint, satijnkoord en touw (uit een artisanale touwslagerij, speciaal voor Zahia gemaakt!) in diverse kleuren: €2,50 - €5 per zak/bobijn

IMG_3313

IMG_3307IMG_3297

 

- stoffen tasjes die je kan gebruiken als basis om op te borduren of naaien: €3 per stuk

DSCF8736

 

- rijgdraad: €2 per bobijn

rijgdraad

 

- afgewerkte snoeren met Venetiaanse conterie: hier doe je een fantastische deal mee! Als je ze losknipt heb je prachtige kralen en rocailles om te verwerken in je eigen ontwerpen! Dit zijn unieke stukken!

juwelen met venetiaanse conterie en murano glas, stockverkoop antwerpen kralen

juwelen met venetiaanse conterie en murano glas, stockverkoop antwerpen kralen_2

 

Dit is slechts een fractie van het aanbod, er is echt enorm veel én mooi materiaal! Het moment om je voorraad aan te vullen!

 

De stockverkoop start op zondag 1 juli van 13u tot 17u bij Zahia Antwerpen en loopt tem zaterdag 14 juli  vrijdag 20 juli

Zolang de voorraad strekt, want OP=OP!

 

In dit filmpje geeft Sofie een kleine rondleiding doorheen het materiaal ; –)Precolumbiaans metaal: de populaire collectie is terug!

07 June 18 10:23 AM

Wie Zahia al een aantal jaren volgt, herinnert zich vast nog de collectie precolumbiaans metaal. Het was een heel veelzijdige collectie met prachtige kralen, bedels en linkjes. Sommige stuks waren strak en heel eenvoudig, andere waren dan weer versierd met mooie etnische motieven en reliëfs.

 

Voor wie deze collectie toen gemist heeft of al lang aan het wachten is op een heruitgave hebben we goed nieuws, want het precolumbiaans metaal komt na meer dan 10 jaar terug!

foto1-619foto2-619

Vanaf nu vrijdag 8 juni ligt het precolumbiaans metaal terug in de winkels en staat het online op de webshop! Het aanbod is overal identiek.

 

Omdat het altijd een beetje feest is bij de voorstelling van zo’n mooi materiaal, krijg je 10% korting op alle metalen bedels en linkjes op vrijdag 8 en zaterdag 9 juni in de winkels! Dus zowel op dit materiaal, als op stuks uit de oudere collecties.

foto3-619

Deze collectie bestaat uit replica’s van authentieke precolumbiaanse kralen, bedels en linkjes.

 

Met ‘precolumbiaans’ verwijzen we naar de periode in de Amerikaanse geschiedenis van voor de komst van Christoffel Columbus in 1492. Denk dus aan de tijd van de grote Indiaanse culturen zoals de Maya’s, Inca’s en Azteken.

 

De originele stuks zijn tot 3000 jaar oud en kan je nu nog bewonderen in het Museo del Oro in Bogota, Columbia.

foto4-619

Oorspronkelijk werden de kralen enkel gemaakt in mat goud. Dat stond symbool voor het zonlicht en de eeuwigheid en zou de goddelijke oorsprong van de mens voorstellen.

 

Wij hebben elk model in verzilverd en verguld metaal. De kwaliteit is uitstekend, en zo kunnen we de collectie aanbieden aan een super scherpe prijs!

foto5-619foto6-619foto7-619foto8-619

Het is een heel veelzijdige collectie, maar in het bijzonder voor de zomerse bohemian look zit er prachtig materiaal tussen!

Heel mooie stuks om te verwerken  in combinatie met ketting, flosjes, halfedelstenen of Murano glas. De mogelijkheden zijn eindeloos!

 

De ontwerpen van Lina en Sofie op de foto’s geven je alvast wat inspiratie! : )

foto9-619foto10-619foto11-619foto12-619foto13-619foto14-619foto15-619foto16-619foto17-619foto18-619foto20-619

 

Vanaf nu vrijdag 8 juni ligt het precolumbiaans metaal in de winkels en staat het online op de webshop! Het aanbod is overal identiek.

 

Op vrijdag 8 en zaterdag 9 juni krijg je 10% korting op alle metalen bedels en linkjes in de winkels! Dus zowel op dit materiaal, als op stuks uit de oudere collecties.

 

Kom dus zeker eens langs om het zelf te ontdekken!Vacature: Assistent shopmanager (3/5) bij Zahia Leuven

05 June 18 03:21 PM

Update: De sollicitatieronde is afgerond en deze vacature is ingevuld.

vacature-zahia-leuven_thumb

 

Hélène, onze creatieve medewerkster in Leuven wil haar carrière als zelfstandig illustrator verder uitbouwen.

Daarom zoeken we een nieuwe collega!

 

Wil jij als assistent shopmanager (deeltijds 3/5de) samen met Michelle het team van Zahia Leuven versterken?

Mail dan je cv met motivatie en foto naar info@zahia.be of spring eens binnen in de winkel in Leuven!

 

Je vindt de jobomschrijving hieronder.

 

 

 

Functie:

- je staat de shopmanager bij in het dagelijks reilen en zeilen van de winkel in Leuven.

- je ontvangt de klanten en adviseert hen op een persoonlijke en vriendelijke manier

- je rondt zelfstandig de verkoop af en bedient de kassa

- je wordt ingeschakeld bij het herstellen en maken van juwelen op bestelling

- je assisteert bij de workshops, na je opleiding geef je zelf workshops

- je verwerkt leveringen en houdt de winkel netjes

 

 

Profiel:

- je bent commercieel ingesteld en vindt het een uitdaging om doelstellingen en streefcijfers te realiseren

- je bent nauwkeurig en georganiseerd

- je bent sociaal en gaat graag met mensen om

- je bent een teamplayer

- je hebt een passie voor juwelen en kralen

- je bent bereid je bij te scholen in alle materialen en technieken om juwelen te maken

- je bent geïnteresseerd in lifestyle in het algemeen, in kleur en stijl in het bijzonder

- je hebt een vriendelijke en stijlvolle uitstraling

- je hebt veel geduld en vindt het prettig klanten te kunnen helpen

- je bent handig en creatief

- je bent flexibel, weekend- en avondwerk is geen probleem

- je hebt zin voor initiatief, kan zelfstandig werken en neemt waar nodig verantwoordelijkheid, je hebt een gezonde dosis ambitie om te groeien in deze job

- je spreekt correct algemeen Nederlands en hebt een goede kennis van Engels en Frans

- ervaring in kleinhandel en/of lesgeven is een pluspunt

 

 

Wij bieden:

- een boeiende en afwisselende deeltijdse job met reële doorgroeimogelijkheden in een stijlvolle omgeving

- een prettige werksfeer met fantastische collega’s en bijzondere klanten

- veel opleidingsmogelijkheden

- aankoopvoordelen in de winkels van Zahia

- onkostenvergoeding

 

 

Geïnteresseerd? Mail je cv met motivatie en foto naar info@zahia.be of spring eens binnen in de winkel in Leuven!Zomerbraderij: actieweekend bij Zahia Aalst!

30 May 18 02:28 PM

Dit weekend is het zomerbraderij in Aalst! Er zijn tal van activiteiten in de stad en je kan overal genieten van kortingen en promoties.

 

 Zahia Aalst doet natuurlijk mee en is het hele weekend open, ook op zondag 3 juni van 14 tot 18u. Je kan bovendien profiteren van heel wat leuke acties!

 

zomerbraderij zahia aalst

 

Alle aankopen komen dubbel op de klantenkaart, er zijn snoeren en juwelen aan braderijprijzen, grabbelmanden (zakjes vullen voor €5!)  en je kan genieten van onze populaire Bring-a-friend actie! Schrijf je samen met een vriend(in), tante, mama, zus,collega,… in voor een workshop en je betaalt slechts inschrijvingsgeld voor 1 persoon. Je kan dus samen een workshop volgen voor de prijs van 1! Een topdeal!

 

Let op, inschrijven met deze actie kan enkel bij Zahia Aalst op 1,2 en 3 juni. Je kan natuurlijk wel kiezen uit alle datums die de komende maanden gepland staan in Aalst. De actie is geldig op alle workshops, met uitzondering van de workshop ‘Parels Knopen’.

Bij de ‘mama-dochter’ workshop kan je met 2 koppels (mama en dochter) inschrijven voor de prijs van 1.

 

Vermeld zeker ‘bring a friend’ als opmerking bij je inschrijving. Je krijgt dan wel een betaaluitnodiging voor het volledige bedrag, maar hoeft slechts de helft te betalen. De actie is niet cumuleerbaar met andere acties.

 

Neem je agenda erbij, spreek snel af, en schrijf je hier in!

 

Met wat geluk wordt het mooi weer, dus redenen genoeg om dit weekend een bezoekje te brengen aan Zahia Aalst!

Tot dan ; –)Apatiet, amethist, dieprode granaat. . . nieuwe halfedelstenen in kastjes!

03 May 18 03:01 PM

Onze laatste collectie halfedelstenen in kastjes was zo’n succes, dat we voor de zomer nieuwe bedels en links hebben laten maken.

Er is opnieuw stock van de populairste stuks, maar er zijn ook schitterende nieuwe halfedelstenen in jullie favoriete vormen!

 

De collectie ligt nu in alle winkels en is overal identiek. Ook op de webshop staat zo goed als het volledige aanbod online.

Bezel gemstones bedels en linkjes om juwelen en sieraden te maken

Het is meteen het ideale moment om deze nieuwe collectie te komen ontdekken, want er staan de komende dagen heel wat acties en events op de planning! Hier een overzichtje van wat je de komende week mag verwachten in de winkels:

 

- Zahia Antwerpen is open van 13u tot 17u tijdens de shoppingzondag op 6 mei.

 

Dat is meteen de start van onze moederdagactie: vanaf zondag 6 mei  tot en met zaterdag 12 mei krijg je 10% korting op alle afgewerkte juwelen in de winkels! Want moederdag is het ideale moment om je mama te verrassen met een uniek juweeltje! ;) 

 

Let op, enkel Zahia Antwerpen is open op zondag 6 mei. In de andere winkels start de actie vanaf dinsdag 8 mei (en bij Zahia Gent op woensdag 9 mei). De actie is niet geldig op een juweel op maat.

 

- Bij Zahia Aalst word je nu zaterdag 5 mei extra verwend tijdens de Topdag! Alle aankopen komen die dag dubbel op de klantenkaart, er zijn soldenkralen aan echte topdag-prijsjes en je kan deelnemen aan een leuke winactie! De winnaar mag samen met 5 vriendinnen een workshop naar keuze volgen. Een niet-te-missen kans! *

 

*Deelnemen kan enkel bij op zaterdag 5 mei. De winnaar mag samen met 5 vriendinnen een workshop naar keuze volgen, met uitzondering van de workshops 'Parels knopen' en 'Werken met de loom'. Het inschrijvingsgeld krijg je cadeau, de gebruikte kralen en materialen dienen wel afgerekend te worden.

 

- En ook bij Zahia Mechelen kan je profiteren van mooie kortingen tijdens de lentebraderij! Op vrijdag 11 en zaterdag 12 mei krijg je 10% korting op de volledige collectie (dus ook op kralen en materiaal)! Bovendien krijg je bij inschrijving voor een workshop bij Zahia Mechelen op vrijdag 11 en zaterdag 12 mei een cadeaubon twv. €10 die je kan gebruiken om materialen en kralen mee aan te kopen tijdens de workshop! Vermeld zeker 'lentebraderij' in de opmerking van je inschrijving.

 

Het wordt een fantastische week vol acties en het belooft zonnig weer te worden, dus kom zeker eens langs! Dit is het ideale moment om de nieuwe halfedelstenen in kastjes te komen bekijken.

 

En dan nu de nieuwe stenen : –)

Bezels bedels en linkjes met apatiet edelsteen om juwelen en sieraden te maken

Nieuw is deze azuurblauwe apatiet. Een fantastische kleur voor de zomer!

 

Apatiet is een minder gekende edelsteen, maar komt voor in een grote verscheidenheid aan kleuren waarvan blauw, groen en groenblauw het meest voorkomend zijn. De naam is afgeleid van het Griekse woord 'apatao' ('ik bedrieg'). Het kreeg deze naam van de Duitse mineraloog Abraham Gottlob Werner. Het bedriegelijke aan apatiet is dat de kristalvorm heel erg op beril lijkt, maar chemisch totaal anders is. Deze steen werd vroeger vaak aanzien als aquamarijn of smaragd, beiden een variant van beril.

Bezels bedels en linkjes met apatiet edelsteen om juwelen te maken

 

Van intens blauw naar paars, want we hebben nu ook bedels en linkjes met amethist!

gemstone bezels bedels en link met amethist edelsteen, zelf juwelen en sieraden makenhalfedelstenen in kastjes, waaier amethist

 

En chalcedoon in verschillende kleuren.

 

Chalcedoon is een verzamelnaam voor kwartsen met microscopisch kleine kristallen. De chalcedoonfamilie omvat oa. ook agaat, jasper, kornalijn, chrysopraas, onyx en aventurijn en is zachter dan andere kwartsen. Zijn naam komt van ‘Calchedon’, een oude havenstad in het huidige Turkije. Chalcedoon is één van de eerste ruwe materialen die door de mens werden gebruikt voor de vervaardiging van speerpunten, messen en gebruiksvoorwerpen.

bezel gemstones bedels en links met chalcedoon edelsteen om zelf juwelen en sieraden te makenhalfedelstenen in kastjes, pink and lavender chalcedony

 

De kleine rechthoekjes hebben we ook nog met rode agaat, peridot en amazoniet. Er zijn zowel bedels als linkjes.

halfedelstenen in kastjes, lavender chalcedony, red agate, peridot, yellow chalcedony

 

Labradoriet kan natuurlijk niet ontbreken! Genoemd naar zijn vindplaats in Canada, vertoont deze halfedelsteen een prachtig kleurenspel in metallic blauwe en groene tinten, het zeer geliefde ‘labradoriseren’.

Bezels bedels en linkjes met labradoriet edelsteen om juwelen te makenhalfedelstenen in kastjes, labradoriet

 

Granaat in een intense, dieprode kleur. De naam van deze edelsteen is afgeleid van het Latijnse ‘granatus’ wat ‘zoals een zaadje’ betekent omdat de kleur van de steen lijkt op de zaadjes van een granaatappel.

Bezel gemstones bedels en linkjes met rode granaat edelsteen om juwelen te makenBezel gemstones bedels en linkjes met rode granaat edelsteen om juwelen en sieraden te maken

 

Mooie perzikkleurige maansteen

Bezel gemstones bedels en linkjes met maansteen om juwelen te maken

 

En de zeer geliefde kwartsvariëteiten rozenkwarts en rookkwarts.

Bezel gemstones bedels en linkjes met rozenkwarts edelsteen om juwelen te makenBezel gemstones bedels en linkjes met rookkwarts edelsteen om juwelen te maken

 

De collectie ligt nu in alle winkels en is overal identiek! Ook op de webshop staat zo goed als het volledige aanbod online.Stockopruiming: uitverkoop volledige collectie make-up bij Zahia Antwerpen!

17 April 18 05:01 PM

Update: wegens succes en omdat er nog heel wat producten in de aanbieding zijn, wordt de sale verlengd tot en met zondag 6 mei!

 

Je kan nog naar hartelust komen shoppen, want er is nog veel oogschaduw, blush, lipgloss en lipliners, oogpotloden, kwasten, concealer,… OP=OP!

Je kan alle losse make-up nog steeds per stuk kopen aan -60%, maar we hebben nu ook SUPERDEALS: pakketjes van meerdere producten aan extreem lage outletprijzen!

 

Dit zijn de superdeals:

- oogschaduw (rechte refills) : 5 stuks voor €10 (originele winkelprijs: €54,50!)

- blush en oogschaduw (ronde refills) : 4 stuks voor €10 (originele winkelprijs: €47,60!)

- 1 foundation (vloeibaar of light velvet) + 1 compact neutralizer voor €10 (originele winkelprijs: €42,80!)

- 1 lipgloss + 1 potlood (lipliner of eyeliner) voor €8 (originele winkelprijs: €32,80!)

 

De make-up sale loopt nog tem zondag 6 mei bij Zahia Antwerpen, zolang de voorraad strekt!

Op zondag 6 mei is het shoppingzondag in Antwerpen en is Zahia Antwerpen open van 13u tot 17u.

 

Vanaf nu vrijdag 20 april  tot en met zaterdag 28 april houden we een  totale uitverkoop van onze make-up collectie bij Zahia Antwerpen!

 

Omdat we de ‘make-up make-over’ workshop niet meer geven, bieden we onze volledige stock van Make-Up Studio aan met een korting van –60% en meer!

Een topdeal, want dit is professionele make-up voor een fractie van de prijs!

 

Make-Up Studio is een internationaal merk dat werd ontwikkeld voor make-up artists.

De kwaliteit van de producten is uitstekend, en ze zijn bovendien ook hypoallergeen en niet getest op dieren. Het leuke van dit merk is dat je de doosjes volledig naar je eigen smaak en behoefte kan opvullen. Zo blijf je nooit met kleurtjes zitten die je nooit gebruikt.

 

En we hebben nog heel wat producten:  oogschaduw, mascara, blush, lipgloss en lipliners, foundation, concealers, maar ook lege paletten die je zelf kan samenstellen, spiegels, kwasten en kleurenkaarten!

 

Alle make-up is nog ongeopend en in de originele verpakking.

 

Ben je kleurenconsulente, styliste of make-up artist? Er zijn ook interessante tools en werkmateriaal voor professionals;  make-up paletten, spiegels, kleurenwaaiers,…

 

Er zijn veel producten in de aanbieding dus kom zeker eens langs, want OP=OP!

 uitverkoop-make-up-make-up-studio-zahia-antwerpen hoofdbeeld

 

Dit zijn de deals:

We hebben nog heel veel oogschaduw in een groot assortiment aan kleuren voor ieder type! De rechte navulling is €4 de ronde zijn €5 per stuk.

(originele winkelprijs: €10,90 - €11,90)

 

uitverkoop make-up oogschaduw make-up studiouitverkoop make-up make-up studio oogschaduw palet

 

We hebben ook complete paletten met inspirerende kleurencombinaties (oogschaduw +blush), zowel voor koele als warme types.  De grote paletten zijn €5 en de kleine €2,50 per stuk.

 

En er zijn lege paletten die je zelf naar je eigen smaak en look kan samenstellen!

 

makeupwaaiersdozen029uitverkoop make-up make up studio zahia antwerpen_v3

 

Mascara (€8, zwart en donkerbruin) en oogpotloden in alle basiskleuren (€5)!

(originele winkelprijs: €19,30 - €11,90)

 

uitverkoop make up studio kohl oogpotlood

 

Blush: ronde navulling in een groot aanbod aan kleuren! (€5)

(originele winkelprijs: €11,90)

 

uitverkoop make up studio blush_3uitverkoop make up studio blush_2uitverkoop make up studio blush

 

Foundation met SPF15; we hebben vloeibare fond de teint (€10) en een ‘light velvet’ cream foundation (€12) in verschillende kleuren (Fair, Warm Beige, Cool Beige, Olive Beige en Sunset) en compact neutralizer (€5) om roodheden en donkere kringen te camoufleren (Red1, Red2, Blue 1 en Blue2).

(originele winkelprijs: €23,90 - €29,90 - €12,90)

 

foundation concealer make up uitverkoop antwerpenuitverkoop make-up make up studio zahia antwerpen

 

Lipgloss (€8) en lipliners (€5)!

(originele winkelprijs: €19,90 - €12,90)

 

lipgloss make-up studio uitverkoop antwerpenuitverkoop make up studio lipliners

 

Kwasten; we hebben volledige kwastensets aan €5 en losse kwasten aan €1 per stuk, zo kan je zelf aanvullen wat je nog nodig hebt.

(originele winkelprijs: €28,96)

 

make-up kwasten zahia uitverkoop antwerpen

 

Kleurenwaaiers; er is een groot assortiment pocket waaiers (€10) met 24 kleuren voor maar liefst 10 verschillende types (zomer, winter, zomer-winter, lente, herfst, lente-herfst, lente-winter, lente-zomer, herfst-winter en zomer-herfst). Dit zijn de allerbeste waaiers op de markt en ze zijn superhandig om mee te nemen in je handtas tijdens het shoppen!

 

Daarnaast hebben we ook mini waaiers (€1), ‘business’ kleurenwaaiers (€13) van 36 kleuren en kleurenkaarten (€5),  interessant materiaal voor wie actief is als kleurenconsulente of styliste!

(originele winkelprijs: €24,50 - €32,92)

 

kleurenwaaiers kleurenconsulente kleurentypes zahia antwerpen

 

We hebben ook nog spiegels; zowel kleine make-up spiegels (€2) als grotere spiegels op een houten ezel (€15). Zeer handig voor wie professioneel bezig is met styling!

 

spiegels kleurenconsulente make-up spiegel uitverkoop

 

Zoals je ziet zijn er nog veel producten, het is zeker de moeite om langs te komen! Dit is professionele make-up en materiaal van uitstekende kwaliteit voor een fractie van de prijs! Alles wordt verkocht met een korting van 60% en meer!

 

De uitverkoop gaat énkel door bij Zahia Antwerpen van vrijdag 20 april tot en met zaterdag 28 april.Communie of lentefeest? Laat je feestjuweeltje op maat maken en ontvang een gratis cadeautje!

05 April 18 02:46 PM

Binnenkort een communie of lentefeest en nog op zoek naar het pérfecte juweeltje om je outfit compleet te maken?

Look no further, want je kan in onze winkels een origineel juweel op maat laten maken!

 

Een schattig armbandje, fijne halsketting of toffe oorringen? Het kan allemaal! Naast een uitgebreide collectie kralen hebben we ook een ruim assortiment bedeltjes in verschillende vormen: vogeltjes, kleurrijke mini-flosjes, libellen, sterretjes, strikjes, blaadjes en bloemetjes...: vrolijke lente-accenten die je feestoutfit helemaal af maken.

 

Bovendien kan je in de paasvakantie profiteren van een leuke actie! Als je een juweeltje voor je communie of lentefeest laat maken, krijg je er een gratis ring met parelmoer bij als cadeautje! Je kan in al onze winkels terecht voor advies en een ontwerp op maat.

 

communiejweel oorringen met libelle en pareltjecommuniejuweel of juweel voor je lentefeest, juweeltjes op maat-3juweel communie lentefeest oorbellen met sterretjes en parelmoer kralen

Oorringen met bedeltjes en kralen in parelmoer

 

Sofie ontwierp deze week al een mooi juweeltje voor de plechtige communie van Christine. Een fijn armbandje met roze mini flosjes en een flamingo bedel, schattig en speels! En het paste ook nog eens perfect bij haar truitje ; –)

 

Het ontwerpje staat hier op de webshop met alle benodigdheden.

communiejuweeltje armbandje met flosje en flamingo bedel communie juweelcommuniejuweeltje armbandje met flosje en ring juweel communiecommuniejuweeltje armbandje met flosje en ring juweel communie meisje

 

We werken volledig volgens een door jullie gekozen stijl en budget. Nadien spreken we af wanneer je het juweel kan komen halen. Hou rekening met een wachttijd van enkele werkdagen, afhankelijk van het ontwerp. Als je het sieraad komt halen, wordt het nog eens gepast om er zeker van te zijn dat het helemaal naar je wens is.

 

TIP: Breng je jurk, blouse of vestje mee naar de winkel waar het juweeltje moet bij passen.

 

armbandje met gouden ketting, sterretje en parelmoer kralen, communiejuweel of lentefeestcommuniejuweel of juweel voor je lentefeest, fijn halssnoer met ketting-3b

Fijn armbandje en halssnoer met zilveren ketting en parelmoer kralen

 

Deze actie is geldig in alle Zahia winkels gedurende de paasvakantie.VACATURE: Zahia Antwerpen zoekt een jobstudent!

28 March 18 03:09 PM

Update: de sollicitaties voor deze vacature zijn afgerond.

We zijn op zoek naar een enthousiaste jobstudente voor de winkel in Antwerpen!

VACATURE

 

Functie:

- samen met een andere verkoopster ontvang je de klanten en adviseer je hen op een persoonlijke en vriendelijke manier

- je rondt zelfstandig de verkoop af en bedient de kassa

- je helpt klanten bij het samenstellen van een juweel en bij het maken van een “juweel op maat”

- je helpt de gerante bij het openen en sluiten van de winkel (opruim, schoonmaak, kassa maken…)

 

Profiel:

- je hebt een passie voor juwelen en kralen

- je bent bereid je bij te scholen in alle materialen en technieken om juwelen te maken
- je hebt een vriendelijke en stijlvolle uitstraling

- je bent handig en creatief
- je bent betrouwbaar en flexibel
- je hebt zin voor initiatief, kunt zelfstandig werken en neemt waar nodig verantwoordelijkheid

- je spreekt correct algemeen Nederlands en hebt noties Engels en Frans

- je werkt op zaterdag en bent zeker beschikbaar in de maanden juli, augustus en december. Andere uren in overleg.

 

Wij bieden:

- Een boeiende en afwisselende job in een stijlvolle omgeving

- Een basisopleiding “juwelen maken” en “kleur en stijl”

- Een prettige werksfeer met leuke collega’s en bijzondere klanten

- Aankoopvoordelen in de winkels van Zahia

 

Geïnteresseerd? Mail je cv met motivatie en foto naar an.derickx@zahia.be of spring eens binnen in de winkel in Antwerpen!De langverwachte collectie Murano glas: nieuwe vormen en kleuren!

21 March 18 12:47 PM

Ik val meteen met de deur in huis, maar hier gaan jullie zo blij mee zijn!

 

Zoals je wel hebt zien verschijnen op onze Facebookpagina, gingen Ann en An afgelopen februari naar Venetië om er een nieuwe collectie te laten maken. De laatste tijd hebben we wat betreft het Murano glas heel wat moois uit het vintage lot gepresenteerd, maar we vonden het tijd om nog eens met iets helemaal nieuws te komen!

 

En nieuw is deze collectie zeker; het zijn kralen in hedendaagse vormen in een indrukwekkend kleurenpalet dat de pérfecte aanvulling is op onze collectie (half)edelstenen. Wij zijn alvast over the moon en razend benieuwd wat jullie ervan vinden!

 

Deze nieuwe kralen liggen vanaf nu vrijdag 23 maart in de winkels, het aanbod is overal identiek. Omdat het altijd een beetje feest is bij de voorstelling van zo’n mooi nieuw materiaal, komt élke aankoop dubbel op de klantenkaart  op vrijdag 23 en zaterdag 24 maart!

 

halssnoer met kralen van Murano glas

Kort geregen halssnoer; druppels in combinatie met driehoeken

 

driehoekjes van Murano glas in geel en lichtblauw, handgemaakte kralen

Driehoeken in ijsblauw en geel

 

We lieten 3 nieuwe vormen maken: een half maantje, een afgeronde driehoek en een druppel. Omdat ze met de hand gemaakt zijn is elke kraal lichtjes verschillend en dat geeft een heel authentieke feel aan deze nieuwe kralen.

 

We lieten elk model maken in tien topkleuren met een matte afwerking : fel geel, ijsblauw, lila, oranjerood, rood, albast wit, oud roze, donker amber, dennengroen en een diep paars.

 

Het uitpakken van een levering met nieuw materiaal is altijd spannend, zeker als je eigenlijk al zeker bent dat het de moeite gaat zijn! An, Hermine en Sarah hadden geluk en konden als eerste de nieuwe kralen bekijken en door hun handen laten gaan. Hun enthousiaste reactie’s kan je zien (of liever horen ; –) in dit filmpje!

 

 

De grootte van de kralen is echt perfect, en helemaal zoals we het wilden. Ze hebben genoeg body om te verwerken in een halssnoer, maar ze zijn  ook ideaal om te verwerken in oorringen of armbandjes. Bovendien combineren de kleuren fantastisch met elkaar. Je kan hier eindeloos met variëren en helemaal naar je eigen smaak verwerken: felle contrasten, subtiele accenten of een monochroom pallet, het kan allemaal!

 

Om jullie alvast op weg te helpen met wat inspiratie, gingen onze ervaren ontwerpsters Lina en Sofie ermee aan de slag en toverden al enkele prachtige juwelen tevoorschijn!

 

halssnoer met kralen van Murano glas, halve maantjes

Kort halssnoer met halve maantjes in Murano glas en zilveren tussenkralen

 

druppels Murano glas in rood, oranjerood en ijsblauw, handgemaakte kralen

Druppels in ijsblauw, oranjerood en rood

 

halve maantjes Murano glas in rood, oud roze, oranjerood en donker paars, handgemaakte kralen

Halve maantjes in oud-roze, rood, oranjerood en diep paars.

 

De glasstaven of cane die je hier tussen de kralen ziet liggen, worden gebruikt als basis. Er wordt steeds een stukje van de staaf verhit en rond een metalen staafje gewikkeld. Kralen die op deze manier gemaakt worden, noemen we gewonden kralen of wound beads. Dit is één van de oudste technieken om glaskralen te maken!

 

Handgemaakte kralen Murano glas, canne Venetiaanse glaskralen

De eerste samples bekijken

 

Zolang het glas nog warm is kan de kraal bewerkt of gedecoreerd worden. Bij onze modellen wordt het warme glas in een mal in de juiste vorm geperst. Achter elk kraaltje gaat dus heel wat ambachtelijke expertise en vakmanschap schuil!

 

Zoals je kan zien op de foto met de mallen is het halve maantje op 2 verschillende manieren ‘doorboord’; er is een horizontale en een verticale versie.

 

mallen Murano glas kralenkralen maken atelier Murano glas Venetië

De mallen voor de kralen, en de meester kralenmaker aan het werk

 

sautoir met gele parelgaren en kralen van Murano glas

Sautoir met gele parelgaren, zilveren tussenkralen en verschillende nieuwe vormen Murano

 

oorringen met de nieuwe collectie murano glas

Oorringen met de verschillende nieuwe vormen Murano

 

driehoekjes Murano glas in oudroze, groen en albast wit

Driehoekjes in albast wit, dennengroen en oud roze

 

De kralen lenen zich ook uitstekend om te verwerken in een sautoir. Lina combineerde hier warme kleuren met geometrische linkjes in rosé, en dat geeft een fantastisch resultaat! Je eigen sautoir leren maken? Dat kan in onze workshop ‘Sautoir: de ketteltechniek’

 

sautoir met ketteltechniek en kralen van Murano glas

Sautoir met rosé linkjes en halve maantjes in oranjerood, donker amber, rood, oud-roze en diep paars

 

armbandje met blauwe en groene Murano kralen

Armbandje in zilver met ijsblauwe driehoek en druppeltje in dennengroen

 

halve maantjes Murano glas in lila, wit, ijsblauw en groen, handgemaakte kralen

Halve maantjes in ijsblauw, lila, albast wit en dennengroen

 

druppels Murano glas in lila en donker paars, handgemaakte kralen

Druppels in diep paars en lila

 

Wat een subliem resultaat! Rood op en rood en toch een boeiend juweel; de variatie in vormen geeft het een minder klassieke en een interessante uitstraling. Lina gebruikte hier Miyuki Delica’s (nr.796) in het perfecte, bijpassende rood als tussenkraaltje.

 

rood halssnoer met kralen van Murano glas

Halssnoer met rode Murano kralen en Miyuki Delica’s

 

halve maantjes Murano glas in geel en donker amber, handgemaakte kralen

Halve maantjes in geel en donker amber

 

Naast deze nieuwe vormen, lieten we ook onze geliefde tubi maken in nieuwe kleuren: kobaltblauw, grasgroen, fel geel, lila, lichtroze, albast wit en rood. Ook deze hebben allemaal een matte afwerking.

 

mini tubi in verschillende kleuren, Murano glas

Mini tubi in de nieuwe kleuren

 

Tubi zijn mondgeblazen kralen die speciaal voor Zahia gemaakt worden door een vrouwelijke glasblazer. Ann maakte dit filmpje in het atelier waarin je heel goed kan zien hoe het warme glas geblazen en in vorm getrokken wordt.

 

 

De productie van de grotere, fijne tubi liep een beetje vertraging op dus die zullen er dit weekend jammer genoeg nog niet bij zijn. Van zodra ze geleverd worden verdelen we ze zo snel mogelijk over de winkels! We houden jullie op de hoogte via Facebook.

 

De collectie ligt vanaf nu vrijdag 23 maart in de winkels, het aanbod is overal identiek! Ook op de webshop komt de volledige collectie online.

 

Dit weekend komen alle aankopen dubbel op de klantenkaart in de winkels! De actie is geldig op vrijdag 23 en zaterdag 24 maart.

 

Kom deze fantastische nieuwe collectie dus zeker zelf ontdekken en laat je inspireren!Win een juwelenworkshop voor 6 personen bij Zahia Mechelen!

16 March 18 12:25 PM

In Mechelen wordt dit weekend de regen verdreven, want het is Warm Welkom Weekend!

De Mechelse handelaars stellen hun nieuwe lentecollectie's voor en je kan genieten van heel wat extra verwennerijen en randanimatie.

Het wordt een fantastisch shoppingparadijs!

winactie zahia mechelen

Ook Zahia Mechelen doet mee en is het hele weekend open; ook op zondag 18 maart van 13 tot 18u!

 

Je kan het hele weekend genieten van 10% korting op de volledige collectie, en deelnemen aan een leuke winactie! De winnaar mag samen met 5 vriendinnen een workshop naar keuze volgen, met een glaasje cava erbij!*

Een niet-te-missen kans!

 

Redenen genoeg dus om dit weekend een bezoekje te brengen aan Zahia Mechelen.

Tot dan!

 

* Deelnemen kan enkel bij Zahia Mechelen op 16,17 en 18 maart. De winnaar mag samen met 5 vriendinnen een workshop naar keuze volgen bij Zahia Mechelen. Het inschrijvingsgeld krijg je cadeau, de gebruikte kralen en materialen dienen wel afgerekend te worden. Inclusief een glaasje cava! De winnaar wordt volgende week bekend gemaakt.