Blog

Opleidingscheques: ook voor aankoop kralen of make-up

13 June 08 08:49 AM

De opleidingscheques mogen ook gebruikt worden voor het cursusmateriaal dat hoort bij met de workshops. Na afloop van de workshop mag u de gebruikte kralen dus ook met opleidingscheques betalen!

Voorbeeld: u maakt een halssnoer van 60 €. Betaalt u dit met opleidingscheques, dan kost het halssnoer u slechts 30 €. Ook de make-up die u koopt in het kader van de workshop Make-Up Make-Over of Ken je kleuren mag u hiermee betalen.

Tip: bestel dus meteen voldoende opleidingscheques, dan kan u de dag van de workshop ook de kralen en het materiaal die u gebruikte hiermee betalen.



Filed under:

De blogs van Zahia automatisch in je mailbox

11 June 08 02:34 PM

Er zijn een aantal blogs van collega's-creatievelingen die ik regelmatig volg. Op de duur wordt het wel een gedoe als je elke dag naar elke site moet gaan kijken of er iets veranderd is. Via de blog van atelierplano, leerde ik dat je je kunt laten mailen door www.rssfwd.com als er iets wijzigt in de websites die je interesseren. 

Het gaat als volgt: je gaat naar www.rssfwd.com, je geeft je emailadres in en het adres van de site die je wilt volgen en je activeert de link die je in je mailbox krijgt.  Doe je dat voor de Zahia-blog, dan krijg je elke nieuwe blog automatisch in je mailbox.

Een andere blog die ik regelmatig volg is die van Veerle Maes. Zij haakt bijzondere sieraden en geeft sinds kort ook workshops in het MIAT waar je ook werk van haar kunt bewonderen.



Cadeautje: kleurenwaaier van je geboortemaand

06 June 08 10:37 PM

De meeste mensen kennen hun teken van de dierenriem, weinig mensen kennen hun verjaardagskleur…

Pantone, de wereldautoriteit op gebied van kleur, heeft een nieuw kleurensysteem ontwikkeld, Colorstrology. Het linkt elementen uit de astrologie en de numerologie aan de spirituele waarde van een kleur en creëert op die manier een kleurenprofiel voor elke maand en voor elke 366 dagen van het jaar. Elke kleur komt overeen met een Pantonekleurnummer, hét internationale referentiesysteem voor kleur.

colorstrology 011

Je kan Colorstrology gebruiken om kleurschema's uit te kiezen voor een sieraad, voor je interieur, voor jezelf of voor vrienden of familie of klanten...

We kregen een set van een leverancier en maken er onze klanten graag gelukkig mee. We geven 12 kleurenwaaiers weg (winkelwaarde 11,45 € per stuk), één voor elke maand, aan de eerste 12 mensen die een mailtje sturen naar info@zahia.be. Vermeld wel even welke maand je interesseert en in welke winkel je de waaier komt ophalen. De kleurenwaaiers bestaan voorlopig enkel in het engels.

Meer informatie over Colorstrology van Pantone vind je hier.

Helaas, ondertussen zijn alle kleurenwaaiers weggegeven! Volgende keer meer succes!



Filed under: , ,

De kralen van de voorverkoop liggen nu in de winkels!

05 June 08 08:13 PM

De voorverkoop was een groot succes, meer dan 100 klanten kwamen naar Antwerpen om te kunnen genieten van de uitzonderlijke voorwaarden van de voorverkoop.

DSCN4510#002 DSCN4504#001 DSCN4508#001

Het was gezellig, de taart was lekker... het is dus zeker voor herhaling vatbaar. Volgende afspraak in het najaar...in Gent!

De kralen liggen nu in de winkels en zijn nu per stuk te koop.



Sneller afrekenen met nieuwe rekenblaadjes

03 June 08 12:46 PM

Om het afrekenen aan de kassa sneller te laten verlopen, liggen er voortaan rekenblaadjes in de winkel.

calculator2

U noteert zelf de prijs en het aantal van de kralen die u uitkiest, er is ook plaats voorzien om de naam van de steen te noteren.

Het uitrekenen aan de kassa gaat nu sneller, en u heeft meteen alle gegevens over de kralen! Op het blaadje ook nog eens de link naar onze technische fiches. U vindt er niet alleen veel informatie over al onze kralen maar ook over de verschillende kleurtypes, over het gebruik van het kleurenwiel, tips over make-up, over de gezichtsvormen...



Super lot halfedelstenen

28 May 08 03:22 PM

We konden een schitterend lot halfedelstenen op de kop tikken: honderden snoeren in trendy kleuren en vormen.

De stenen zullen pas volgende week in de winkels liggen. Uitzonderlijk organiseren we een voorverkoop nu zondag 1 juni in Antwerpen van 15 u tot 18 u. U kunt deze stenen dan aankopen per snoer met een korting van 30%.

Enkele foto's om jullie alvast te doen watertanden:

parijs mei 2008 019 parijs mei 2008 020

Dit is jasper, in een ongewoon turkooiskleur. Turkoois is een zogenaamde randkleur. Als u kijkt op het kleurenwiel, ziet u dat turkoois eigenlijk het warmste blauw is als u vertrekt van de koele kleuren en het koelste groen als u vertrekt van de warme kleuren. Vandaar dat turkoois, petroleum... door veel mensen kan gedragen worden.

parijs mei 2008 014 parijs mei 2008 016

Oranje agaat en calciet, de eerste keer dat we die hebben. Er zit ook heel veel grijs en beige in zodat deze bijzondere kralen gemakkelijk combineren met neutrale tinten.

parijs mei 2008 022 parijs mei 2008 023

Hartzeer heb ik, dat deze mij niet staan. Aquamarijn, een duurdere halfedelsteen: als u even kijkt op de hardheidstabel ziet u dat aquamarijn net na diamant, robijn en saffier komt. Niet goedkoop maar als u een licht type bent of blauwe ogen heeft, is dit een investering voor het leven! Mooi in combinatie met delicate pastels, parels, zilver... een zeer vrouwelijke steen.

parijs mei 2008 028 parijs mei 2008 031

Uitzonderlijk veel zwarte kralen zitten er tussen: unieke vormen, gefacetteerd. Dit is zwarte agaat.

parijs mei 2008 032

Normaal gezien ben ik niet zo aan obsidiaan, hoewel het intrigerend materiaal is. Obsidiaan is eigenlijk vulkanisch glas. We kopen het soms als alternatief voor het dure onyx omdat er veel vraag is naar zwarte kralen maar ik vind het meestal nogal een doffe, saaie steen. Deze obidiaan heeft echter een extra behandeling gekregen waardoor er een brons-glans opzit die heel mooi is. Ook in combinatie met de rode agaat trouwens...

parijs mei 2008 004 parijs mei 2008 005

Verschillende varianten grijze agaat.

parijs mei 2008 035 parijs mei 2008 036

Gefaceteerde labradoriet, ook een kleur die veel mensen flatteert.

parijs mei 2008 038

Bling bling: gefaceteerde bergkristal. Heeft u heel heldere ogen, of heeft u een donkere uitstraling, dan is dit iets voor u! We hebben ook niet gefaceteerde grote nuggets.

parijs mei 2008 010

Amethist blijft een topper, deze stenen zijn echt super, groot, gefaceteerd en heel intens van kleur.

DSCN4495#001 DSCN4498#001

Nu we toch bij de koelere tinten zijn aanbeland: dit is parelmoer, we hadden deze kleur eerder dit seizoen (wel in een andere vorm) en het was een echte bestseller.

DSCN4494#001

Blauwe chalcedoon, kleine gefaceteerde rechthoekjes en middelgrote nuggets.

DSCN4490#001

Turkoois, "ze real thing", A-klasse.

Graag tot zondag in Antwerpen!



Filed under: , , , , , , , , , ,

Oorringen: welke vorm en zin en onzin van setjes

24 May 08 10:42 PM

Veel klanten vragen naar bijpassende oorringen bij een halssnoer. Pas echter op met "setjes" waarbij je de kralen uit je halssnoer exact herhaalt. Bij een halsketting met pakweg rode, groene en blauwe stenen identieke oorringen dragen met rood, groen en blauw is niet ideaal: het dateert je look. Als je kan gaan voor een originele creatie, waarom zou je dan kiezen voor een kant en klaar setje dat minder creativiteit uitstraalt...

Bij een opvallend halssnoer identieke oorringen dragen is ook geen goed idee omdat beide rivaliseren in het trekken van de aandacht. Beter is dus één kraaltje te herhalen of, het halssnoer te combineren met eenvoudige zilveren of gouden oorringen die flaterend zijn voor de vorm van je gezicht.

Tenzij je een perfecte ovale gezichtsvorm hebt, moet de vorm van de oorringen altijd tegengesteld zijn aan de vorm van het gezicht.

o Een rond gezicht: ronde oorringen zouden de volheid van het gezicht accentueren; lange oorringen brengen het gezicht meer in balans en creëren de illusie van een ovaal

o Een lang gezicht: de accessoires mogen in de breedte gaan, ook het kapsel speelt hierin een rol (te lang haar is niet flatterend, beter een korte coupe met veel volume opzij)

Tenslotte: oorringen trekken de blik naar boven en lichten het gezicht op. Oorringen zijn dus heel belangrijk voor wie enkele kilootjes wil camoufleren, meer nog dan een halssnoer. Ben je niet gewoon veel sieraden te dragen: draag dan toch altijd een paar eenvoudige oorringen.

Ook met make-up kan je je gezichtsvorm corrigeren. Lees ook de nieuwe technische fiches over de basismake-up en accessoires.



Filed under: , , ,

Schitterende kralen, en een cadeautje...

21 May 08 09:14 PM

Vandaag kwam er een levering aan van een Indische leverancier: schitterende kleuren!

Gefaceteerd, ongeveer 20 x 14 mm

Deze zijn er in twee maten, 12 en 16 mm.

Op de zendnota staat jade, mij doet het eerder denken aan kwarts, of misschien bedoelen ze mountain jade? We zoeken het uit. De kleuren zijn werkelijk ongezien. De stock is zeer beperkt, we hebben slechts een vijftal snoeren van elk.

Zilver op was, dit soort kralen bracht ik vroeger mee uit Marokko. Een heel goed alternatief voor sterling zilver, zeker nu de zilverprijzen zo de hoogte in gaan en ideaal voor etnisch geïnspireerde sieraden. De prijs is heel interessant: 0,20 € per gram (de grootste kraal (22 mm) weegt ongeveer 6 gram).

Schattige bloemetjes in koraal, ze zijn ongeveer 7 mm en kosten 1,5O € per stuk. Heel fijn werk.

Als u vreest dat de workshop Parels knopen misschien toch niet uw ding is (zie ook blog van gisteren), dan is deze favoriet van Coco Chanel misschien iets voor u: een superlang parelsnoer (140 cm!) van cultuurparels, geknoopt, voor slechts 39 €.  Je kunt het dubbel en zelfs driedubbel dragen.  Het donkere snoer is iets korter, 120 cm, eveneens geknoopt (29 €).

We geven één wit parelsnoer ter waarde van 39 € weg aan wie als eerste een mailtje stuurt naar info@zahia.be. Het snoer gaat naar Rosaline Defever, gefeliciteerd!

De kralen en snoeren liggen vanaf donderdagnamiddag in de winkel in Antwerpen, vanaf vrijdag in Gent.



Filed under: , , , , , ,

Bijscholing parels knopen voor het Zahia-team

20 May 08 06:59 PM

Maandag organiseerden we een bijscholing Parels knopen voor alle mensen van het Zahia-team. Ik wil u nog even meegeven dat we voortaan alle kleuren draad hebben in de diktes 3, 5, 7, 10 en 12. Wit en zwart hebben we ook in 1 en 2.

Gaelle in opperste concentratie!

Daphne maakt een armbandje voor haar dochtertje. Daphne is verantwoordelijk voor het secretariaat van de workshops. Als u de workshoplijn belt (03/232 48 58) komt u bij haar terecht.

Evelien, er pas bijgekomen in Gent.



Filed under:

Trend: grote gefaceteerde stenen

17 May 08 09:19 PM

En dan komt het natuurlijk allemaal samen: deze nieuwe lading halfedelstenen is echt fantastisch, grote gefaceteerde kralen , ideaal voor het multiple strand snoer dat je nu wil.

Een selectie uit de nieuwe levering:

Hier ziet u witte kwarts (30 mm), opaal (25 mm) en (40 mm) en amethist (30 mm), de eerste drie snoeren zijn gefaceteerd.

Caramel jade (de twee warm-gele snoeren), je zou ze inderdaad opeten. De grootste kralen zijn 50 mm.

Deze kralen in kalkturkoois (40 mm) zijn ook echt de moeite: een prachtig blauw en dé nieuwe vorm:

Erboven chrysoprase, eronder rode tijgeroog, vierkante kralen van 30 mm bij 30 mm.

Vanaf vanaf dinsdag in Antwerpen, vanaf woensdag in Gent.



Filed under: , , , , , , ,

(Eindelijk) terug binnen: precolumbiaans goud en zilver!

17 May 08 05:55 PM

De replica's van gouden en zilveren precolumbiaanse kralen werden gisteren geleverd. Ondanks de stijgende goud- en zilverprijzen, gaan onze prijzen niet omhoog!

Volgende kraaltjes zijn nu terug binnen:

Verguld en zilver dezelfde prijs: 1,20 € per stuk.

Verguld en zilver: 2,50 € per stuk.

Verguld en zilver: 8 € per stuk.

Vanaf zondag in Gent, vanaf dinsdag in Antwerpen.



Filed under: , ,

Nieuwe levering halfedelstenen: 10 eur per snoer

17 May 08 10:25 AM

De snoeren van 10 € zijn een groot succes, ze vliegen de deur uit. Omdat wij er weinig werk mee hebben (we hoeven de snoeren niet los te maken en kraal per kraal in bakken te leggen en ook het rekenen aan de kassa gaat natuurlijk makkelijker) kunnen we deze snoeren goedkoop aanbieden en kunnen we ook nog korting geven bij aankoop van meerdere snoeren. Meestal kunnen ze wel niet nabesteld worden, het zijn speciale loten, op is op.

Deze zijn nu net binnen gekomen:

Zomerse pastels, 8 mm, voorlopig geregen, ongeveer 40 cm. U ziet roze en rode aventurijn, sesam jasper, sneeuw kwarts, sodaliet, gele turkoois, howliet, jade...

En ook dit is een interessant lot (tot 16 mm!):

Veel blauwe koraal (die was vorige keer meteen de deur uit), turkoois, sponskoraal en "mountain jade" (de twee paarse snoeren en het rode snoer rechts ervan op de onderste foto).

"Mountain jade" is een fascinerende steen. Het is eigenlijk een marmersoort uit Azië. Over een periode van duizenden jaren zijn de minerale resten van schelp en skeletten van zeediertjes versteend tot deze zeer sterke en prachtige marmersoort die al eeuwenlang gebruikt wordt door beeldhouwers en steenkappers. Deze kralen worden geverfd in prachtige sterke kleuren. Het rood vind ik bijzonder geslaagd, het is een eerder koel rood dat naar "framboos" neigt (ideaal voor een winter, zomer-winter of herfst-winter). We hebben ze ook nog in fuchsia en fel turkoois.

Op al deze snoeren krijgt u korting bij aankoop van meerdere snoeren (2 snoeren 2%, 3 snoeren 3%... maximum 20%). Vanaf zondag in Gent, vanaf dinsdag in Antwerpen.



Filed under: , , , , , , , , , ,

Masterclass kleur en stijl in Gent: héél leuk!

11 May 08 09:53 PM

Vrijdagavond hadden we de eerste van twee masterclasses Kleur en stijl. In deze workshop maken we een sieraad dat echt bij je past.

Omdat een halssnoer of oorringen zo dicht bij je gezicht komen, is het heel belangrijk dat ze perfect bij je type passen. Het heeft geen enkele zin om een accessoire zoals een ketting of een sjaal te dragen als die je niet flatteren, dan draag je beter niets.

Iedereen kreeg een spiegel voor zich (niet altijd even leuk, zeker als je per ongeluk de vergrotende kant voor je hebt...) om een beter inzicht te krijgen in het eigen type. Aan de hand van een schema zoeken we voor elke deelnemer uit welk van de zes kenmerken van kleur (licht, donker, helder, gedempt, koel, warm) voor haar dominant is. Het is echt een interessante oefening om te doen: voor de ene zomer kan het aspect "licht" bv het belangrijkste zijn, voor de andere zomer het aspect "gedempt". Omdat een halssnoer of oorringen zo dicht bij je gezicht komen, is het belangrijk dat je dat dominante kenmerk voor ogen houdt bij het maken van een halssnoer. Een van de cursisten was bv. een zomerwinter: koel, vrij donker en vrij helder. De jurk die ze had meegebracht was echter vrij licht en eerder warm van kleur, niet direct wat je zou aanraden voor een zomerwinter. We maakten voor haar een halssnoer met donkere koelrode granaat. Het resultaat was schitterend: het halssnoer bracht de jurk volledig in balans en het effect werd nog versterkt door een donkere koelrode lippenstift (nummer 46).

Het was verbluffend: iedereen ging naar huis met een prachtig sieraad. En wat ook opviel: het kiezen gaat zoveel sneller als je een goed inzicht hebt in je type. En dat gaat verder dan weten of je een zomer of een herfst bent. Als je weet welk kenmerk voor jou dominant is, kun je daarmee elke outfit "goed" krijgen, ook al zijn het niet echt jouw kleuren.

Er zijn nog twee plaatsen vrij voor de workshop in Antwerpen op donderdag 22 mei.



Designwedstrijd 2008

01 May 08 09:30 PM

Ja hoor, ook dit jaar komt er een designwedstrijd. We hebben een beetje vetraging omdat het concept van de wedstrijd enigszins anders zal zijn : dit jaar  kiezen we de winnaars namelijk in twee stappen.

Het Zahia-team zal per categorie een aantal ontwerpen selecteren voor een shortlist. De ontwerpen van deze shortlist komen met foto op de website. Uit de shortlist kiest รบ vervolgens de winnaar. Via onze website zal u uw stem kunnen uitbrengen op het ontwerp dat u het mooiste vindt.

Om een en ander uit te werken hebben we wat extra tijd nodig, maar heel binnenkort staat het reglement op de site. Wacht dus niet langer en begin alvast aan die schitterende creatie. Vorig jaar waren er niet minder dan 140 inzendingen, hopelijk worden er dat dit jaar nog meer...



Filed under: