De Zahia-saga continues... 3 vrouwen, 3 verhalen, 1 passie

FRANCHISINGDe Zahia-saga continues... 3 vrouwen, 3 verhalen, 1 passie

Vanaf 21 maart krijgt Zahia – na Antwerpen en Gent – er een derde winkel bij, in Lier. Ann Cafmeyer is de vrouw die binnenkort - begeesterd door de Zahiafilosofie – Lier en omstreken met raad en daad zal bijstaan op het gebied van halfedelstenen, kralen en juwelen maken. De zussen Ingeborg en Renate krijgen er dus een ‘soulmate’ bij.

U hebt ook een passie voor juwelen en accessoires, juwelen maken, "kleur en stijl" en lifestyle en wil deel uitmaken van de Zahia-wereld? Misschien is franchising ook iets voor u!

Naam: Ann Cafmeyer
Geboorteplaats: Congo, Luebo, 15-10-1957
Huidige woonplaats: Lier
Beroep: eigenaar interieurdecoratiezaak
Moeder van Sophie (30), Charlotte (28) en Gommaar (21)
Hobby’s: creatief bezig zijn, lezen, sporten

Hoe ben je bij Zahia terecht gekomen?

Ann: Het is allemaal begonnen in de eerste week van september 2008. Dat is de dag waarop een vriendin me meetroonde naar een basisworkshop ‘juwelen maken met oude en etnische glaskralen en halfedelstenen’ bij Zahia in Antwerpen. Volgens die vriendin zou die workshop ‘op mijn lijf geschreven’ zijn. Vanaf het moment dat ik een voet in de winkel zette, wist ik dat ze gelijk had en dat dít datgene was waar ik jaren naar op zoek was geweest. Het voelde een beetje aan als ‘thuiskomen’.

Waar was je dan precies naar op zoek?

Ann: Het is moeilijk onder woorden te brengen, maar het gevoel dat me overviel toen ik bij Zahia binnenstapte, katapulteerde me met een ruk terug naar mijn jeugd, die ik in Congo doorbracht. Ik voelde me meteen weer dat kleine meisje dat vol bewondering keek naar de fantastische etnische kralen en kettingen die mijn mama daar droeg. De warme kleuren, de authenticiteit, het waren allemaal elementen die ik bij Zahia terugvond en die me meteen dat gevoel gaven van ‘thuiskomen’.

Ben je altijd al met juwelen bezig geweest?

Ann: Neen, toch niet op professioneel gebied. Ik heb altijd wel een fascinatie voor mooie dingen gehad - en dus ook voor juwelen - maar tot voor kort had ik een eigen zaak interieurdecoratie. Ik was dus wel creatief bezig met kleuren en verschillende materialen, en ondanks het feit dat ik die restyling-opdrachten altijd heel leuk heb gevonden, miste ik toch nog iets. Ik had zelf wel al met het idee gespeeld om ooit iets met juwelen te doen, maar ik wist niet waar te beginnen en liet het idee dus varen. Tot Zahia mijn pad kruiste...

Tussen een workshop bijwonen en franchisenemer van die zaak worden, gaapt toch nog een gigantische kloof. Wie zette uiteindelijk de eerste stap?

Ann: Ik heb zelf het heft in handen genomen. Twee dagen na de workshop raapte ik alle moed bij elkaar (ben zelfs nog eerst naar een kapelletje gereden om een schietgebedje te doen) en belde zelf naar Ingeborg met de vraag of ze ooit overwogen had om nog een nieuwe zaak te openen. En indien ja, of dat dan ook kon in Lier en of ik zelf de zaak mocht runnen. Ingeborg zag die vraag totaal niet aankomen en werd in eerste instantie een beetje van haar sokken geblazen.

Ingeborg: Mijn zus en ik hadden inderdaad nog helemaal niet stilgestaan bij een eventuele uitbreiding, maar Ann klonk zo overtuigd en gepassioneerd dat we haar moeilijk konden negeren . De dag erna zaten we al met z’n drieën rond de tafel en het klikte meteen. De passie voor schoonheid en authenticiteit die mijn zus en mij voortstuwt, vonden we ook bij Ann terug en toen begon het ons te dagen dat we haar voorstel au sérieux moesten nemen.

En Zahia Lier werd een feit...

Ingeborg: Het is inderdaad allemaal vrij snel gegaan. Al snel bleek dat franchise de meest interessante piste voor beide partijen was. Ann wordt geruggensteund door Renate en mezelf en kan gebruik maken van de expertise die wij de afgelopen jaren hebben opgebouwd. En wij krijgen hierdoor zelf ook opnieuw een enorme boost. Anns enthousiasme werkt erg aanstekelijk.

Renate: Mijn zus en ik zijn er bovendien van overtuigd dat dit het begin kan zijn van een nog groter verhaal. Met de komst van Ann waren we verplicht om onze hele methodiek en filosofie schematisch en duidelijk op papier te zetten, zodat zij perfect wist wat van haar verwacht werd en hoe wij werkten. Dankzij deze oefening zijn we tot de conclusie gekomen dat een aantal zaken soms nog te veel vanuit een intuïtief aanvoelen tot stand kwamen, terwijl we waarschijnlijk nog betere resultaten kunnen krijgen als we alles planmatig aanpakken. Het meeste voorbereidende werk is nu gedaan en niets houdt ons nu nog tegen om aan nieuwe verkoopspunten te denken.

Ann: Maar laten we vooral eerst beginnen om van Lier ook een succesverhaal te maken.

Hoe zien de komende weken er nu uit voor jou, Ann?

Ann: Ik heb de afgelopen weken al veel tijd doorgebracht in de winkels in Antwerpen en Gent om mij volledig in te werken. Want ik wil niet aan dit avontuur beginnen voor ik elke steen of kraal bij naam kan noemen of voor ik van elke steen of kraal de geschiedenis kan vertellen. Wie in mijn winkel binnenstapt, moet dezelfde service krijgen als in Gent en Antwerpen. Maar ik ben er in alle geval helemaal klaar voor en sta te popelen om mijn deuren te openen.

Ingeborg: Ann is een natuurtalent. Door haar vroegere job was ze wel al creatief bezig en daar plukken wij nu ook de vruchten van, maar je merkt ook dat ze alles heel snel oppikt. Ook de contacten met de klant verlopen heel vlot. Ze weet perfect het evenwicht te vinden tussen mensen met advies bijstaan en toch niet opdringerig zijn. Ann hoort echt thuis in de Zahia familie, daar zijn we rotsvast van overtuigd.

En zo gaat de Zahia-saga verder...

Zahia webshop

Nieuwsbrief

Uitschrijven

Schrijf hier in als u op de hoogte wilt blijven van de activiteiten. En op uw verjaardag krijgt u van ons een kortingsbon van 10% toegestuurd!