Jeugdig enthousiasme meets jarenlange ervaring

FRANCHISINGJeugdig enthousiasme meets jarenlange ervaring

De afgelopen jaren bewoog er heel wat op het Zahiafront: de winkel in Antwerpen kreeg een nieuwe stek, Ann Cafmeyer opende een winkel in Lier en onlangs zag ook Zahia Hasselt het licht. En nog is het enthousiasme en de honger van het Zahiateam niet gestild: vanaf 21 mei krijgt immers ook Brugge een Zahiawinkel. De 23-jarige Sylvie Renneboog is de jongedame die haar schouders onder dit project zet, geruggensteund door Ingeborg, Renate en Ann. Tijd voor een portret...

U hebt ook een passie voor juwelen en accessoires, juwelen maken, "kleur en stijl" en lifestyle en wil deel uitmaken van de Zahia-wereld? Misschien is franchising ook iets voor u!

Naam: Sylvie Renneboog
Leeftijd: 23
Geboorteplaats: Aalst
Diploma: Master geschiedenis
Hobby's: creatief bezig zijn

Vanwaar de liefde voor kralen en juwelen?

Sylvie: : Ik ben altijd wel creatief bezig geweest. Als kind was ik helemaal niet sportief, maar ik kon me wel uren bezig houden met knutselen, tekenen en schilderen. Al vrij snel ging ik naar de tekenacademie, vanaf de 5de humaniora volgde ik ook avondles schilderen & tekenen en die creatieve microbe is nooit meer weggegaan.

Nooit gedacht om in die richting verder te studeren?

Sylvie: Om mijn opties op een job later zo groot mogelijk te houden, koos ik toch voor geschiedenis als studierichting. Ik zag mezelf met dat diploma of in een museum terecht komen of als journalist aan de slag gaan. Maar tijdens mijn laatste jaar geschiedenis ben ik ook met een opleiding als edelsmid begonnen, omdat dat toch mijn droom was. Helaas bleek de combinatie van die twee opleidingen te zwaar en ik heb de opleiding als edelsmid jammer genoeg niet kunnen afmaken.

Maar de creatieve microbe bleef kriebelen?

Sylvie: Absoluut! Ik heb dan maar geprobeerd om mijn passie zoveel mogelijk in mijn studiekeuze te integreren. Zo maakte ik tijdens mijn Erasmusverblijf in Spanje een eindwerk over de symboliek van de juwelen die door de lokale bevolking in de dorpjes werden gemaakt en gedragen. En mijn thesis handelde over de sociale geschiedenis van de diamantsector tijdens de Eerste Wereldoorlog.

En de passie om creatief bezig te zijn, heb ik dankzij Zahia invulling kunnen geven. Op een dag ontdekte ik de Zahiawinkel aan Sint-Jacobs in Gent en vanaf het moment dat ik er naar binnen stapte, waande ik mij in het creatieve walhalla. Al vrij snel volgde ik een basisworkshop en ondanks mijn beperkte budget als student werd ik een trouwe klant.

Hoe kwam je dan uiteindelijk bij Zahia terecht?

Sylvie: : Toen ik vorig jaar afstudeerde, ben ik heel gericht gaan solliciteren bij organisaties of instellingen die mij aan mijn droomjob konden helpen. Zo ging ik ondermeer in op een vacature bij het Zilvermuseum in Antwerpen. Maar de concurrentie was stevig: ik moest het afleggen tegen kandidaten met een diploma kunstgeschiedenis, die daardoor toch een serieus streepje voor hadden. Ik ben ook een kijkje gaan nemen op de site van Zahia om te zien of ze daar geen extra personeel zochten, maar helaas was dat niet het geval. Ik merkte wel dat ze open stonden voor franchising. Mijn aandacht was meteen geprikkeld!

Hoe heb je het vervolgens aangepakt?

Sylvie: Ik maakte een afspraak met Ingeborg en deed haar tijdens een lunch mijn idee├źn uit de doeken. Het klikte meteen tussen ons en ik besloot om er meteen werk van te maken en eens langs te gaan bij de bank en bij Unizo.

Ingeborg: Ook ik had bij het eerste gesprek meteen een goed gevoel. En ondanks haar jeugdige leeftijd merkte ik toch dat Sylvie heel matuur is en heel doordacht de zaken aanpakt. De manier waarop ze de afgelopen weken en maanden haar tanden in de zaak heeft gezet, de volwassenheid waarmee ze de banken heeft benaderd, de kalmte en de zelfverzekerdheid waarmee ze belangrijke beslissingen nam, lieten me duidelijk zien dat ze alles in zich heeft om een goede franchisenemer te worden.

Toch wel ongewoon om deze stap te zetten als 23-jarige?

Sylvie: Het blijft natuurlijk spannend, maar ik voel het niet aan als een stap in het totaal onbekende. Mijn ouders hebben een apotheek, dus ik ken het zelfstandige bestaan van dichtbij, en bovendien word ik bij Zahia bijgestaan door Ingeborg en Renate, die de business door en door kennen. Ook bij Ann, die uiteindelijk hetzelfde proces als ik heeft doorlopen, kan ik terecht met al m'n vragen. En als jongere krijg je ook gratis begeleiding van Unizo. Ik word dus perfect begeleid om van Zahia Brugge een succesverhaal te maken.

Zahia webshop

Nieuwsbrief

Uitschrijven

Schrijf hier in als u op de hoogte wilt blijven van de activiteiten. En op uw verjaardag krijgt u van ons een kortingsbon van 10% toegestuurd!