Gezichtsvorm: hoe corrigeren met make-up

G
Gezichtsvorm: hoe corrigeren met make-up
In onze cultuur is de ideale gezichtsvorm een ovaal. Wie niet gezegend is met een ideale gezichtsvorm, gaat voor “illusion dressing”: een rond of vierkant gezicht probeer je langer te maken, een rechthoekig gezicht probeer je ronder te maken.

Dit kan door kapsel, accessoires en make-up. 

a. Ovaal gezicht: Dit is de ‘ideale’ gezichtsvorm. De andere gezichtsvormen corrigeren we naar de ovale vorm.  

Korte gezichtsvormen:  

b. vierkant gezicht: Maak zachte afgeronde lijnen ondermeer bij de wenkbrauwen voor een zachter uiterlijk. Vermijd harde lijnen, zowel voor de ogen als voor de mond, dus geen strak lijntje langs je wimpers of een uitgesproken lijn om de contouren van je mond te accentueren. Plaats de blush schuin.  

c. rond gezicht: Gebruik geen blush op de appeltjes van de wangen. De wenkbrauwen niet afronden maar rechter tekenen. Plaats de blush schuin. Werk bij het aanbrengen van de oogschaduw met opgaande lijnen richting slapen.  

d. driehoekig gezicht: zie c  

Lange gezichtsvormen  

e. een rechthoekig gezicht moet je ronder maken. Vermijd elke verticale of stijgende lijn. Maak je ogen zo horizontaal mogelijk op. De blush recht plaatsen bij een smal gezicht, anders op de appeltjes van de wangen om de lengte te breken.  

f. omgekeerde driehoek: zie e

Meer weten? Schrijf u in voor de workshop Make-up Make-Over!

Zahia webshop

Nieuwsbrief

Uitschrijven

Schrijf hier in als u op de hoogte wilt blijven van de activiteiten. En op uw verjaardag krijgt u van ons een kortingsbon van 10% toegestuurd!