Koraal

K
Koraal
Koraal bestaat in een grote waaier kleuren waarbij de rode, zwarte en roze koraal als de meest waardevolle worden beschouwd. Koraal komt veel voor in de Middellandse Zee en de Stille Oceaan van Japan en Taiwan.

Koraal groeit zeer traag: gemiddeld drie centimeter op twintig jaar! Sommigen geloven dat het woord koraal afstamt van het Griekse woord ‘koraillon’ wat refereert naar zijn harde skelet. Volgens anderen verwijst de term naar ‘kura-halos’ of zeemeermin omdat koraaltakken vaak aan de menselijke figuur doen denken. Koraal is veel zachter dan andere edelmaterialen en moet daarom met zorg behandeld worden. Schadelijk voor koraal zijn heet water, fel zonlicht en cosmetica. Om koraal voorzichtig te reinigen gebruikt men best een vochtige, zachte doek. Koraal is mooi in combinatie met koperen elementen. Sinds de prehistorie wordt koraal gebruikt voor decoratie en in het oude China was rood koraal een symbool van rijkdom, genegenheid en een hoge sociale status.Koraal zou kalmerend werken, de harmonie herstellen en hij wordt vaak aan kinderen cadeau gegeven als teken van bescherming.

Veel mensen denken dat koraal beschermd is, zoals ivoor. Er zijn echter slechts een paar koraalriffen beschermd. De koraal die wij hebben, komt niet uit deze gebieden.

Zahia webshop

Nieuwsbrief

Uitschrijven

Schrijf hier in als u op de hoogte wilt blijven van de activiteiten. En op uw verjaardag krijgt u van ons een kortingsbon van 10% toegestuurd!