Parels knopen

Parels knopen

Parels zijn een echte klassieker! Heel vrouwelijk, tijdloos en elegant. Bovendien laat een halsketting met parels zich makkelijk combineren op verschillende outfits, en straalt het altijd klasse uit. 


De klassieke manier om een halsketting met parels te maken, is door de kralen te knopen met parelgaren. In deze workshop verdiepen we ons gedurende twee namiddagen of avonden in deze traditionele techniek. Je kan deze workshop volgen in al onze winkels.


In de eerste les maken we kennis met de materialen die we nodig hebben. We maken een eenvoudige ras du cou met zoetwaterparels en leren zo de techniek van het knopen en de manier waarop het slotje bevestigd en afgewerkt wordt met spiraaldraad. 


In de tweede les werken we met halfedelstenen en passen we de techniek toe met twee draden. U kan dan kralen kiezen uit onze ruime collectie voor een geknoopt halssnoer naar keuze of indien u dit wenst, kan u eigen materiaal meebrengen. Uiteraard zijn er technische beperkingen die we dan met u kunnen doornemen. Gelieve de eigen kralen al mee te brengen naar de eerste workshop zodat we de problemen waarmee we geconfronteerd worden in de tweede workshop kunnen voorbereiden.In principe is er geen voorkennis vereist voor deze workshop. Hou er wel rekening mee dat parels knopen een geduldwerkje is waarvoor wel een zekere handigheid vereist is.
MEER INFO


Wil je graag meer info over hoe cultuurparels ontstaan, of hoe je het beste zorg draagt voor je juwelen met parels? Op deze pagina hebben we alle info verzameld. 

 

€ 60,00

60 EUR voor de twee workshops. Inclusief: koffie of thee, exclusief parels en afwerkingsmateriaal.

Bekijk ook eens

²