Blog

Marrakech - dag 1

06 November 06 11:10 AM

Aangekomen rond 10 u plaatselijke tijd onder een stralende zon. We hebben gereserveerd in een riad (www.lesjardinsdemouassine.com), alle hotelletjes in de medina waren volgeboekt tot januari. We zetten snel onze bagage af en gaan dag zeggen bij enkele handelaars. Het is altijd leuk om B.H. weer te zien. Hij noemt me zijn dochter uit België en laat me zien wat hij al klaarliggen heeft voor mij: veel verguld zilver, grote oude bewerkte zilveren bollen uit Jemen, donkerrode harskralen uit Ethiopië...Ik heb een aantal van onze best verkochte zilveren slotjes meegenomen uit België om te laten vergulden. Nadat hij alles gewogen heeft, stuurt hij direct zijn jongste zoon naar de vergulder, zodat alles zeker tegen woensdag klaar is.

's Middags gaan we eten in la Taverne in Gueliz, de nieuwe stad (taxi nemen naar café Négociants): een verademing in het drukke Marrakech, een rustige tuin met schaduw, stoffen tafelkleedjes, discrete bediening en lekker eten. We bestellen salade maison (15 schaaltjes met verschillende gerechtjes en rauwe groenten), poisson du jour en tajine boeuf, voor 10 €.

Na de middag gaan we langs bij E.B. Hij zoekt voor mij koranplanken. Hij kijkt verontschuldigend omdat hij er maar een vijftal gevonden heeft. Met handen en voeten legt hij in gebroken Frans uit dat het steeds moeilijker wordt om nog oude stukken te vinden, maar misschien morgen of overmorgen...Insjallah!

Ondertussen is het al donker en we besluiten om snel iets te eten op het plein. Het plein heeft een slechte reputatie, het eten zou niet vers zijn en het klopt ook dat de Marrakchi er zelf niet eten. De Marokkanen die aanschuiven komen van buiten de stad. Eén uitzondering: het visstalletje van nummer 14: superverse gefrituurde vis, schaaltjes gebakken aubergine en tomantencoulis, met brood voor 20 drh (ongeveer 2 €). Een mooie afsluiter van een vermoeiende dag!


comments powered by Disqus