Blog

Marrakech - dag 3

07 November 06 10:05 PM

Opgestaan met regen, een tip: breng altijd een paar gesloten schoenen mee naar Marokko want niets is zo ellendig als door modderige soeks lopen op sandalen!

De laatste dag in Marokko is altijd hectisch: je moet overal je spullen op gaan halen her en der in de soeks en ik blijk altijd geld te weinig te hebben! We gaan eerst naar de soek Attarin (de kopersoek) bij Ahmed om koperen kommetjes te kopen om kralen in te presenteren en te verzamelen tijdens de workshops. De onderhandelingen verlopen vlot: na het Suikerfeest zit iedereen een beetje krap bij kas (zoals bij ons na de feestdagen) en dat vergemakkelijkt de onderhandelingen! 21 kommetjes, Renate zal blij zijn, ze had er te kort in Antwerpen!

Ik vind nog mooie draagbare oorringen uit Afganistan en op de valreep krijg ik nog bericht dat het transport waar de koranplanken inzitten toegekomen is, in het donker bij een petroleumlamp zoeken we de mooiste uit en Bart kan ze nog in zijn container stoppen. We vinden ook nog een lot notariële akten waaronder een aantal hele leuke: papieren rolletjes in een houten kokertje, ik ken een klant die daar heel blij mee zal zijn...

Het is 21.15, we gaan nog snel iets eten en op tijd naar bed. Morgenochtend moeten we het vliegtuig halen...


comments powered by Disqus