Blog

Laatste kans om pre-columbiaanse schatten te ontdekken!

19 April 07 06:57 PM

In het Jubelparkmuseum kan je nog tot 29 april de prachtige, 3000 jaar oude collectie pre-Columbiaanse kunst bewonderen. Dokter Paul Janssen en zijn vrouw Dora verzamelden een schat aan kunstwerken. De collectie bestaat uit 350 stuks en omvat ondermeer prachtige, gouden juwelen, jaden maskers, terracotta en stenen beelden tezamen met uitzonderlijke verencreaties. Opmerkelijk is dat jade in het pre-Columbiaans Midden-Amerika kostbaarder was dan goud.

Laat je verrassen door de verbluffende actualiteit van deze eeuwenoude kunstvoorwerpen vervaardigd door de Azteken, Maya’s, Inca’s en Olmeken.

Krijg je na het bewonderen van al dat moois zin in een persoonlijk pre-Columbiaans juweel, laat je dan inspireren door onze prachtige, vergulde replica’s van pre-Columbiaanse kralen of verwen jezelf met een paar schitterende oorringen, eveneens replica's van pre-columbiaanse originelen, net binnen!

Meesters van de pre-Columbiaanse kunst

Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis

Jubelpark, Brussel

Open van dinsdag tot zondag van 10u-17u

Nocturne tot 22u op donderdag 26 april

http://www.kmkg-mrah.be/newnl


comments powered by Disqus