Blog

Sofie, Barbara en An gingen naar de beurs in Parijs

12 September 07 10:42 PM

Zondag 9 september.

Paris, Gare du Nord, 10u, nog even een chocolat chaud met croissant in bar ‘Terminus Nord’ en dan de shuttle bus op naar de Porte de Versailles. We rijden langs de prachtige Opéra en Eiffeltoren tot aan de Expo.

Het aanbod op de beurs is overweldigend en we krijgen al snel de indruk dat we door de bomen het bos niet meer zien. Selectief kijken is de boodschap.

Opvallend dit najaar is de comeback van zilveren juwelen.

Koele kleuren zoals zwart, rood, wit, grijs, lichtblauw, paars en zachtroze worden gecombineerd met metaal, mat of blinkend zilver en soms goud.

De lange halsketting is nog altijd prominent aanwezig, zowel in een zware als in een fijne variant.

Ook de korte, fijne kettingen met originele hangers (cameeën, silhouetten, halfedelstenen) ontbreken niet.

De natuur blijft een belangrijke inspiratiebron en de juwelen variëren van strak en sober tot overdadig en opvallend.

Op de eerste verdieping krijgen we een overzicht van de vijf trends voor dit najaar.

De glamoureuze, sensuele vrouw kiest voor smaragdgroen, bleekroze of fuchsia. Satijnlint wordt verwerkt in lange halskettingen met parels en kleurige halfedelstenen.

Wie houdt van de ‘Schotse stijl’ kiest voor rood en mosterd en verwerkt klassieke elementen op een verrassende en gedurfde manier. In de juwelen wordt oud metaal gecombineerd met natuurlijke materialen.

De nieuwe etnische stijl combineert invloeden van verschillende culturen uit Afrika, Azië en Zuid-Amerika. In de juwelen overheerst brons, email, parelmoer, hoorn en hout.

Het felroze, rood, kanariegeel, violet, zwart en wit uit de jaren ’60 en ’80 geven een futuristische toets aan de juwelen van dit najaar.

Ten slotte mag zwart in combinatie met zilver en grijs deze winter niet ontbreken.

Het beste van de beurs vind je binnenkort in onze winkels!


comments powered by Disqus