Blog

De wintercollectie 2007-2008 (deel 1)

23 September 07 10:03 PM

Thuisgekomen vrijdagavond en de gang stond vol dozen... yummie yummie...

Alles is nog niet uitgepakt maar hier zijn al foto's van de eerste lading, veel stenen die we nooit eerder hadden, zoals veldspaat, zonnesteen, fossiel koraal, dumorteriet, cyaniet... Typische herfst- en winterkleuren, én veel grijs of kleuren die goed combineren met grijs, op vraag van veel klanten.

Zoals deze kralen, van links naar rechts: veldspaat, zonnesteen en roze aventurijn.

 

De zonnesteen heeft alle tinten grijs met nuances van perzik en zalmroze, ideaal als u een warm type bent met een lichte uitstraling, zoals een lichte lente of een lente-zomer.

Een uitzonderlijk mooi lot jasper, helder warm rood. We combineren het vaak met bronziet, tijgeroog en mat goud voor donkere types, of met magnesiet voor types met een lichtere huid of goudblond haar.

Van links naar rechts: rode tijgeroog, fossiel koraal (coins), rode jasper en fossiel koraal (vierkantjes)

 

 

Rode tijgeroog in vormen die we nooit eerder hadden.

Koel grijze kwarts met inclusies, hier hoort zilver bij! Verschillende vormen.

Dit lijken grote barokparels maar eigenlijk is het parelmoer (18 mm), effect gegarandeerd! We hebben er niet zoveel van en vorige keer waren ze direct verkocht...  De zilvergijze staan uitstekend bij de intense koele fuchsia-kleuren van een zomer-winter of bij de meer dramatische uitstraling van een wintertype.

Zwarte koraal, ook hier hebben we niet zoveel van.

Warm chocoladebruine kralen (fossiel agaat) in verschillende vormen met intrigerende tekeningen, hier in combinatie met fossiel koraal. Een alternatief voor zwart, dat vaak vrij hard is.

Blauwe halfedelstenen zijn niet courant, deze cyaniet of distheen is heel bijzonder maar de foto doet ze niet echt recht. Ze zijn zacht poederig blauw met een zilver/metalen glasglans. Bijzonder!

 

Diep inktblauwe stenen (dumortieriet), minder groen in het echt dan op de foto. 

Er zit ook veel paars en aubergine in de wintermode. Deze amethist konden we dan ook niet weerstaan: diep paars, mooie kwaliteit, hier in combinatie met het warm grijs van agaat.

Grote moukaite-kralen, in prachtige warme herfstkleuren.

 

Dit is granaatkleurige geverfde jade, met een etnische feel, ik zie ze goed in combinatie met onze oude en etnische glaskralen.

Jade in alle nuances van groen, bruin en oker.

Vanaf woensdag in Gent en Antwerpen.


comments powered by Disqus