Blog

Shopping in Venetie

17 February 08 03:39 PM

Zoals beloofd hierbij de leukste adresjes voor juwelen en kralen.

Eigenaardig genoeg is er blijkbaar maar één kralenwinkel in Venetië: Anticlea (Castello 4719, bij de Campo San Provolo, richting Chiesa di San Zaccaria), een beetje een rommelig winkeltje dat zijn beste tijd blijkbaar heeft gehad. De eigenares leeft vooral in het verleden "toen je nog schatten kon vinden"... Je vindt er vooral recenter Venetiaans glas van na de jaren dertig, een stijl die mij persoonlijk minder ligt maar de winkel is zeker een bezoekje waard als je houdt van kralen. De kralen zijn zoals bij Zahia per stuk te koop. Er is een beperkt aanbod oude kralen maar die vond ik wel heel duur: één millefiori voor 25 €...

Gloria Astolfo is een bekende juweelontwerpster uit Venetië (Frezzeria - San Marco 1581), je vindt haar juwelen ook in alle grote Europese steden. Ze werkt veel met "conterie", dat zijn piepkleine kraaltjes van Venetiaans glas. De stijl is nogal barok en romantisch. Schattig vond ik de haarspeldjes en de oorringen met koraal, het leken wel een aantal zeesterren onder elkaar. Er waren ook een aantal authentieke stukken uit de jaren dertig, bijzonder maar prijzig. Prijzen vanaf 25€.

In dezelfde straat bij Paropamiso (Frezzeria San Marco 1701) een unieke collectie antieke etnische sieraden. Geen losse kralen, enkel juwelen: halssnoeren, oorringen, ringen, hangers... sommige zijn authentiek, andere zijn montages. Je zult verschillende stenen herkennen uit onze winkels. Echt stukken om 's nachts van te liggen woelen in je bed! Het prijskaartje is navenant!

Deze vind je in geen enkele gids: Capricci (Bacino Orseolo San Marco 1165/C). Een oud mijnheertje verkoopt er imitaties van Renaissance-juwelen in vermeil, goud 9 en 14 karaat en halfedelstenen. Prachtig Italiaans vakmanschap, de collecties komen uit Rome, Firenze, Vicenza. Zeer mooi gemaakt, af en toe heb ik zo'n romantische bui en ik kon echt niet weerstaan aan een paar oorringen in vermeil met turkoois.

Prijzen vanaf 75 €.

Iets totaal anders: JB Guanti, een handschoenwinkel (San Marco 4821, niet ver van Rialto). Eenvoudige en meer gesofisticeerde leren handschoenen in werkelijk alle kleuren van de regenboog, het perfecte accessoire bij elke outfit. Als je dol bent op kleur moet je hier zeker eens langsgaan. Er zijn verschillende zulke winkels in Venetië maar hier hebben ze echt een heel grote keuze en bovendien hebben ze een website en kan je online bestellen... Vanaf 25 € per paar.

PS Vergeet niet af te dingen in Italië (Mi faccia un po' di sconto per favore). Als je contant betaalt, lukt het zeker (reken op zo'n 5% korting)...


comments powered by Disqus