Blog

Opleiding kleuranalyse op maat voor mijn kapper

18 February 08 06:17 PM

Deze namiddag was er een trainingssessie kleuranalyse voor Kurt De Munter van Kapsalon Cleo. Kurt is niet alleen een kapper die uitstekend knipt, hij wil het kleuren tot in de kleinste details beheersen en heeft er ook echt een passie voor ontwikkeld.

Deze sessies zijn erop gericht om de kapper snel, en met een beperkt aantal tools, klanten te leren inschatten: is de klant licht of donker, helder of gedempt en vooral koel of warm.

Vooral het laatste is heel belangrijk in verband met de haarkleur: koele types moeten elke oranje of gele of rode nuance vermijden. Warme types staan beter met kleuren met een gouden ondertoon.

We gebruiken voor een snelle analyse de goud/zilverdoeken, een analysebril, en verschillende kragensets.

Greet en Silvia waren zo vriendelijk om model te staan bij deze sessie.

Als Greet binnenkomt denk je spontaan aan "licht". Na analyse blijkt ze koel, licht en gedempt te zijn. Kurt adviseert haar een meer assige toon voor haar haar in plaats van de geel-blonde balayage die ze nu heeft.

Silvia is een totaal ander type: ze heeft heel donker haar en heel donkere, sprekende ogen. Na analyse blijkt ze koel, donker en helder. Ook zij krijgt gratis advies over goeie haarkleuren voor haar type.

Na afloop krijgen beide modellen een color disc van hun type als dank voor de moeite.

Wilt u ook graag eens model zijn? We zoeken nog een aantal modellen voor zondagnamiddag 2 maart in Aalst (mannen of vrouwen). Stuur een mailtje naar info@zahia.be.  Graag met foto, om te vermijden dat we allemaal dezelfde types hebben.

Bent u een professional (u bent kapper, u hebt een kledingzaak, u bent visagiste...) en bent u geïnteresseerd in een opleiding op maat? Neem contact op met Ingeborg via info@zahia.be. Enkele sessies zijn voldoende om uw klanten nog beter te helpen!

Kurt is te bereiken op het nummer 09/2279341. 


comments powered by Disqus