Blog

Trends herfst-winter 2008-2009

06 August 08 11:21 AM

Juwelen en accessoires zijn prominent aanwezig in de wintercollectie: the more the better! De juwelen zijn echt super-sized. Halssnoeren worden gecombineerd met ringen en oorringen en armbanden. Ringen worden vastgemaakt aan armbanden, armbanden aan halssnoeren, oorringen aan handtassen... think  outside the box! Edelstenen komen ook overal terug: op schoenen en handtassen, op stof genaaid...

De materialen: veel zilver en goud, bling bling mag absoluut, en natuurlijk: veel halfedelstenen, vooral gefaceteerd: het mag schitteren!

De stijl is vrouwelijk maar sterk, niet subtiel maar "in the face", ook veel etnische invloeden, denk "Indische prinsessen". We krijgen binnenkort schitterende hangertjes binnen in vermeil (22 karaat goud op sterling zilver) gecombineerd met halfedelstenen, helemaal de stijl!

 

P5800SKB      P5801SKB      P5863SKB      P5683SK 

Je kan ze verwerken in oorringen, of gewoon aan een eenvoudig gouden kettinkje dragen. Deze stukjes zullen in de winkels liggen de laatste week van augustus.

Ook heel opvallend: de armband is weer helemaal in!

daphne3 daphne2 daphne4

Een armband maken lijkt op het eerste zicht net hetzelfde als een halssnoer maken, maar omdat de kromming veel sterker is, staat er veel meer druk op de draad. Ook blijf je met een armband vaker ergens aan hangen. Er zijn dus wel een aantal aspecten waar je rekening moet mee houden. Als er voldoende vraag naar is, organiseren we in het najaar zeker een masterclass armbanden. Laat ons iets weten!

Wat de kleuren betreft, die zijn echt prachtig deze winter: kobaltblauw, paarsblauw, zuiver rood, fuchsiarood, warm geel, edelsteengroen...

DSCN4666#001 DSCN4667#001 DSCN4659#001

Op de foto's "briolettes", gefaceteerde druppelvormige kralen in zogenaamde "jeweltones" We organiseren in augustus enkele mini-workshops over hoe je deze kralen kan verwerken.

 


comments powered by Disqus