Blog

Bleu je veux

29 August 08 07:45 PM

Een eerste reeks objecten, uit China, bijna allemaal blauw!

bleu je veux 009 bleu je veux 010

Verschillende soorten aardewerk oa celadon-keramiek (de grootste schaaltjes, 25 €), de kleine platte schaaltjes waren voor sausjes (6€), de kleine kommetjes op een voetje zijn een soort borrelglaasjes (7,90 €). let ook op de super-schattige kinderschoentjes rechts vooraan op de eerste foto (49 €)!

bleu je veux 018

Lang geleden dat we nog bi-schijven hadden, ik viel voor de bijzondere turkooise kleur. Ze zijn niet oud maar bijzonder decoratief (210 €, inclusief sokkel). De objecten vooraan op de foto zijn wierookhouders die op het huisaltaar stonden, wel oud (van 30 tot 80 €).

Deze objecten vindt u in Gent vanaf zondag, in Antwerpen vanaf dinsdag.

bleu je veux 017 bleu je veux 016

Ik denk niet dat ik hier al afscheid van kan nemen, maar ik wou het jullie toch niet onthouden, een broekje voor een peuter in indigo, geborduurd en appliqué-werk, van de Miao. Ben je geïnteresseerd in het textiel van de etnische minderheden in China, kijk dan even naar deze site, er is een aparte pagina over borduurtechnieken.

Moeten nog gesokkeld worden: zilveren halssnoeren van de Miao, een collectie oude ijzeren speerpunten, een metalen zwaard. Leeftijd? Zoals een vriend van de familie met veel aplomb verkondigde: veel ouder dan 2300 jaar kan het niet zijn want de Chinezen gebruiken pas zwaarden sinds 300 v.Chr. ... Zodra ze gesokkeld zijn, leest u het hier.


comments powered by Disqus