Blog

Enkele eenvoudige tips voor het fotograferen van juwelen

28 December 09 10:26 PM

We moedigen de Zahia-fans aan hun ontwerpen te posten op onze Zahia-Facebookpagina. Elke maand belonen we het meest bijzondere ontwerp met een cadeaubon ter waarde van 25 €. Daarom krijgt u hier enkele tips voor het fotograferen van juwelen.

Licht is heel belangrijk, werk bij voorkeur met daglicht. Het probleem met sieraden en halfedelstenen is namelijk dat ze het licht reflecteren. Installeer dus een tafeltje vlak voor het raam of beter nog, fotografeer buiten.

warm goud  warm zwart 2

"Warm goud", een creatie met mat-zwarte tubi's in Venetiaans glas en spiralen in verguld zilver uit India.

Let op dat de ondergrond de aandacht niet afleidt van het sieraad. Je kunt decoratiemateriaal gebruiken om sfeer te brengen maar let ook hier weer op dat het niet te veel de aandacht afleidt van je creatie.

Gebruik altijd de macro- of “bloemetjes-knop”.

Ben je geen held met een fototoestel, weet dat je ook mooie resultaten kan verkrijgen met een scanner. De scanner is vooral gemakkelijk voor oorringen!

Als je de foto’s op onze Facebook-pagina wil posten, kan het ook leuk zijn een foto van jezelf met het sieraad mee te sturen, of een foto van het sieraad met de jurk waar je het bij gemaakt hebt. De mogelijkheden zijn eindeloos… Als je de foto’s geüpload hebt, klik dan op Bewerk foto’s en voeg je naam en een woordje uitleg toe, dat is altijd leuk!


comments powered by Disqus