Blog

10 jaar Zahia: het meest verkochte halssnoer

30 June 10 10:36 AM

Zahia bestaat (bijna) 10 jaar en dit is het populairste halssnoer in al die jaren: een eenvoudig geregen snoer van antieke Boheemse glaskralen. Eenvoudig, sterk en absoluut tijdloos.

IMG_1592

De kralen zijn ongeveer 130 jaar oud: ze zijn gemaakt in Bohemen en werden gebruikt door Europese handelaars voor de ruilhandel met Oost-Afrika (Kenia en Ethiopië). Geen enkele kraal is dezelfde, ze hebben een ongelofelijke patine. Het is fascinerend als je bedenkt hoeveel generaties vrouwen en mannen deze kralen ooit gedragen hebben…

zahia10

De kralen bestaan in alle nuances van rood, oranje en geel. Vooral de “koel rode” zijn bijzonder gezocht. Koel rood is een rood dat naar het bordeaux neigt, met een beetje paars erin. We hebben een contactpersoon in Afrika die ze speciaal voor ons opzij houdt.


comments powered by Disqus