Blog

Het systeem van de opleidingscheques verandert vanaf 1 augustus

28 July 10 11:37 AM

U heeft het waarschijnlijk al vernomen via de pers: de Vlaamse regering heeft de bestelvoorwaarden voor de opleidingscheques grondig gewijzigd. Vanaf 1 augustus kan er enkel nog worden betaald met opleidingscheques wanneer de opleiding minimaal 32 uren bedraagt en wanneer ze in aanmerking komt voor het systeem van Betaald Educatief Verlof. De workshops bij Zahia komen dus helaas niet meer in aanmerking.

Wij betreuren deze maatregel ten zeerste, en vooral het feit dat de overgangsperiode maar 5 werkdagen bedraagt! Vanuit verschillende opleidingscentra is er de dringende vraag aan de Vlaamse regering om de overgangsperiode te verlengen tot 31 december 2010. Bovendien werd Zahia officieel nog steeds niet op de hoogte gebracht en hebben wij het ook pas zaterdag via de pers vernomen. Niet echt een voorbeeld van goed bestuur.

Heeft u nog opleidingscheques liggen dan zijn er verschillende mogelijkheden:

- uw opleiding ging door vóór 1 augustus: er is geen probleem, brengt u ze wel zo snel mogelijk binnen

- uw opleiding gaat door nà 1 augustus: neem contact op met Sylvia om te bekijken wat we nog kunnen doen.

- cheques bestellen voor opleidingen na 1 augustus is dus helaas niet meer mogelijk.

Stuur in elk geval nog geen opleidingscheques terug naar de VDAB, binnen enkele dagen zou er meer duidelijkheid moeten zijn over de eventuele verlenging van de uitdoofperiode.

Nog vragen? Neem contact op met Sylvia die samen met u naar een oplossing kan zoeken.

Let op, voor KMO-portefeuille verandert er niets. Bent u zelfstandig, dan betaalt de overheid nog steeds 50% van de opleiding (50% van het totale bedrag exclusief btw).


comments powered by Disqus