Blog

Miniworkshop werken met vintage Venetiaans glas: verrukkelijke kralen!

17 September 10 01:52 PM

We hebben een lot antieke en vintage glaskralen uit Murano op de kop kunnen tikken! De kralen zijn gemaakt door het oudste nog bestaande kralenbedrijf op Murano: Ercole Moretti. Hoe ik daar beland ben, is een heel verhaal dat u zeker nog te goed hebt, want there’s more to come!

De kralen dateren uit de periode 1911-1935. Veel van deze kralen zijn gedocumenteerd en in naslagwerken terug te vinden (in Antwerpen te raadplegen).

IMG_2205 IMG_2226

IMG_2227 IMG_2204

IMG_2202 IMG_2167

IMG_2160 IMG_2162

IMG_2168 IMG_2165

IMG_2164 IMG_2163

Het zijn unieke kralen, stuk voor stuk met de hand gemaakt, sommige zijn echte technische hoogstandjes! De kralen zijn gewonden kralen, in sommige kralen zit het metalen staafje er nog in!

IMG_2233

We willen onze beste klanten de mogelijkheid geven als eerste een keuze te maken uit dit uitzonderlijke maar beperkte aanbod. Daarom organiseren we een unieke workshop Werken met vintage Venetiaans glas. U maakt onder vakkundige begeleiding een sieraad naar keuze: halssnoer, armband, oorringen… Voor de voorbeelden hebben wij gekozen voor een vintage afwerking maar u bent natuurlijk helemaal vrij om deze kralen te combineren met modern Murano-glas of met halfedelstenen. Pas achteraf zullen we de kralen in de winkels te koop aanbieden. Let op: dit is een mini-workshop voor een mini-prijsje: er worden geen nieuwe technieken aangeleerd, maar uiteraard krijgt u de nodige technische en creatieve ondersteuning. Bovendien krijgt u bij elke aankoop een echtheidscertificaat!

Vintage afwerking: gekettelde halssnoeren met vintage ketting in typisch rood koper (alleen te verkrijgen in Antwerpen tijdens de mini-workshop Werken met Vintage Murano).

IMG_2194 IMG_2192

Toch nog even meegeven: de prijs van de kralen gaat van 1 tot 4 € per stuk: een echt koopje! Het zijn unieke stukken waar u in Venetië een veelvoud voor zou betalen, als u ze al zou vinden!

Voor wie zelf glaskralen wil leren maken is er de workshop Zelf glaskralen maken in samenwerking met Colpaert. Ook voor deze workshop kunt u werken met vintage Venetiaans glas. Deze glazen staven zijn enkel te verkrijgen bij Zahia Gent (te koop per cm).

IMG_2080


comments powered by Disqus