Blog

Hier gaan jullie zo blij mee zijn!

16 March 12 02:45 PM

Deze zomer heb ik de stock van Perini kunnen opkopen, één van de oudste kralenbedrijven in Venetië, dat ondertussen zijn deuren sloot. Bij het uitsorteren van de kralen vond ik een superleuk vormpje dat ik heb laten namaken door een van onze vaste kralenmakers op Venetië. En het resultaat is precies wat ik wou:

IMG_6063

De kralen zijn ongeveer 3 cm lang en 1 cm breed. Elke kraal is lichtjes verschillend en dat geeft een heel authentieke artisanale feel aan deze nieuwe kralen.

We hebben ze laten maken in de tien topkleuren van deze zomer: wit, room, grijs, lichtrood, donkerrood, oranje, kobaltblauw, citroengeel, olijfgroen en zwart.

Dit wordt mijn favoriete zomer-halssnoer! Het is gemaakt met de nieuwe kralen (baguette gaan we ze noemen). Het is vederlicht: het weegt maar 36 gram! Je maakt er ook prachtige oorringen mee, de lange vorm is ideaal voor wie een eerder ronde gezichtsvorm heeft.

IMG_6104IMG_6113

De prijs is ook vederlicht, deze kralen kosten maar 4 € (ter vergelijking, de grote lenti kosten 8 €).

IMG_6079IMG_6118

IMG_6081IMG_6106IMG_6076IMG_6123IMG_6088IMG_6072

Nog iets over het olijfgroen. Deze nieuwe kleur is eigenlijk het resultaat van een vergissing bij Effetre, de glasfabrikant op Murano. Het had eigenlijk geel moeten zijn. Ik vond de kleur zo bijzonder dat ik tijdens mijn laatste reis naar Venetië verschillende glasateliers ben langsgegaan op zoek naar restjes canna. Ik vond net genoeg om een aantal kralen te laten maken. De stock is dus erg beperkt, op is écht op! Er zijn grote en kleine lenti, sfere (12 mm) en baguettes.

IMG_6107IMG_6081

Nu al in Antwerpen, Gent, Lier en Hasselt. Vanaf maandag in Brugge.


comments powered by Disqus