Blog

Prachtig nieuw materiaal: stenen om te zetten en zetkastjes. Nu vrijdag en zaterdag 24 en 25 mei kiest u zelf uw korting!

23 May 13 09:08 AM

Het is de allerlaatste trend in juweelontwerp en ook deze trend grijpt terug naar vroeger: gezette stenen in zetkastjes. Je kan er alle kanten mee uit: je kan er oorringen mee maken, maar ook halssnoeren en armbanden.

XYZ006  01 visual 

In ons boek besteden we er een volledig hoofdstuk aan. Het is fantastisch materiaal en we hebben op de tanden moeten bijten om het achter te houden. Al die maanden dat we met het boek bezig waren, is dit schitterende nieuwe materiaal in de dozen moeten blijven!

YYY07 01 Tec01 03

Nu vrijdag en zaterdag, ter gelegenheid van de lancering van dit exclusieve materiaal, kiest u zelf uw korting: 5% directe korting of uw aankopen dubbel op de klantenkaart! Deze korting is geldig op AL uw aankopen nu vrijdag en zaterdag!*

Hoe werkt het en wat heb je nodig om hiermee aan de slag te gaan?

Stenen

Stenen zijn kralen zonder gaatje. Ze zijn vaak facetgeslepen. Bij Zahia gebruiken we alleen vintage stenen uit de jaren vijftig en zestig, prachtig materiaal! Maandenlang zijn we op zoek gegaan in alle bekende glascentra: de stenen komen uit Tsjechië, Oostenrijk (vintage Swarovski!), Duitsland en zelfs Japan! Deze unieke vintage stenen kunnen NIET bijbesteld worden. Op is op!

stenen en zetkastjes 006stenen en zetkastjes 008stenen en zetkastjes 013stenen en zetkastjes 010

Er zijn transparante en niet-transparante stenen. Een transparante steen heeft een iets klassiekere uitstraling, een niet-transparante steen is meer girlie.

clip_image002 clip_image004

Zetkastjes

De stenen zijn aan één kant afgeplat en worden gezet in zetkastjes. Zetkastjes zijn zettingen met kleine krammetjes. Je zet de steen vast door de krammetjes met een tang naar binnen te buigen.

De zetkastjes zijn er in zilver- of goudkleurig metaal. Zetkastjes en stenen bestaan in verschillende vormen: achthoekig, vierkant, peervormig, navette, ovaal en rond.

stenen en zetkastjes 038

Er zijn ook zetkastjes die aan de achterkant open zijn. Ze worden vooral gebruikt voor transparante stenen. Het licht schijnt dan door de steen en dat geeft een heel mooi effect.

XXX02 02

Zo werkt het:

1. Kies enkele mooie stenen

stenen en zetkastjes 020

2. Kies de bijhorende zetkastjes (zelfde vorm, juiste maat). Het bovenste zetkastje heeft twee oogjes, het onderste één oogje.

stenen en zetkastjes 021

3. Leg de stenen in de kastjes

stenen en zetkastjes 022

4. Plooi de krammetjes over de stenen met een kunststoftang of met een platbektang die je afgeplakt hebt met plakband. Doe je dit niet, dan zou je de stenen kunnen beschadigen.

stenen en zetkastjes 033    

5. Maak de kastjes aan elkaar vast met een open oogje. Maak een oorhaakje vast aan het bovenste kastje.

stenen en zetkastjes 034

De stenen kosten 1 à 3 €, de kastjes 1 en 1,50 € per stuk.

Nog enkele voorbeelden:

Hieronder: een combinatie van ovale en ronde kastjes en stenen.

XYZ002   03

Camee in combinatie met geëmailleerd strikje en zetkastje met ovale steen. De volledige werkbeschrijving vind je in ons boek.

Tec02  030208 06

Eenvoudige oorring met zetkastje met één oogje. De kastjes zijn er in zilver- en goudkleurig metaal.

Tec03 01

Deze prachtige vintage stenen zijn er in verschillende kleuren, met of zonder tekening, opaque en transparant.

zetstenen 002zetstenen 010  

Zetkastjes gecombineerd met vintage glascabochons.

stenen en zetkastjes 036

Deze cabochons van Venetiaans glas zijn gemaakt door Ercole Moretti, het oudste nog bestaande kralenbedrijf op Venetië.

ZZZ02 03

materiaal boek 010materiaal boek 015

Romantisch met roosjes.

VI 001 03

Gecombineerd met “kastjes met een kanten boordje”.

029 004XYZ005   01

stenen en zetkastjes 014 

Een mooie combinatie met vintage tussenstukjes:

033 007

Met druppels uit de Swarovski Elements collectie:

stenen en zetkastjes 013stenen en zetkastjes 051 

Vanaf vrijdag in de vijf Zahia-winkels. Ter gelegenheid van de lancering van dit exclusieve materiaal, kiest u nu vrijdag en zaterdag zelf uw korting: 5% directe korting of uw aankopen dubbel op de klantenkaart! Deze korting is geldig op AL uw aankopen nu vrijdag en zaterdag!*

* Korting niet geldig op ons boek.


comments powered by Disqus