Blog

Nu vrijdag en zaterdag vintage Murano Event: korting van 10 procent op de volledige collectie Murano!

02 June 15 12:19 PM

IMG_6147 IMG_6141   

 

Zoals jullie al wisten, hebben we in Venetië een groot lot vintage kralen en materiaal op de kop kunnen tikken. Het verhaal daarrond kun je hier nog eens nalezen.

 

Met de zomer voor de deur brachten we een nieuwe selectie kralen bij elkaar. Denk frisse kleuren, speelse vormen en bijzondere afwerkingen in zilver- en goudfolie. Stuk voor stuk perfect afgewerkt, allemaal authentiek handgemaakt Murano glas, rechtstreeks uit het Venetië van de jaren vijftig en zestig!

 

We stellen dit prachtige materiaal aan jullie voor nu vrijdag 5 en zaterdag 6 juni in de vijf Zahia winkels. De winkel in Antwerpen is elke eerste zondag van de maand open, dus ook op zondag 7 juni kun je daar terecht! Bovendien krijg je tijdens dit event een korting van 10% op de hele collectie Murano, dus zowel op dit vintage materiaal als op de vaste collectie.

 

IMG_5359
IMG_5332

 

We hebben prachtige mondgeblazen kralen in verschillende vormen en maten voor €8/stuk. Deze kralen zijn afgewerkt met zilver- en goudfolie, dat wordt aangebracht op het warme glas voordat het geblazen wordt. Tijdens het blazen “groeit” de folie mee waardoor je dit speciale gecraqueleerde effect krijgt. Omdat het authentieke vintage stukken zijn, is hiervoor nog écht zilver en goud gebruikt. Vandaag wordt dit omwille van de hoge prijzen nog nauwelijks gedaan. Heel bijzonder dus!

 

De kralen zijn heel licht omdat ze vanbinnen hol zijn. Je kunt er dus zonder probleem meerdere combineren zonder dat het te zwaar wordt. Omdat ze grote gaatjes hebben, kun je ze ook uitstekend verwerken met dikkere draad, ketting of koord.

 

 

 

Transparant glas met fijn lijnwerk. De precisie waarmee de lijntjes zijn gezet is ongelofelijk mooi! De kralen op de foto rechts zijn al helemaal in zomersfeer, het zijn net kleine strandballetjes!

 

IMG_5387 IMG_5396

 

Ook dit zijn mondgeblazen kralen, met prachtige swirl motieven in verschillende intense kleuren. Een bijzonder stuk zie je op de foto rechts. Hierin zit aventurijn verwerkt, een glaspasta met hele kleine koperen schilfertjes, die ontwikkeld is in Venetië in de 17e eeuw. Omdat de koperdeeltjes smelten bij hoge temperaturen kan de pasta niet in heet glas verwerkt worden, maar moet men wachten tot het lauw is. Een heel delicaat proces dat veel ervaring vraagt van de perlere of kralenmaaksters.

 

IMG_5530IMG_5588 IMG_5566

 

Een prachtige combinatie van oude en nieuwe kralen; vintage murano en tubi’s.

 

IMG_5983

 

Ook lenti zitten erbij. Dit zijn gewonden kralen, ze worden als het glas nog warm is met een speciale tang in hun vorm geperst. Tussen de verschillende lagen glas is een blaadje zilver- of goudfolie aangebracht. Ook hier weer gaat het nog om écht zilver en goud. Deze komen op €5/stuk.

 

IMG_5606 IMG_5630

 

In deze lente zit ook aventurijn verwerkt. Heel speciaal! Ze komen op €4/stuk.

 

IMG_5654 IMG_6033

 

En we hebben natuurlijk ook heel wat bolletjes! Groot of klein, blinkend of mat, met reliëf of effen, zilver of goud of gekleurd… er zit van alles tussen! Gooi alle regels overboord en combineer naar hartenlust! Zoals je ziet hoef je niet steeds te kiezen tussen zilver of goud, combineren kan én mag!

 

IMG_5903 

IMG_5887 IMG_6171

 

Naast goud en zilver zijn er ook heel wat kleurtjes! Bijzonder zijn de kralen op de foto rechts, er zitten zo veel verschillende kleuren én aventurijn in verwerkt. Het vakmanschap dat in dit ene kraaltje zit is verbluffend! Deze bolletjes komen op €4/stuk.

 

IMG_5688 IMG_5706

IMG_5791 IMG_5715

 

Dan hebben we ook heel wat unieke en fantasievolle vormen. Ze komen op €5/stuk.

 

IMG_5650 IMG_5775

IMG_5807 IMG_5416

 

Allemaal vrolijke en zomerse kleurtjes, het zijn net snoepjes! De buisjes en de staafjes komen op €5/stuk, de kleinere kraaltjes op €3/stuk.

 

IMG_5832 IMG_5853IMG_5433

IMG_6397 IMG_6367

 

Om af te sluiten nog een kleurrijk ontwerp waarin heel wat verschillende vormen verwerkt zitten. Doordat alle kralen een gelijkaardige afwerking met zilver- of goudfolie hebben, vormt het toch een mooi geheel. Een halssnoer dat prachtig zal staan in de zomerzon!

 

IMG_6088 IMG_6094

 

Al dit moois kun je nu vrijdag 5 en zaterdag 6 juni terugvinden in de vijf Zahia winkels. De winkel in Antwerpen is ook open op zondag 7 juni!

Tijdens dit event krijg je een korting van 10% op de hele collectie Murano, dus zowel op dit vintage materiaal als op de vaste collectie.

 

Van harte welkom!


comments powered by Disqus