Blog

Unieke Zahia collectie: handwerk uit India!

05 July 17 05:55 PM

Zoals jullie misschien al gezien hebben, is onze Bohemian workshop volledig vernieuwd. De bohemian style is speels en vrouwelijk. De juwelen bestaan uit verschillende laagjes ketting in combinatie met fijn uitgewerkte tussenstukjes, bedels en flosjkes.  Met deze stijl in gedachten gingen we op zoek naar nieuw materiaal, en ‘op zoek gaan’ mag je letterlijk nemen want we trokken naar India!

filigraan bedels en linkjes om zelf juwelen te maken, handgemaakt in India

In het land van duizenden geuren en kleuren, sprookjesachtige paleizen en tempels gingen we op ontdekking naar nieuwe materialen, vormen en kralen. We bezochten lokale ateliers en lieten ons onderdompelen in de overweldigende, rijke Indiase cultuur. Geïnspireerd door de prachtig uitgewerkte motieven en patronen die we tegenkwamen in de architectuur en decoratie zaten we samen met enkele lokale ontwerpers om een nieuwe collectie uit te werken. Zo ontstond een exclusieve Zahia collectie waarvan we jullie nu al een eerste stukje voorstellen!

 

De collectie is echt fantastisch mooi en bestaat uit tussenstukjes, filigraan hangers en bedels in verzilverd en verguld metaal. Stuk voor stuk zuiver handwerk uit India.

 

Het is voor ons heel belangrijk om te weten met wie samenwerken. Daarom hebben we ter plaatse de ateliers bezocht, en gezien wie en hoe er aan onze collectie wordt gewerkt. Zo zijn we er zeker van dat alles is gemaakt in goede en verantwoorde omstandigheden.

 

En nu is het eindelijk zo ver, het materiaal ligt nu in de winkels en op de webshop! Het aanbod is overal identiek.

 

En dit is nog maar het prille begin, want we werken al hard aan nieuwe collectie’s en ontwerpen. Onze reis naar India is de start van een nieuw Zahia avontuur, de ontdekkingsreis gaat verder!

 

Maar eerst natuurlijk alle aandacht naar de prachtige stukken uit deze eerste collectie!

 

vergulde hanger indiase filigraan_2indiase filigraan linkje om zelf juwelen te maken

 

De prijzen gaan van €1,25 voor de kleinere linkjes en bedeltjes tot €10 voor de grotere stukken.

 

Hieronder zie je enkele foto’s die we namen tijdens onze reis. Elk stukje is beschilderd of versierd met fijn stukwerk, spiegeltjes of halfedelstenen.

Prachtige motieven die de inspiratie vormden voor onze nieuwe collectie.

 

architectuur motieven india3 architectuur motieven india architectuur motieven india2 architectuur motieven india4

architectuur motieven india5 architectuur motieven india6 architectuur motieven india8 architectuur motieven india7 

architectuur motieven india9 architectuur motieven india10 architectuur motieven india11 architectuur motieven india12

 

Deze delicate filigraan linkjes zijn wel volledig in sterling zilver gemaakt. (€5/stuk)

 

zilveren oorringen met filigraan linkje en halfedelsteen

 

En nog meer prachtige stukken in verzilverd en verguld metaal. We hebben van bijna elk stuk zowel een verzilverde als een vergulde versie.

 

ronde link met reliëf om zelf juwelen te maken2ronde hanger gestreept om zelf juwelen te makenetnische bohemian oorringen linkjes om zelf juwelen te maken, handgemaakt in indiahangers in goud en zilver om zelf juwelen te maken, handgemaakt in India3ethnische hangers in goud en zilver om zelf juwelen te maken, handgemaakt in Indiahangers in goud en zilver om zelf juwelen te maken, handgemaakt in India4

 

Sofie ontwierp al een hele reeks oorringen met de nieuwe stukken!

 

handgemaakte oorringen met lapis lazuli en goudkleurige filigraan uit India 3hangers in goud en zilver om zelf juwelen te maken, handgemaakt in India2Bronde hanger gestreept om zelf juwelen te maken 7handgemaakte oorringen met lapis lazuli en goudkleurige filigraan uit India 4hanger pijl india verguld

 

Deze stukken lieten we speciaal maken met oogjes aan beide kanten. (€3,80/stuk)

Zo heb je voldoende mogelijkheden om er extra kralen of bedels aan te hangen.

 

handgemaakte oorringen met lapis lazuli en goudkleurige filigraan uit Indiavergulde hanger indiase filigraan_4vergulde hanger met vogel en plant indiaas handwerk_3ronde link met reliëf om zelf juwelen te maken5ronde hanger gestreept om zelf juwelen te maken6

 

En dan nog iets heel bijzonders, ghungroo! Dit zijn metalen belletjes die zijn samengeknoopt met touw. In India wordt ghungroo traditioneel als enkelbandje gedragen door klassieke dansers. Het gerinkel van de belletjes accentueert het ritme en de complexe voetbewegingen van de dans. Je kan het beschouwen als een muziekinstrument. Het aantal belletjes, of ghungru, dat gedragen wordt kan gaan van slechts 50 tot meer dan 200, afhankelijk van de expertise van de danser.

Dit zijn enkele voorbeelden van hoe ghungroo traditioneel wordt gedragen.

 

8175349210_bb1242d9af_z tumblr_mcpz59iYES1rio3vdo1_500

 

Wij lieten een draagbare versie maken met fijne metalen belletjes (die voor de handigheid geen geluid maken). Er zijn 3 verschillende kleuren waar je uit kan kiezen.

Met dit zonnige zomerweer ideaal om te dragen als enkelbandjes of armbandjes, maar je kan het ook verwerken in een halssnoer.

 

bedeltjes ketting om zelf juwelen te makenghungroo ketting met belletjes om zelf juwelen te maken


comments powered by Disqus