Blog

Big and bold: oorbellen gaan XL in 2018!

15 February 18 02:52 PM

“Draag altijd oorringen”, het is al sinds het begin onze ‘stijlregel’ geweest. Ze maken je outfit meteen compleet, en zijn het ideale accessoire om met te experimenteren.

Minimal effort met een groots resultaat!

 

De laatste seizoenen zien we dat vooral grote, opvallende oorringen de catwalks veroveren. Ze worden niet enkel groter, maar je hoeft ook niet meer vast te houden aan het ‘klassieke paar’. Vaak gaan we ervan uit dat een setje bestaat uit 2 stuks van hetzelfde ontwerp, maar steeds meer en meer zien we assymetrische en ongelijke oorbellen opduiken.  Combinaties bestaande uit een groter, opvallender stuk samen met iets kleiner zijn heel populair. Maar ook oversized creolen en  flosjes in felle kleuren blijven hip.

 

grote barok oorbellen, ontwerp Zahia_4bgrote barok oorbellen, ontwerp Zahia_5

Barok oorbellen met halfedelstenen en mini flosjes

 

We zien deze juwelentrend terugkomen bij veel ontwerpers. Onder andere Balenciaga, Dries Van Noten, Saint Laurent, Marni, Burberry en Roksanda gingen XL in hun SS2018 shows.

 

Oorbellen zijn in 2018 geen sober of subtiel accent maar opvallend, gedurfd en vooral the bigger, the better! ; –)

 

grote oorringen met edelstenen

Grote oorbellen met edelstenen uit de Zahia Exclusive collectie: blauwe onyx, jasper en maansteen

 

Volgens een artikel dat verscheen in de Standaard Magazine (Katrien Huysentruyt, 10/11/2017) kan deze trend in verband worden gebracht met de selfie obsessie van deze tijd. Selfies zijn een manier om te laten zien wie je bent of wil zijn. Jonge vrouwen experimenteren op Instagram met allerlei looks, waarbij oorbellen het ideale accessoire zijn om persoonlijkheid toe te voegen en je te onderscheiden van de rest. Wat flatterend is op foto, verkoopt dus goed.

 

Bovendien sluit de statement earring aan bij een algemene tendens in de mode; alles is oversized, kleurrijk en met zin voor drama.

 

grote oorbellen met blauwe onyx

Grote oorbellen met blauwe onyx uit de Zahia Exclusive collectie

 

Maar groot hoeft niet altijd overdadig te zijn. Met de kralen uit onze Zahia Exclusive collectie kan je bijv. een strak en minimalistisch ontwerp maken, dat toch de aandacht trekt.

 

lange oorringen met roze opaal

Lange oorbellen met roze opaal uit de Zahia Exclusive collectie

 

De stijlen bij de modehuizen gaan alle kanten op, van lange met steentjes bezette waterval oorringen die tot aan je schouders reiken tot gigantische hoepels en onregelmatige, assymetrische vormen. Alles kan en mag, zolang het maar groot en opvallend is!

 

Maar zoals bij alle trends, draag vooral wat je zelf leuk vindt! ; –)


comments powered by Disqus