Blog

De langverwachte collectie Murano glas: nieuwe vormen en kleuren!

21 March 18 12:47 PM

Ik val meteen met de deur in huis, maar hier gaan jullie zo blij mee zijn!

 

Zoals je wel hebt zien verschijnen op onze Facebookpagina, gingen Ann en An afgelopen februari naar Venetië om er een nieuwe collectie te laten maken. De laatste tijd hebben we wat betreft het Murano glas heel wat moois uit het vintage lot gepresenteerd, maar we vonden het tijd om nog eens met iets helemaal nieuws te komen!

 

En nieuw is deze collectie zeker; het zijn kralen in hedendaagse vormen in een indrukwekkend kleurenpalet dat de pérfecte aanvulling is op onze collectie (half)edelstenen. Wij zijn alvast over the moon en razend benieuwd wat jullie ervan vinden!

 

Deze nieuwe kralen liggen vanaf nu vrijdag 23 maart in de winkels, het aanbod is overal identiek. Omdat het altijd een beetje feest is bij de voorstelling van zo’n mooi nieuw materiaal, komt élke aankoop dubbel op de klantenkaart  op vrijdag 23 en zaterdag 24 maart!

 

halssnoer met kralen van Murano glas

Kort geregen halssnoer; druppels in combinatie met driehoeken

 

driehoekjes van Murano glas in geel en lichtblauw, handgemaakte kralen

Driehoeken in ijsblauw en geel

 

We lieten 3 nieuwe vormen maken: een half maantje, een afgeronde driehoek en een druppel. Omdat ze met de hand gemaakt zijn is elke kraal lichtjes verschillend en dat geeft een heel authentieke feel aan deze nieuwe kralen.

 

We lieten elk model maken in tien topkleuren met een matte afwerking : fel geel, ijsblauw, lila, oranjerood, rood, albast wit, oud roze, donker amber, dennengroen en een diep paars.

 

Het uitpakken van een levering met nieuw materiaal is altijd spannend, zeker als je eigenlijk al zeker bent dat het de moeite gaat zijn! An, Hermine en Sarah hadden geluk en konden als eerste de nieuwe kralen bekijken en door hun handen laten gaan. Hun enthousiaste reactie’s kan je zien (of liever horen ; –) in dit filmpje!

 

 

De grootte van de kralen is echt perfect, en helemaal zoals we het wilden. Ze hebben genoeg body om te verwerken in een halssnoer, maar ze zijn  ook ideaal om te verwerken in oorringen of armbandjes. Bovendien combineren de kleuren fantastisch met elkaar. Je kan hier eindeloos met variëren en helemaal naar je eigen smaak verwerken: felle contrasten, subtiele accenten of een monochroom pallet, het kan allemaal!

 

Om jullie alvast op weg te helpen met wat inspiratie, gingen onze ervaren ontwerpsters Lina en Sofie ermee aan de slag en toverden al enkele prachtige juwelen tevoorschijn!

 

halssnoer met kralen van Murano glas, halve maantjes

Kort halssnoer met halve maantjes in Murano glas en zilveren tussenkralen

 

druppels Murano glas in rood, oranjerood en ijsblauw, handgemaakte kralen

Druppels in ijsblauw, oranjerood en rood

 

halve maantjes Murano glas in rood, oud roze, oranjerood en donker paars, handgemaakte kralen

Halve maantjes in oud-roze, rood, oranjerood en diep paars.

 

De glasstaven of cane die je hier tussen de kralen ziet liggen, worden gebruikt als basis. Er wordt steeds een stukje van de staaf verhit en rond een metalen staafje gewikkeld. Kralen die op deze manier gemaakt worden, noemen we gewonden kralen of wound beads. Dit is één van de oudste technieken om glaskralen te maken!

 

Handgemaakte kralen Murano glas, canne Venetiaanse glaskralen

De eerste samples bekijken

 

Zolang het glas nog warm is kan de kraal bewerkt of gedecoreerd worden. Bij onze modellen wordt het warme glas in een mal in de juiste vorm geperst. Achter elk kraaltje gaat dus heel wat ambachtelijke expertise en vakmanschap schuil!

 

Zoals je kan zien op de foto met de mallen is het halve maantje op 2 verschillende manieren ‘doorboord’; er is een horizontale en een verticale versie.

 

mallen Murano glas kralenkralen maken atelier Murano glas Venetië

De mallen voor de kralen, en de meester kralenmaker aan het werk

 

sautoir met gele parelgaren en kralen van Murano glas

Sautoir met gele parelgaren, zilveren tussenkralen en verschillende nieuwe vormen Murano

 

oorringen met de nieuwe collectie murano glas

Oorringen met de verschillende nieuwe vormen Murano

 

driehoekjes Murano glas in oudroze, groen en albast wit

Driehoekjes in albast wit, dennengroen en oud roze

 

De kralen lenen zich ook uitstekend om te verwerken in een sautoir. Lina combineerde hier warme kleuren met geometrische linkjes in rosé, en dat geeft een fantastisch resultaat! Je eigen sautoir leren maken? Dat kan in onze workshop ‘Sautoir: de ketteltechniek’

 

sautoir met ketteltechniek en kralen van Murano glas

Sautoir met rosé linkjes en halve maantjes in oranjerood, donker amber, rood, oud-roze en diep paars

 

armbandje met blauwe en groene Murano kralen

Armbandje in zilver met ijsblauwe driehoek en druppeltje in dennengroen

 

halve maantjes Murano glas in lila, wit, ijsblauw en groen, handgemaakte kralen

Halve maantjes in ijsblauw, lila, albast wit en dennengroen

 

druppels Murano glas in lila en donker paars, handgemaakte kralen

Druppels in diep paars en lila

 

Wat een subliem resultaat! Rood op en rood en toch een boeiend juweel; de variatie in vormen geeft het een minder klassieke en een interessante uitstraling. Lina gebruikte hier Miyuki Delica’s (nr.796) in het perfecte, bijpassende rood als tussenkraaltje.

 

rood halssnoer met kralen van Murano glas

Halssnoer met rode Murano kralen en Miyuki Delica’s

 

halve maantjes Murano glas in geel en donker amber, handgemaakte kralen

Halve maantjes in geel en donker amber

 

Naast deze nieuwe vormen, lieten we ook onze geliefde tubi maken in nieuwe kleuren: kobaltblauw, grasgroen, fel geel, lila, lichtroze, albast wit en rood. Ook deze hebben allemaal een matte afwerking.

 

mini tubi in verschillende kleuren, Murano glas

Mini tubi in de nieuwe kleuren

 

Tubi zijn mondgeblazen kralen die speciaal voor Zahia gemaakt worden door een vrouwelijke glasblazer. Ann maakte dit filmpje in het atelier waarin je heel goed kan zien hoe het warme glas geblazen en in vorm getrokken wordt.

 

 

De productie van de grotere, fijne tubi liep een beetje vertraging op dus die zullen er dit weekend jammer genoeg nog niet bij zijn. Van zodra ze geleverd worden verdelen we ze zo snel mogelijk over de winkels! We houden jullie op de hoogte via Facebook.

 

De collectie ligt vanaf nu vrijdag 23 maart in de winkels, het aanbod is overal identiek! Ook op de webshop komt de volledige collectie online.

 

Dit weekend komen alle aankopen dubbel op de klantenkaart in de winkels! De actie is geldig op vrijdag 23 en zaterdag 24 maart.

 

Kom deze fantastische nieuwe collectie dus zeker zelf ontdekken en laat je inspireren!


comments powered by Disqus