Blog

Zahia Exclusive: nieuwe edelstenen voor de feestdagen!

21 November 18 05:43 PM

Wauw! De nieuwe stenen van de Zahia Exclusive collectie zijn deze week geleverd, mooi op tijd voor de feestdagen.

 

We hebben de populairste vormen en stenen opnieuw laten slijpen, maar er zijn ook een aantal bijzondere, nieuwe stenen én een nieuw slijpsel: het halve maantje lieten we ook maken in een kleinere maat, dezelfde grootte als in het Murano glas. Ideaal voor oorbellen!

 

Het is weer subliem materiaal. De stenen zijn zo intens en rijk van kleur, zo strak geslepen en uiterst precies afgewerkt.

Ik kan een heleboel mooie woorden verzinnen om deze magnifieke kralen te omschrijven, maar kom vooral zelf kijken.

Want hoewel ik mijn uiterste best doe om de subtiele schakeringen, schittering en de bijzondere eigenschappen van elke steen te vatten op foto, in het echt zijn ze nog altijd 10 x mooier!

 

Vanaf vrijdag 23 november ligt alles in de winkels, dus kom de collectie ontdekken en laat je inspireren door deze unieke kralen!

 

Goed nieuws voor de online shoppers, want vanaf volgende week staat de volledige collectie ook online op de webshop.

 

Kijk nu al even mee naar al het moois!

edelstenen kralen om juwelen te maken, zahia exlusive collectie

 

Net zoals de Zahia Exclusive collectie van 2017 is ook deze nieuwe collectie van a tot z helemaal door ons uitgewerkt, in overleg met gespecialiseerde vakmensen.

Voor onze Zahia Exclusive kralen gaan we steeds op zoek naar edelstenen van de beste kwaliteit.

 

Ze zijn ongelofelijk helder en zuiver en vakkundig geslepen in strakke, hedendaagse vormen die de glans en schittering van elke steen maximaal doen uitkomen.

labradoriet steen, kralen zahia exclusive collectie,2

Labradoriet / gepolijst / rechthoekje 2,6 x 0,8 cm / halve maan 1,9 x 1 cm

 

Als je verliefd kan worden op een steen, dan ben ik het tot over m’n over op deze labradoriet! ; –)

 

Zelden zie je zo’n intense en rijke kleuren in labradoriet. Afhankelijk van de lichtinval vertoont deze edelsteen een prachtig spel van metallic kleuren in blauw, groen en oranje. Elke kraal is anders, en er valt overal wel iets te ontdekken.

labradoriet steen, kralen zahia exclusive collectie,3

Labradoriet / gepolijst / driehoek 1,8 x 1 cm

 

Deze Malachiet is nieuw in de collectie. Hoewel malachiet slechts een hardheid heeft van 3,5 tot 4 op Mohs scale, is deze donkergroene edelsteen toch zeer geliefd omwille van de typische tekening met banden.

 

Omdat het een vrij zachte edelsteen is, is malachiet gevoelig aan zuren (zeep!) en hete temperaturen (warm water). Als je juwelen maakt met malachiet, doe je ze dus best altijd uit tijdens huishoudelijke taken en klusjes. Zo blijft de kwaliteit van de steen maximaal behouden.

malachiet steen, kralen zahia exclusive collectie

Malachiet / mat / halve maan 1,9 x 1 cm

 

We hebben alle hens aan dek gezet om de edelstenen zo snel mogelijk in de winkels te krijgen zodat jullie ermee aan de slag kunnen voor je feestjuwelen en cadeautjes.

 

Valerie is nog volop bezig met ontwerpen en combinaties te creëren om jullie te inspireren. Hou dus zeker onze Facebookpagina en Instagram in de gaten, want hier posten we binnenkort nieuwe ontwerpen en juwelen met deze exclusive collectie!

juwelen maken met kralen, zahia exclusive collectie

juwelen maken met kralen, zahia exclusive collectie,2

 

Dolomiet was heel populair in de vorige collectie, dus we lieten deze nu ook slijpen in alle andere vormen.

Deze edelsteen is een mineraal op basis van magnesium. In de Zahia Exclusive collectie zit een mooie variëteit in zwart en wit met marmereffect.

dolomiet kralen, edelstenen om juwelen te maken, zahia exclusive collectie

Dolomiet/ mat / vierkantje 1 x 1 xm / rechthoekje 2,5 x 0,8 cm / halve maan 3 x 1,6 cm / driehoek 1,8 x 1 cm / vijfhoek 2,4 x 1,9 cm / halve maan 1,9 x 1 cm / vijfhoekje 1,2 x 1,1 cm

edelstenen kralen, zahia exclusive collectie,6

 

Veldspaat is een edelsteen die voorkomt in talrijke variëteiten waarvan zonnesteen, maansteen en labradoriet de bekendste zijn. Wij hebben naast labradoriet en maansteen ook een prachtige grijze variant die onder juiste lichtinval een subtiele schittering vertoont, en deze opake gevlekte variëteit in zwart en wit.

jaspis steen, kralen om juwelen te maken, zahia exclusive collectie

Veldspaat / mat / vierkantje 1 x 1 xm  / halve maan 3 x 1,6 cm

 

Bij opaal wordt een onderscheid gemaakt tussen edelopalen (met de typische opaliserende regenboogschittering), vuuropalen (troebel oranje van kleur) en halfopalen. Wij kozen voor een halfopaal in een licht roze kleur. Omwille van de zachte kleur wordt deze opaalvariëteit ook wel angel skin opaal genoemd.

IMG_0006

Angel skin opaal / mat / rechthoekje 2,6 x 0,8 cm   / driehoek 1,8 x 1 cm

 

De kwaliteit van edelstenen wordt onder andere bepaald aan de hand van de zuiverheid van de stenen. Klein insluitsels (die soms enkel met een microscoop zichtbaar zijn) zoals luchtbelletjes, splijtscheurtjes of kleine kristallen kunnen de kleur en het uitzicht van de steen beïnvloeden, en vaak wordt dit ervaren als waardeverminderend.

 

In sommige gevallen zorgen deze insluitsels echter voor een spectaculair resultaat, zoals bij deze rutielkwarts.

chrysopraas, maansteen, rutielkwarts en chalcedoon,2

Chrysopraas, maansteen, rutielkwarts, blauwe chalcedoon / mat & gepolijst / vijfhoekje 1,2 x 1,1 cm

 

We hebben ook heel wat nieuwe briolettes in 3 verschillende slijpvormen. Ze zijn fantastisch mooi! Heel fijn en perfect afgewerkt.

De slijpsels zijn van een  uitmuntende kwaliteit, waardoor de kleur en glans van de stenen maximaal tot uiting komen.

 

Er zijn briolettes in rookkwarts, citrine, amethist, aquamarijn, labradoriet, serpentine, granaat, carneool en zwarte onyx.

 

Door de zijdelingse doorboring vraag het wel wat oefening om deze kralen mooi te verwerken. In onze workshop ‘Werken met briolettes’ kan je de specifieke techniek leren om met briolettes te werken.

Er staan voor deze workshop in elke winkel nog datums ingepland in november en december. Een ideaal moment om even de tijd te nemen en een feestelijk paar oorbellen te maken voor jezelf, of als cadeautje. ; –)

 

briolettes rookkwarts, citrine, amethist om juwelen te maken, zahia exclusive collectie

Rookkwarts, citrine, amethist / gepolijst / briolettes 1 x 0,3 cm

 

Amethist is misschien wel één van de meest gekende en geliefde edelstenen die er zijn. Amethist behoort net als citrine en rookkwarts tot de kwartsgroep, waarvan enkel de beste soorten worden gefactteerd.

 

Vaak komt amethist voor met insluitsels van een witte kwarts. Wij hebben in onze Zahia Exlcusive collectie enkel zuivere amethist van de beste kwaliteit, helder en egaal van kleur.

briolettes amethist, rookkwarts, citrine, kralen om juwelen te maken, zahia exclusive collectie

Amethist, rookkwarts, citrine / gepolijst / briolettes 0,6 x 0,6 cm

 

Misschien wel één van de meest gewaardeerde eigenschappen van een edelsteen is zijn kleur. Op onyx na, zijn alle edelstenen uit deze Zahia Exclusive collectie 100% natuurlijk en niet bewerkt om de kleur te versterken of manipuleren.

De ruwe, nog onbewerkte stenen worden rechtstreeks door onze leverancier uit de mijnen (wereldwijd) aangekocht, en nadien door hen geslepen.

 

Onyx is een kwartssoort die behoort tot de groep van chalcedonen. Natuurlijke onyx is heel licht van kleur en wordt altijd, ongeacht de kwaliteit gemanipuleerd om de kleur te versterken of beïnvloeden. Het meest gekende is de zwarte onyx, maar wij hebben ook blauwe en rode onyx en een heel mooie oranje variëteit: sad onyx.

sad onyx edelsteen, kralen zahia exclusive collectie

Sad onyx / gepolijst / halve maan 1,9 x 1 cm

 

Een zonsondergang gevat in een edelsteen. De naam doet misschien anders vermoeden, maar sad onyx is een prachtige steen in warme oranje tinten.

sad onyx edelsteen, kralen zahia exclusive collectie,3B

Sad onyx / gepolijst / driehoek 1,8 x 1 cm / halve maan 1,9 x 1 cm / rechthoekje 2,6 x 0,8 cm

rode en blauwe onyx steen, kralen om zelf juwelen te maken, zahia exclusive collectie

Rode en blauwe onyx / gepolijst / vierkantje 1 x 1 cm / vijfhoek 2,4 x 1,9 cm / halve maan 3 x 1,6 cm

 

Spinel is een mineraal dat pas 150 jaar geleden werd ontdekt. Voordien werden spinellen vaak verkeerdelijk als robijn gezien. Zo zijn er bekende ‘robijnen’ in de Engels kroonjuwelen dat eigenlijk spinellen zijn. Spinel komt voor in verschillende kleuren, maar wij hebben in onze Zahia Exclusive collectie enkel zwarte spinel.

 

Net zoals robijn en saffier komt spinel voor in rivierafzettingen. Het is een mineraal dat heel moeilijk te vinden is in grote stukken, vandaar dat er bijna uitsluitend kleine slijpsels van bestaan.

 

Spinel heeft een hardheid van 8 en is dus een zeer duurzame edelsteen.

zwarte onyx en spinel steen, kralen om juwelen te maken, zahia exclusive collectie

Spinel en zwarte onyx/ gepolijst / driehoek 1,8 x 1 cm / rechthoekje 2,6 x 0,8 cm / halve maan 1,9 x 1 cm / vijfhoekje 1,2 x 1,1 cm

edelstenen kralen om juwelen te maken, zahia exlusive collectie,6

 

Granaat kent verschillende variëteiten en kleuren, maar de meest gekende is zonder twijfel granaat in de typische donker rode kleur.

De naam is trouwens afgeleid van het Latijnse ‘granatus’ wat ‘zoals een zaadje’ betekent, omdat de kleur doet denken aan de zaadjes van een granaatappel.

briolettes carneool, granaat, zwarte onyx

Carneool, granaat, zwarte onyx / gepolijst / briolettes 1 x 0,3 cm

 

Carneool of kornalijn behoort tot de chalcedoongroep, en heeft zijn bruinrode kleur te danken aan de aanwezigheid van ijzer. Tegenwoordig zijn veel carneolen eigenlijk gekleurde agaten. Wij hebben in onze Zahia Exclusive collectie enkel zuivere carneool.

briolettes granaat, zwarte onyx, carneool, kralen

Granaat, zwarte onyx, carneool / gepolijst / briolettes 0,6 x 0,6 cm

 

Jasper of jaspis is een zeer opake edelsteen die voorkomt in verschillende kleuren en meestal gevlekt, gevlamd of gestreept is. Zelfs in dunne schijven vertoont deze steen absoluut geen transparantie. Wij hebben in onze Zahia Exclusive collectie warm getinte okergele en rode jasper.

rode jaspis steen, kralen om zelf juwelen te maken, zahia exclusive collectie

Rode jaspis / mat / vijfhoekje 1,2 x 1,1 cm / halve maan 3 x 1,6 cm / halve maan 1,9 x 1 cm / rechthoekje 2,6 x 0,8 cm / driehoek 1,8 x 1 cm

gele jaspis steen, kralen om zelf juwelen te maken, zahia exclusive collectie

Gele jaspis / mat / rechthoekje 2,6 x 0,8 cm / halve maan 3 x 1,6 cm

 

 

Mookaiet is een variëteit van jaspis en wordt voornamelijk gevonden in Australië, vandaar ook vaak de benaming Australische jaspis. Deze edelsteen komt voor in verschillende gele, bruine en roze tinten. Elke kraal heeft een unieke tekening.

mookaiet kralen, zahia exclusive collectie

Ook unakiet was vorige keer heel populair was, dus lieten we deze ook slijpen in andere vormen.

Unakiet is geen mineraal, maar een granietgesteente dat is samengesteld uit roze orthoclaas veldspaat, groene epidoot en kwarts. Deze gevlekte edelsteen komt voor in verschillende tinten roze en groen.

unakiet edelsteen, kralen zahia exclusive collectie

Unakiet / mat / rechthoekje 2,6 x 0,8 cm / halve maan 3 x 1,6 cm / vijfhoek 2,4 x 1,9 cm / vierkantje 1 x 1 cm

 

Maansteen is een edelsteen met een troebele transparantie, en komt voor in verschillende zachte kleuren. Wij hebben een witte variant met de typische maanschijnachtige glans, en een variëteit in een pastelkleurige perzikkleur.

maansteen kralen om zelf juwelen te maken, zahia exclusive collectie

Maansteen / gepolijst / vijfhoek 2,4 x 1,9 cm / vierkantje 1 x 1 cm / halve maan 1,9 x 1 cm

 

Zo een intens en rijk kobaltblauw. Dit is lapis lazuli afkomstig uit Afghanistan, waar zich al sinds duizenden jaren de beste afzetting bevindt. Topkwaliteit, en dat zie je.

lapis lazuli steen, kralen om juwelen te maken, zahia exclusive collectie

Lapis lazuli / mat / rechthoekje 2,6 x 0,8 cm / driehoek 1,8 x 1 cm / vijfhoekje 1,2 x 1,1 cm

 

Ook nieuw in de collectie is deze bloedagaat. Een prachtige steen, grijsblauw van kleur met rode accenten.

bloedagaat edelsteen, kralen om juwelen te maken, zahia exclusive collectie,3

Bloedagaat / gepolijst / halve maan 3 x 1,6 cm

 

In dezelfde blauwgrijze tinten, mooie blauwe tijgeroog of valkenoog. Door de structuur van de vezels ontstaan onder de juiste lichtinval een glans en reflectie die doet denken aan het oog van een tijger.

blauwe tijgeroog

Blauwe tijgeroog / gepolijst / vijfhoek 2,4 x 1,9 cm

 

Het bijzondere glinsterende effect van de donkergroene aventurijn wordt veroorzaakt door hele kleine schubjes hematiet of goethiet die zijn ingesloten in de steen.

 

Ook hier geeft de aanwezigheid van deze insluitsels net een grote meerwaarde aan de uitstraling. De edelsteen is genoemd naar een glassoort die bij toeval ‘'(Italiaans ‘a ventura’) werd ontdekt in de 17e eeuw in Venetië. Er kwamen per ongeluk hele fijne koperdeeltjes terecht in het warme glas, wat hetzelfde effect, het ‘aventuriseren’ veroorzaakte.

aventurijn steen, kralen om juwelen te maken, zahia exclusive collectie

Aventurijn / gepolijst / vijfhoek 2,4 x 1,9 cm / driehoek 1,8 x 1 cm

edelstenen kralen, zahia exclusive collectie,7

 

Genoemd naar de lichtblauwe kleur van de zee is aquamarijn een edelsteen met een levendige glasglans. Net zoals smaragd is aquamarijn een variëteit van het mineraal beryl met een hardheid van 8 op Mohs scale. Een zeer duurzame edelsteen dus!

serpentine, labradoriet, aquamarijn briolettes om zelf juwelen te maken, zahia exclusive collectie

Serpentine, labradoriet, aquamarijn / gepolijst / briolettes 1 x 0,3 cm

aquamarijn, labradoriet en serpentine briolettes

Aquamarijn, labradoriet, serpentine / gepolijst / briolettes  0,6 x 0,6 cm

 

En last but not least, deze Melkkwarts. Een opake witte kwarts die ook wel sneeuwkarts wordt genoemd.melkkwarts, aquamarijn en vesoniet kralen

Melkkwarts, aquamarijn, grijze veldspaat / mat & gepolijst /  rechthoekje 2,6 x 0,8 cm / vierkantje 1 x 1 cm

 

De volledige collectie ligt vanaf vrijdag 23 november in de winkels!

In de loop van volgende week staat alles ook online op de webshop.


comments powered by Disqus