Over Zahia

Over Zahia

Liefde voor schoonheid en authenticiteit, met een persoonlijke aanpak, dat is de rode draad door het hele Zahiaverhaal.

Dat was al zo in 2001, toen Zahia begon met de verkoop van oude kelims en tapijten en van oud etnisch aardewerk. Dat Zahia vandaag glaskralen en halfedelstenen verkoopt, is eigenlijk een speling van het lot: het begon allemaal toen een halssnoer brak en Ingeborg besloot om de kralen van het snoer los te verkopen. In een mum van tijd waren alle kralen de deur uit en de enthousiaste reacties van de klanten bracht haar op een idee.

De focus werd definitief verlegd naar juwelen en de wagen ging aan het rollen. Bij Zahia vind je nu een bijzonder uitgebreide collectie halfedelstenen en glaskralen en een groot aanbod eigen ontworpen juwelen.


Je kunt bij Zahia een sieraad op maat laten maken. Op maat betekent dan: een sieraad dat past bij je kleurtype, bij je kleding, bij de vorm van je gezicht. Of je kunt ervoor kiezen zelf aan de slag te gaan en je eigen sieraad te ontwerpen en te maken. In dat geval kun je rekenen op competente hulp en advies van de staf. Zahia heeft ook een uitgebreid aanbod workshops “Juwelen maken”, zowel voor beginners als voor gevorderden.

Dé troef van Zahia is gepersonaliseerd advies en maatwerk: al onze medewerksters hebben een opleiding kleuranalyse gekregen en zijn getraind om je te helpen bij de keuze van het sieraad dat perfect bij je past.

We zoeken steeds nieuwe originele kralen. Aanvankelijk kwam het meeste materiaal uit Noord-Afrika, nu gaan we op zoek in de hele wereld. We gaan naar Venetië om er in de glasateliers van Murano zelf de kleuren en vormen van de collectie te bepalen. We gingen ook naar Tsjechië om een volledig nieuwe collectie te laten maken.

En de trein raast maar door: na een winkel in Antwerpen en Gent, opende Zahia winkels in Leuven en Aalst.


Het succesverhaal van Zahia toont aan dat het concept een gevoelige snaar raakt bij het publiek: het gaat om de combinatie van de juiste mensen, een warme aanpak en een sfeervolle omgeving. Wie binnenstapt bij Zahia, deelt dezelfde liefde voor schoonheid en authenticiteit.


Het succes werd bekroond door het boek Handgemaakt dat begin april 2013 verscheen bij Standaard Uitgeverij.

Zahia webshop

Nieuwsbrief

Uitschrijven

Schrijf hier in als u op de hoogte wilt blijven van de activiteiten. En op uw verjaardag krijgt u van ons een kortingsbon van 10% toegestuurd!