Zahia heeft de grootste collectie Murano-glas in België. Zahia kon een gedeelte van de oude stock van wereldberoemde kralenfabrieken aankopen. Het zijn unieke glaskralen, gemaakt op Murano en Venetië.

De kralen dateren uit de periode 1930-1960. Sommige zijn letterlijk museumstukken en zijn ook te bewonderen in het Glasmuseum op Murano. Het verhaal over de spannende zoektocht naar deze kralen leest u hier en hier. Van al deze kralen is de stock beperkt tot zeer beperkt, de collectie kan niet mee aangevuld worden, op is op!

Cabochons

Uit de jaren veertig. Je maakt er oorringen mee, of een broche, of een hanger, of knoopjes... je eigen unieke collectie vintage-sieraden!

Meer info

Bloemetjes in Venetiaans glas uit de jaren dertig

De bloemetjes zijn nog geen millimeter dik en het snijden van de canne was een uiterst delicate onderneming. Ercole Moretti gebruikte daar een marmerzaag voor en had een ingenieus procedé ontworpen – dat hij ook angstvallig geheim hield – waarmee hij de bloemetjes zo dun kon snijden dat ze in het licht heel transparant werden.

Meer info

Bloemen en blaadjes

Dé trend in de jaren dertig in Murano-glas was “bloemen en blaadjes”. “Bloemjuwelen” samengesteld uit allemaal afzonderlijke stukjes, blaadjes, bloempjes, maar ook fruit en groente en zelfs vogeltjes, allemaal in Muranoglas, en allemaal handgemaakt! Elk blaadje, bloempje, vogeltje, stukje fruit… zit op een koperen staafje. Ze werden rechtsreeks op dit koperen staafje gemaakt volgens de techniek van gewonden glas,”a lume”, of “lampwork”. Het koperen staafje wordt achteraf niet weggehaald zoals bij gewonden kralen, het blijft zitten aan het bloempje. Elk blaadje, bloempje… zit dus eigenlijk al op een heel fijne plooibare t-pen, en dat opent ontelbare creatieve perspectieven!

Meer info
Zahia webshop

Nieuwsbrief

Uitschrijven

Schrijf hier in als u op de hoogte wilt blijven van de activiteiten. En op uw verjaardag krijgt u van ons een kortingsbon van 10% toegestuurd!