Hebron-kralen

H
Hebron-kralen
Na de doortocht van de kruisvaarders en de inval van de Mongolen viel de glasindustrie in het Nabije Oosten uiteen in twee groepen: één groep emigreerde van het nabije oosten naar Centraal Azië en meer bepaald naar Uzbekistan.
Een andere groep glasmakers emigreerde naar Hebron bij Jeruzalem ergens in de 12e eeuw n.Chr. Ze maakten gewonden glaskralen op basis van het zand van de Dode Zee. De kralen zijn opaque geel, groen of blauw. Deze kralen waren zeer populair in Egypte en Sudan waar ze rond de jaren dertig van de vorige eeuw uit de mode geraakten en voor een apel en een ei verkocht werden aan handelaars. De productie van deze kralen is gestopt rond 1880. Ze schakelden toen over op het maken van glaskralen en amuletten van gebroken flessen.  Ongeveer 100 jaar gelden verlieten twee broers Hebron en vestigden zich in West-Turkije waar ze begonnen met het maken van glaskralen voor dieren en waar ze ook rond deze tijd de bekende “Boze Oog”amulet begonnen te maken.
Zahia webshop

Nieuwsbrief

Uitschrijven

Schrijf hier in als u op de hoogte wilt blijven van de activiteiten. En op uw verjaardag krijgt u van ons een kortingsbon van 10% toegestuurd!