Technische fiches

K

Kleurenkaart (of kleurenwiel)

In de workshops geven we telkens een introductie tot het gebruik van een kleurenkaart. Dankzij een kleurenkaart kan je evenwichtige en harmonische kleurcombinaties maken.

Meer info

kniptang

Een goede kniptang vinden is niet zo evident. De meeste tangen worden heel snel bot en bij het knippen krijg je dan een rafelig uiteinde van de draad.

Meer info

Koraal

Koraal bestaat in een grote waaier kleuren waarbij de rode, zwarte en roze koraal als de meest waardevolle worden beschouwd. Koraal komt veel voor in de Middellandse Zee en de Stille Oceaan van Japan en Taiwan.

Meer info

Kornalijn (of carneool)

De naam van deze vurig roodoranje steen is afgeleid van het Latijnse woord ‘carnis’ wat vlees betekent. In Egyptische graven hielpen kornalijnen amuletten de ziel bij de overgang naar het dodenrijk.

Meer info

Kristal

Kristal is glas met een minimum van 10 % loodgehalte. Hoe hoger het loodgehalte, hoe meer schittering en groter de kleurschakeringen.

Meer info

Kwarts

Kwarts zou genoemd zijn naar het Slavische woord ‘kwardy’ of hard of mogelijk naar het Griekse woord voor ijs ‘krystallos’, gezien de Grieken geloofden dat de kwartskristal gefossiliseerd ijs was.

Meer info

Kyaniet

Kyaniet heeft meestal een diepblauwe kleur zoals saffier en is daarom genoemd naar het Griekse woord voor donker blauw ‘kyanos’.

Meer info
Zahia webshop

Nieuwsbrief

Uitschrijven

Schrijf hier in als u op de hoogte wilt blijven van de activiteiten. En op uw verjaardag krijgt u van ons een kortingsbon van 10% toegestuurd!