Technische fiches

M

Maansteen

Regenboog maansteen is een vrij harde steen die nauw verwant is met labradoriet. De Romeinen droegen al maansteen in juwelen vanaf 100 n.C.

Meer info

Malachiet

Zijn naam is ofwel afgeleid van het Griekse woord voor ‘groen/kruid’, ‘malache’ omwille van zijn kleur ofwel van het Griekse woord voor ‘zacht’, ‘malakos’.

Meer info

Millefiori-kralen

Een bekend voorbeeld van Venetiaanse getrokken kralen. Millefiori worden eigenlijk in twee stappen gemaakt, door twee verschillende vaklui.

Meer info

Mondgeblazen glas

Glasblazen is het vervaardigen van glazen voorwerpen door lucht te blazen in roodgloeiend dikvloeibaar gemaakt glas. Het is een vrij moeilijke techniek en vereist veel geduld en aanleg. Het wordt uitgevoerd door mensen die daar speciaal voor zijn opgeleid

Meer info

Moukaite

Deze Australische jasper wordt gekenmerkt door een mooie waaier van aardetinten, gaande van rood, geel tot bruin.

Meer info

Mountain jade

"Mountain jade" is een fascinerende steen. Het is eigenlijk een marmersoort uit Azië. Over een periode van duizenden jaren zijn de minerale resten van schelp en skeletten

Meer info

Murano

Murano is een eiland op een kwartier met de boot van Venetië. Het Murano-glas in de Zahia-winkels wordt speciaal voor Zahia gemaakt op Murano.

Meer info

Murrine

Murrine zijn kleine schijfjes Venetiaans glas die gebruikt worden bij de millefiori-techniek.

Meer info
Zahia webshop

Nieuwsbrief

Uitschrijven

Schrijf hier in als u op de hoogte wilt blijven van de activiteiten. En op uw verjaardag krijgt u van ons een kortingsbon van 10% toegestuurd!