Zoetwaterparels

Z
Zoetwaterparels
Zoetwaterparels of cultuurparels worden gekweekt in zoetwatermossels. Een stukje weefsel wordt ingeplant in de mossel die dat weefsel dan inkapselt.

Daardoor ontstaat een parelzakje waarin de parel gevormd wordt. Het duurt minstens twee jaar voor de parel kan geoogst worden. Zoetwaterparels worden op grote schaal gekweekt in het zuid-oosten van China. Zoetwatermossels kunnen meerdere parels tegelijkertijd produceren, 40 parels is geen uitzondering. In de meeste oesters die zoutwaterparels produceren zit maar één parel, dat verklaart al voor een groot gedeelte het prijsverschil met zoetwaterparels. Vergeleken met zoutwaterparels is het kweken van zoetwaterparels dus redelijk eenvoudig. Daardoor zijn de prijzen voor zoetwaterparels veel lager dan die van zoutwaterparels. Toch zijn er ook bij zoetwaterparels grote prijsverschillen. Dit heeft te maken met verschillen in kwaliteit, kleur, vorm en grootte. De perfecte parel is 100% rond, glanst als een spiegel en heeft een glad en egaal gekleurd oppervlak zonder beschadigingen of groeiringen. De minste afwijking kan de waarde van de parel al meer dan halveren. De grootte van de parel is ook heel belangrijk voor de waardebepaling. De standaardmaat bij de waardebepaling is 7½ millimeter. Elke extra millimeter zorgt voor (ongeveer) een verdubbeling van de waarde van een parel.

Kijk ook bij parels.

Zahia webshop

Nieuwsbrief

Uitschrijven

Schrijf hier in als u op de hoogte wilt blijven van de activiteiten. En op uw verjaardag krijgt u van ons een kortingsbon van 10% toegestuurd!