Veel gestelde vragen

Wil je iemand verrassen met een juweeltje? Dowload hier onze 'To Keep in touch' wenskaarten!

Wil je iemand verrassen met een juweeltje als cadeau? 
Download en print dan één van deze mooie wenskaarten om je persoonlijke boodschap op neer te schrijven, en laat weten dat je aan hen denkt. 

Er zijn twee verschillende ontwerpen; een liggend A6 formaat en een staand A6 formaat. 


Kan ik ook online aankopen?

Op onze webshop webshop.zahia.be vind je onze populairste kralen en fournituren. De collectie wordt dagelijks aangevuld. Verzending is GRATIS!

Omdat er nog geen elektronische klantenkaart is, krijgt u bij elke aankoop ook nog eens 5% directe korting.

U kan ook uw cadeaubon gebruiken om uw online bestelling te betalen, maar deze kan nog niet elektronisch ingegeven worden. U zal die dus moeten opsturen met de Post.

Wordt er in een workshop naar één bepaald model gewerkt?

Nee, iedereen kiest de kralen die zij mooi vindt voor het maken van een persoonlijk juweel. Binnen de gekozen techniek ben je volledig vrij om het sieraad te maken dat je wilt. Vind je de modellen uit de winkel mooi, dan mag je die natuurlijk namaken.

Hoelang duurt een workshop?

Een workshop duurt ongeveer drie uur.

Kan ik met een cadeaubon een workshop betalen?

Dit kan als u binnen de veertien dagen na de inschrijving naar onze winkel komt met uw cadeaubon. Lukt dit niet, dan dient u het inschrijvingsgeld te storten en dan kan u de cadeaubon gebruiken om het materiaal dat u tijdens de workshop gebruikt te betalen.

Organiseren jullie ook workshops voor kinderen?

Er is een workshop Juwelen maken met kinderen ! Vanaf 12 jaar kunnen ze, onder begeleiding van een volwassene, inschrijven voor alle juwelenworkshops.

Hoeveel personen kunnen er maximum aan een workshop deelnemen?

8 à 10 personen voor de meeste workshops. In het kader van een vrijgezellenactiviteit kunnen we de groep eventueel een beetje vergroten.

Moet ik het inschrijvingsgeld voor een workshop vooraf betalen?

De inschrijving voor één van onze workshops is pas definitief als het inschrijvingsgeld betaald is. U betaalt binnen 5 dagen na de inschrijving via overschrijving (op IBAN BE80 0017 5595 0277) of binnen diezelfde termijn (5 dagen) in één van de winkels in Gent, Antwerpen, Leuven of  Aalst.

Wanneer het inschrijvingsgeld niet betaald is binnen 5 dagen na inschrijving behouden wij ons het recht uw inschrijving te annuleren.

Waarom moet ik vooraf betalen voor een workshop?

We merken dat mensen vaak niet komen opdagen als er geen inschrijvingsgeld betaald is.

Krijg ik het inschrijvingsgeld van een workshop terug als ik niet aanwezig kan zijn?

Inschrijvingsgeld wordt nooit terugbetaald. Verplaatsen met behoud van het inschrijvingsgeld is mogelijk tot twee weken voor aanvang van de workshop. Werd de workshop speciaal op uw verzoek ingepland, dan is verplaatsing niet mogelijk.

Moet ik handig zijn om een workshop te volgen?

Maak u vooral geen zorgen: Zahia heeft een jarenlange ervaring in het geven van juwelenworkshops (57 000 inschrijvingen...) en onze lesgeefsters zijn schatten met massa's geduld! Als u voor het eerst een workshop volgt, kies dan de basisworkshop. Die is technisch het makkelijkst, u leert er het abc van zelf juwelen maken. Er wordt ook veel aandacht besteed aan kleurgebruik en aan de opbouw van het ontwerp. De workshop ‘parels knopen’  vraagt wel het nodige geduld.

Kan ik mijn inschrijving voor een workshop verplaatsen?

Dat kan, maar dan moet u ons wel ten laatste twee weken voor aanvang van de workshop verwittigen.

Moet ik eigen tangen meebrengen naar een workshop?

Al het nodige materiaal is aanwezig in onze winkels.

Welke workshops kan ik volgen?

Alle informatie over onze workshops vindt u op onze website.

Hoeveel kost een workshop?

Het inschrijvingsgeld varieert naargelang het soort workshop waarvoor u inschrijft en ligt tussen 15€ en 80€. Meer informatie vindt u op onze website.

Wat zit in het inschrijvingsgeld van een workshop?

Dit is afhankelijk van het soort workshop. De kralen en het afwerkingmateriaal in zilver of verguld zilver zitten nooit in het inschrijvingsgeld omdat iedereen vrij zijn materiaal kiest. Voor meer informatie kan u kijken op onze website.

Ik wil graag weten welke lengte van halssnoer ideaal is bij mijn gezichtsvorm. Komt dit ook aan bod in de workshops Juwelen maken?

Er zijn een aantal regels voor wat de "ideale" lengte is van een halssnoer, dit heeft te maken met uw persoonlijke "balance point", het personeel van Zahia kan u helpen om dit voor u persoonlijk na te gaan.

Wat is jullie IBAN-nummer?

Het Iban-nummer van rekening 001-7559502-77 is BE80 0017 5595 0277 (Fortis Bank).

De BIC-Code is GEBABEBB.

De naam van de rekening is Zahia bvba - Workshops

Ik schreef me in via jullie website maar kreeg geen betaalinstructies. Wat is er aan de hand?

Als u geen betaalinstructies kreeg, betekent dit dat er een fout zat in het emailadres dat u opgaf. Oplossing: u schrijft zich opnieuw in en vermeldt dit probleem in de opmerking. Bent u zeker dat u het juiste emailadres heeft opgegeven? Dan kijkt u best even uw ongewenste mails na.

Hoe kan ik mij voorbereiden op een juwelenworkshop?

Denk op voorhand even na waar het sieraad moet bij passen. Als u hier op voorhand al even bij stilstaat, kiest u sneller tijdens de workshop en kunt u sneller aan de slag.

Breng de jurk of trui of bloes waar het moet bij passen mee.Zo bent u zeker dat kleur en model echt matchen. Het ene rood is het andere niet en de ideale lengte van een halsnoer hangt ook af van de halsuitsnijding.

Is een juweel goedkoper als ik het zelf maak?

Als u een juweel uit de winkel namaakt, is het goedkoper omdat de werkuren dan niet meetellen.

Kan ik een juweel op maat laten maken?

Bij Zahia kunt u een juweel volledig op maat maken of laten maken.De jurk of trui of blouse waar het juweel bij moet passen, brengt u eventueel mee. U kunt rustig aan de tafel werken bij een kop koffie en als u hulp nodig hebt, roept u ons er gewoon even bij. U kunt zich ook van a tot z door ons laten begeleiden.

We bekijken dan eerst de kleren die u meegebracht hebt en zoeken uit welke stijl er het best bij past. U kunt enkele modellen uit de winkel passen om een beter idee te krijgen van wat u juist zoekt. Daarna bepalen we de kleur, rekening houdend met uw type, de kleurenkaart, de modetrends...

Ten slotte kiezen we de afwerking (metaal, zilver, verguld).

Op elk moment kunt u nog van idee veranderen of het roer helemaal omgooien.

Als het ontwerp klaar is, wordt een gedetailleerde prijsberekening gemaakt. Ook dan kunt u nog wijzigingen doorvoeren in functie van uw budget.

Tot slot spreken we af wanneer u het juweel kan komen halen (hou rekening met een wachttijd van 1 tot 3 werkdagen). Als u het sieraad komt halen, wordt het nog eens gepast en kan het eventueel nog aangepast worden.

Kijk ook naar de Collectie om een idee te krijgen van de verschillende stijlen die mogelijk zijn.

Kan ik in de winkel een sieraad maken?

Ja, u kan aan onze tafel komen werken. U checkt (belt, mailt) best even of er dan geen workshop doorgaat. U kan altijd hulp vragen. Ook hier geldt: hoe meer u zelf doet, hoe lager de prijs.

Hoe lang duurt het om een juweel op maat te creëren?

Dit is afhankelijk van het soort juweel en hoe druk het is in de winkel. Als het kan doen we het meteen! Als het te druk is in de winkel of als de creatie te technisch is, duurt het maximum vijf dagen voor uw sieraad klaar is.

Hoe lang is een cadeaubon van Zahia geldig?

Onze cadeaubons blijven eeuwig geldig :)!

Zijn klantenkaarten en cadeaubons onbeperkt geldig?

Klantenkaarten en cadeaubons zijn onbeperkt geldig!

Wat komt op de klantenkaart?

Alle kralen, materialen en afgewerkte sieraden komen op de klantenkaart. Na 12 aankopen krijgt u 5% op de totale aankoopsom bij uw volgende aankoop van kralen, materialen en afgewerkte juwelen.

Zijn er bepaalde zaken die ik niet met een cadeaubon kan betalen?

Nee, alles uit de winkels kunt u met cadeaubons betalen.

U kan ook uw cadeaubon gebruiken voor de webshop maar die kan u elektronisch nog niet ingeven dus dan moet u het ons opsturen.

Kan ik materiaal ruilen?

U kunt materiaal dat u over heeft, ruilen als het niet beschadigd is en we het nog in onze collectie hebben.

We houden 10% af als vergoeding voor het werk.

 Afgeprijsd materiaal, materiaal dat niet meer in onze collectie zit en oorhaakjes kunt u niet ruilen.

Kan ik een aankoopsuggestie doen?

U mag altijd een aankoopsuggestie doen. In de mate van het mogelijke houden we daar bij onze volgende bestelling rekening mee.

Mag ik eigen kralen meebrengen?

U mag geen eigen kralen naar de workshops meebrengen. U mag wel eigen kralen naar de winkel meebrengen, buiten de workshops, als u uw kralen met kralen van Zahia wil combineren.

Herstelt Zahia juwelen?

Zahia doet ook herstellingen, ook als u het sieraad niet bij ons kocht. Breng uw kapotte juwelen mee naar de winkel voor een gratis bestek.

Hoeveel kost een herstelling?

Dit hangt af van de aard van de herstelling en het materiaal. (gemiddeld 15 à 20€ voor het opnieuw rijgen of 50 € per werkuur)

Hoelang duurt een herstelling?

Reken op 1 week, maar afhankelijk van het werk in de winkel kan het soms sneller. Reken op 2 weken voor het knopen van parelsnoeren.

Is het materiaal antiallergisch en nikkelvrij?

Ja.

Welke draad gebruikt Zahia om te rijgen?

We gebruiken voor onze eigen creaties en voor de herstellingen alleen Accu-Flex. Accu-Flex is professionele draad, gemaakt van een aantal dunne getorste stalen kabeltjes en gecoat met transparante of gekleurde kunststof. Wij kozen voor de stevigste versie van 7 x 7 getorste stalen kabels.   Accu-Flex is dus zeer stevig en resistent maar valt tegelijkertijd heel soepel. De kwaliteit is gegarandeerd. Meer uitleg vindt u in deze uitvoerige en lovende bespreking uit een Amerikaans vakblad.

Veel van onze klanten zijn professioneel of semi-professioneel bezig met kralen en juwelen maken. Wij geven hun dan ook graag de kans Accu-Flex te leren kennen: we verkopen deze draad per spoeltje van ongeveer 9 meter. Er zijn 2 diameters: gewone draad (.019”) en zware draad (.024"). We hebben beide diameters in goud- en zilverkleur.

Gebruikt Zahia sterling zilver?

Het nieuwe zilver is sterling zilver.

Stijgt de zilverprijs?

Ja, voor meer info klik hier.

Kan ik betalen met bankcontact of Visa?

U kunt in al onze winkels betalen met bankcontact en Visa.

Mag ik een juweel uit de winkel namaken?

Je mag elk juweel uit de winkel namaken of aanpassen aan je persoonlijke smaak en budget. We tonen je graag welke stenen en findings je nodig hebt of wat mogelijke alternatieven kunnen zijn.

Hoe kan ik mijn ringmaat bepalen?

Uw ringmaat bepalen kan op vele manieren.

Wij gebruiken de aan Europa geldende normen en duiden de ringmaten van onze ringen aan met de binnendiameter in milimeters. Uw ringmaat bepalen kan bijvoorbeeld op volgende 2 manieren:

1) Leg een goedpassende ring op een lineaal en lees de binnendiamater van de ring op de lineaal af zoals op de afbeelding in bijlage. De afgelezen binnendiameter is uw ringmaat! Let er wel op dat een brede ring wat strakker aanvoelt aan de vinger, dus neem die een halve millimeter groter. Voor een zeer smalle ring geldt dit natuurlijk andersom: een halve millimeter kleiner. 

2) Als u geen goedpassende ring hebt, dan kan u ook gebruik maken van een lintje of een koordje waarmee u de omtrek van de vinger meet. Doe het koordje niet te strak, maar losjes, om de vinger en meet daarna met een lineaal het koordje. Hiermee heeft u de omtrek van uw vinger bepaald en kunt u aan de hand van de tabel in het Word document in bijlage uw binnendiameter bepalen.

 

 

Binnendiameter ring.doc

 

Kan ik een cadeaubon kopen via de website?

U kunt een cadeaubon kopen via de webshop: http://webshop.zahia.be/cadeaubons.html

Waar komen de halfedelstenen en glaskralen vandaan?

De meeste halfedelstenen en zoetwaterparels komen uit China, de glaskralen komen hoofdzakelijk uit Venetië (Murano) en Tsjechië. Meer informatie vindt u op onze website.

Kan ik kralen per stuk kopen?

De meeste kralen worden per stuk verkocht. Sommige kralen zijn per gewicht geprijsd.

Heeft Zahia een vast assortiment kralen?

Wekelijks zijn er nieuwe leveringen uit de hele wereld. We proberen daarbij kort op de bal te spelen en steeds rekening te houden met wat onze klanten zoeken en met de laatste trends in kleur en vorm. De meeste stenen kunnen we niet meer bijbestellen, op is op! Volg de blog om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwigheden!

Zijn de halfedelstenen gekleurd?

Veel halfedelstenen worden bijgekleurd of verhit om hun kleur intenser te maken.

Kan ik bij Zahia oorclipsen kopen?

Ja, maar alleen in metaal.

Is het Murano-glas breekbaar?

Het Murano-glas is verbazingwekkend sterk! Het is niet zo dat u dit juweel zeer omzichtig moet behandelen. Maar glas is natuurlijk altijd breekbaar, valt uw halssnoer van een grote hoogte op een stenen vloer, dan kunt u natuurlijk breuk hebben. Als regel kan je stellen dat hoe kleiner de kraal, hoe steviger.

Is Zahia Antwerpen open op zondag?

Zahia Antwerpen is open de eerste zondag van de maand van 13 u tot 17 u.

Zit Zahia ook op Facebook?

Er is een Zahia-groep op Facebook. Als u lid bent, wordt u als eerste op de hoogte gehouden van de laatste nieuwtjes. U kunt er foto's van de collecties en van ontwerpen bekijken.

Hoe dik moet mijn draad zijn om cultuurparels te knopen?

De draad moet dubbel door 6 parels kunnen en als u knoopt mogen de parels niet over de knoop kunnen schuiven.

Welk slot gebruik ik voor mijn collier?

Voor de zwaardere colliers gebruikt u best een stevig slot, zoals een O-T slot. Let er wel op dat de laatste kralen niet te groot zijn, anders krijgt u het staafje niet door het oogje. Voor geknoopte parelkettingen zijn de bolvormige slotjes zeer mooi. Als u met meerdere strengen wil werken, kan u gebruik maken van een S-slot, zo krijgt u een 'slimme collier'.

Welke tangen heb ik nodig om zelf juwelen te maken?

Met een plet-, knip- en plooitang heb je de nodige tangen in huis om zelf halssnoeren en oorringen te maken. Deze tangen zijn apart te koop. We hebben ook een tangenset van het bekende merk Beadsmith in het assortiment. De tangen uit deze set zijn van bijzonder goede kwaliteit. In het tasje zitten 6 tangen, de handgrepen van de tangen hebben dezelfde kleur als het tasje! Beschikbaar in verschillende kleuren. 69 €.

Hoe maak je een oogje voor een oorring?

Bekijk de techniek in dit PDF document (250Kb).

Hoe maak je een slotje vast?

Bekijk de techniek in dit PDF document (128Kb) of in de video hieronder.

Hoe maak je een gesloten oogje

Bekijk de techniek in dit PDF document (550Kb) of in de video hieronder. 

Hoe bepaal je de ideale lengte van je halssnoer?

Door je balance points op te meten. Je eerste balance point vind je door de afstand tussen je haarlijn (die afhankelijk is van je kapsel) en je kin te spiegelen. Voor het tweede balance point meet je de afstand tussen het breedste deel van je gelaat en je kin en herhaal je deze afstand vanaf de schouder naar beneden. Dit tweede punt ligt meestal hoger dan je eerste balance point. Zo heeft iedereen twee ideale lengtes om colliers te dragen.

Meer uitleg in dit PDF document (800Kb).

Welke oorringen passen het beste bij mijn gezicht?

Bekijk het antwoord in dit PDF document (975Kb).

Welke draad heb ik nodig om parels te knopen?

Voor de meeste zoetwaterparels is nr 3 goed (de gekleurde draad begint van nr. 3, wit en zwart hebben we ook in 2 en 1).

Als het echt kleine gaatjes zijn, raden we een 2 aan. Enkel in uitzonderlijke gevallen is een 1 nodig. Meestal zijn de hogere nummers (5, 7 en 10) enkel nodig als u halfedelstenen wil knopen. Als de dikte toch niet goed zou zijn mag u ruilen: daarom vragen we het bobijntje bij het proberen niet volledig af te winden zodat we de draad terug mooi kunnen inpakken en verkopen.

De dikte van de draad is goed als hij door 6 kralen van het snoer dubbel door kan (dit zijn de 3 begin en eindparels), hierbij moet er wat weerstand zijn anders zal de draad te dun blijken.  

Hoe knoop je een parelsnoer?

Bekijk de techniek in dit PDF document

Hoe zet je een kraal tussen ketting?

Bekijk de techniek:Hoe zet je een kraal tussen ketting.pdf

Wat heb ik nodig om van start te gaan met peyote?

Draad, naald en Miyuki delica's!

Hoe maak ik een oogje aan een briolette?

Bekijk de techniek in dit PDF document

Mijn geregen collier is stuk gegaan. Wat kan daarvan de oorzaak zijn?

Als de oogjes van het slotje niet gesloten zijn, kan de draad erdoor glippen. Als de pletkralen niet hard genoeg zijn platgeknepen kan de draad loskomen. Dunne staaldraad kan breken door te zware en scherpe kralen.

Hoe maak ik juwelen met edelstenen in kastjes?