Masterclass door Masha Plokhuta: patch borduren met pailletten

Masterclass door Masha Plokhuta: patch borduren met pailletten
Masha Plokhuta is een Oekraïnse kunstenares, modeontwerpster en kunsttherapeute. In Oekraïne leidde ze haar eigen kledingmerk en modeatelier, ze is een experte in het borduren van accessoires en juwelen. Recent werkte ze mee aan het REantwerp project onder leiding van Tim Van Steenbergen. 

Na een succesvolle masterclass 'Juwelen maken met borduurtechnieken' ontvangen we haar met veel plezier opnieuw in onze winkels in Antwerpen en Leuven voor een nieuwe masterclass: een bloemenpatch borduren met paillettes.

In deze masterclass starten we vanaf het begin en focussen we op de basistechnieken van het borduren. Je gaat hiervoor aan de slag met een borduurring en gespannen vilt om een mooie patch te maken met pailletten. Masha geeft je een introductie in 10 verschillende borduurtechnieken die je kan toepassen om jouw werkstuk te maken. De afgewerkte patch kan je nadien vastnaaien op een kledingstuk, je sneakers, handtas of rugzak als mooi accessoire. 

We werken uitsluitend met pailletten. Dit is een ideaal materiaal om de borduurtechniek onder de knie te krijgen en bovendien zijn ze waterbestendig en onderhoudsvriendelijk, je kan jouw afgewerkte patch dus zonder zorgen mee in het wasmachine steken!

Anders dan bij de voorgaande masterclass vertrek je nu vanuit een concreet ontwerp. Masha tekende hiervoor 3 prachtige designs uit waarbij ze zich liet inspireren door de kleurrijke en weelderige schoonheid van bloemen
Elk ontwerp is uitgewerkt in een bepaald kleurenpalet: 
* een mooi zachtroze en lila met a pop of yellow
* warm oranje, fuchsia en fel groen in de sfeer van tropische bloemen
* intens indigo blauw met lichtblauwe en lila tinten

Bij de start van de masterclass kies je jouw favoriete ontwerp uit en krijg je van Masha alle materialen en benodigdheden om aan de slag te gaan in je gekozen kleurthema. Om eenvoudig te kunnen starten is het ontwerp reeds voorgedrukt op het vilt. Je kan dus meteen beginnen met het borduren en hoeft niets te traceren of uit te tekenen. Onder begeleiding van Masha laat je jouw bloem tot leven komen! 

Praktisch
* Deze masterclass duurt 4 uur
* Dit is een introductie in de basistechnieken van het borduren
* Je creëert een prachtige, kleurrijke bloemenpatch met pailletten
* Geniet van een moment voor jezelf en maak kennis met een nieuwe techniek
* Alle materialen en koffie/thee zijn inbegrepen
* Deze masterclass wordt in het Engels gegeven

Dit is een 'all-in' workshop, met het inschrijvingsgeld betaal je dus ook meteen alle materialen en benodigdheden om je werkstuk te maken. Het materialenpakket van het ontwerp dat je uitkiest om tijdens de workshop te maken zit dus inbegrepen in de prijs. 

Heb je de smaak te pakken en wil je nadien nog graag verder aan de slag met de andere ontwerpen? Van alle designs zijn er DIY pakketjes verkrijgbaar die je tijdens de workshop nog apart kan aankopen.

Hou er rekening mee dat deze masterclass in het Engels wordt gegeven!
Op aanvraag kunnen we dit ook organiseren in het Oekraïens of Russisch voor een privé groepje. 

Er is geen voorkennis verreist, maar borduren is een fijn precisiewerk en een goed zicht (of goede bril!) zijn belangrijk. 

€ 110,00

Inclusief alle materiaal om een afgewerkt werkstuk te maken.(muv vaste workshoptools zoals de borduurring en -naald) Inclusief koffie en thee.

Bekijk ook eens

²