De bloemetjes zijn nog geen millimeter dik en het snijden van de canne was een uiterst delicate onderneming. Ercole Moretti gebruikte daar een marmerzaag voor en had een ingenieus procedé ontworpen – dat hij ook angstvallig geheim hield – waarmee hij de bloemetjes zo dun kon snijden dat ze in het licht heel transparant werden.

 Als je de bloemetjes naar het licht houdt, zie je ook hoe subtiel de kleurnuances zijn. Het zijn net mini-glasraampjes!

IMG_2225 IMG_2224

IMG_2223 IMG_2221

Waar waren die bloemetjes voor? Ze werden gebruikt om een soort stillevens van bloemen mee te maken, zeer jaren dertig! Met deze composities, die in de vooroorlogse periode “très en vogue” waren, namen de Moretti’s deel aan ettelijke beurzen in binnen- en buitenland en wonnen ze diverse prijzen.

IMG_2238 IMG_2239

De jaren dertig waren economisch een zwarte periode: na de beurscrash van 1929 en de boycot van Italië omwille van de inval in Abessinië, lag de Italiaanse export zo goed als stil. Ercole Moretti moest op zoek naar nieuwe afzetmarkten en die vonden ze met dit nieuwe product binnen Italië zelf.

Wat doen wij ermee? De bloemetjes van Venetiaans glas zijn ideaal om oorringen van te maken met stekertjes. Gewoon een stekertje door het gaatje en klaar! Voor de zekerheid kunt u de bloemetjes verlijmen met tweecomponentenlijm. Nieuw en schitterend materiaal voor de mini-workshop Oorstekertjes.

vintage bloem 1 vintage bloem 2

Een andere toepassing: knoopjes! Sommige bloemetjes hebben geen gaatje. Je kunt er met tweecomponentenlijm een knoopoogje aan vastlijmen op de achterkant (ook bij ons te krijgen in verschillende uitvoeringen) en je hebt de prachtigste knoopjes: denk retrobloesjes, baby- en kinderkleding…

Zahia webshop

Nieuwsbrief

Uitschrijven

Schrijf hier in als u op de hoogte wilt blijven van de activiteiten. En op uw verjaardag krijgt u van ons een kortingsbon van 10% toegestuurd!