Amber

A
Amber
Vijftig miljoen jaar geleden ontstond barnsteen, een fossiele hars van pijnbomen. De gele en bruine tinten komen het meeste voor.

Vaak zijn er insluitsels van insecten en plantenresten of van pyriet. Barnsteen is gevoelig voor zuur, alcohol en parfum. Men kan barnsteen aansteken met een lucifer. Hij wordt elektrisch geladen wanneer hij met een doek wordt gewreven. Sinds de prehistorie wordt barnsteen gebruikt voor sier- en cultusvoorwerpen zoals een amulet en talisman. Tegenwoordig wordt hij gebruikt in allerhande sieraden. Barnsteen zou geluk brengen en het zicht verbeteren. Rusland is de belangrijkste vindplaats maar ook op de bodem van de Oostzee bevinden zich grote voorraden. Na zware stormen kan men op het strand en in ondiep water deze hars vinden. Andere vindplaatsen zijn Italiƫ, Roemeniƫ, Birma, Canada, China, Dominicaanse Republiek, Japan, Mexico en de V.S.


Zahia webshop

Nieuwsbrief

Uitschrijven

Schrijf hier in als u op de hoogte wilt blijven van de activiteiten. En op uw verjaardag krijgt u van ons een kortingsbon van 10% toegestuurd!