Toermalijn

T
Toermalijn
De naam van deze steen is afgeleid van het Singhalese woord ‘tura mali’ wat ‘steen van gemengde kleuren’ betekent. Toermalijn komt inderdaad voor in blauw, geel, roos, rood, zwart, groen en kleurloos.
Toermalijn heeft een aantal wonderbaarlijke fysische karakteristieken. Deze steen is bijvoorbeeld piëzo-elektrisch. Dit betekent dat als men de steen verhit, opwrijft of er druk op uitoefent hij een elektrische lading krijgt en haren of kleine papiersnippers kan aantrekken. Toermalijn kan van een bepaald gezichtspunt donkerder lijken dan vanuit een andere invalshoek. Ook deze steen moet beschermd worden tegen krassen, hevige schokken en hevige temperatuursschommelingen. Reinig deze steen niet in een ultrasonische reiniger. Roze toermalijn combineert mooi met aquamarijn. Sinds meer dan 2.000 jaar wordt toermalijn gebruikt als halfedelsteen. Volgens de oude Egyptenaren dankte toermalijn zijn kleurenpracht aan de regenboog en werd daarom ook gekend als ‘de regenboog halfedelsteen’. In de middeleeuwen geloofde men dat deze steen zowel heilzaam was tegen fysieke als mentale kwalen. Hij zou zelfs tegen de dood beschermen. Vandaag gelooft men dat toermalijn helpt tegen angst, negativiteit en verdriet. Hij zou een rustige slaap bevorderen en zijn drager beschermen tegen gevaren en ongeluk. Toermalijn wordt over heel de wereld ontgonnen maar heeft belangrijke bronnen in Brazilië, Sri Lanka en Zuid-Afrika. Ook in Pakistan, Afghanistan, de V.S., Mexico en Myanmar.
Zahia webshop

Nieuwsbrief

Uitschrijven

Schrijf hier in als u op de hoogte wilt blijven van de activiteiten. En op uw verjaardag krijgt u van ons een kortingsbon van 10% toegestuurd!