Chalcedoon

C
Chalcedoon
Chalcedoon is een verzamelnaam voor kwartsen met microscopisch kleine kristallen.

Chalcedoon komt voor in verschillende kleuren en vaak in een licht grijzig blauw. Maar ook wit, paars, roze, geel, oranje of rood komen voor.

In onze collectie zitten prachtige lichtblauwe chalcedonen in verschillende trendy vormen: platte schijven, grote druppels...

De chalcedoonfamilie omvat agaat, jasper, kornalijn, chrysopraas, onyx en aventurijn en is zachter dan andere kwartsen. Zijn naam komt van ‘Calchedon’, een oude havenstad in het huidige Turkije. Chalcedoon is één van de eerste ruwe materialen die door de mens werden gebruikt voor de vervaardiging van speerpunten, messen en gebruiksvoorwerpen. In de Renaissance werd de steen gebruikt voor gezondheid en veiligheid en werd hij gedragen als camee gedurende vele eeuwen maar vooral in de Victoriaanse periode. Vandaag zou deze steen helpen tegen depressie, angst en hysterie. Hij zou de creativiteit stimuleren en rust geven. Brazilië, Duitsland, Rusland, de VS, Canada, Afrika, Turkije en Indonesië vormen de belangrijkste vindplaatsen.

Zahia webshop

Nieuwsbrief

Uitschrijven

Schrijf hier in als u op de hoogte wilt blijven van de activiteiten. En op uw verjaardag krijgt u van ons een kortingsbon van 10% toegestuurd!