Chrysopraas

C
Chrysopraas
Deze waardevolle appelgroene edelsteen heeft een mooie opaalglans. Zijn naam is afgeleid van de Griekse woorden ‘chryso’ wat gouden betekent en ‘prason’ wat staat voor prei.
De kleur van deze steen kan zowel verbleken door het zonlicht als door verhitting. Ook uitdroging kan een kleurverlies en een vermindering van helderheid veroorzaken. Maar door de stenen in een nat katoenen doek te wikkelen, verkrijgen ze terug hun oorspronkelijke kleur en helderheid. Chrysopraas werd reeds door de Egyptenaren, Grieken en Romeinen gebruikt in juwelen en ornamenten. Hij was tevens de favoriete steen van de Pruisische koning Frederik de Grote. Citroen chrysopraas frist rode en bruine herfsttinten op. Chrysopraas zou helpen bij hartpijn en eenzaamheid en het emotioneel evenwicht bevorderen. De steen is te vinden in Australië, Tanzania, Brazilië, Rusland en de V.S.
Zahia webshop

Nieuwsbrief

Uitschrijven

Schrijf hier in als u op de hoogte wilt blijven van de activiteiten. En op uw verjaardag krijgt u van ons een kortingsbon van 10% toegestuurd!