Granaat

G
Granaat
De naam van deze wijnkleurige edelsteen is afgeleid van het Latijnse ‘granatus’ wat ‘zoals een zaadje’ betekent omdat de steen gelijkt op de zaden van een granaatappel.
Granaat is een duurzame steen met een schitterende glans die zonder problemen in juwelen verwerkt kan worden. Volgens de overlevering werd de Ark van Noach door een grote granaat verlicht. Granaat werd reeds gebruikt in juwelen van de oude Egyptenaren, Grieken en Romeinen en is het best gekend als de steen van de krijger. Hij zou soldaten beschermen tegen verwondingen en de dood. Daarom werd deze steen vaak gebruikt als versiering in schilden en gespen. Granaat staat ondermeer symbool voor vuur, geloof, moed, waarheid, medeleven en trouw. Granaat zou de bloedsomloop stimuleren en helpen tegen depressies en reizigers beschermen op hun tocht. Deze steen wordt gevonden in Kenia, Sri Lanka, Thailand, Brazilië, India, Madagaskar, Canada, de V.S, Tsjechië en Spanje.
Zahia webshop

Nieuwsbrief

Uitschrijven

Schrijf hier in als u op de hoogte wilt blijven van de activiteiten. En op uw verjaardag krijgt u van ons een kortingsbon van 10% toegestuurd!