Maansteen

M
Maansteen
Regenboog maansteen is een vrij harde steen die nauw verwant is met labradoriet. De Romeinen droegen al maansteen in juwelen vanaf 100 n.C.

In India beschouwde men de steen als heilig en in de middeleeuwen geloofden de Europeanen dat de steen iemand in zijn slaap de toekomst kon voorspellen. Maansteen was heel populair in het begin van de 20ste eeuw en werd veelvuldig in Art Nouveau juwelen verwerkt. Maansteen neemt de kleuren op van de kledij die je draagt wat hem zeer geliefd maakt in de modewereld. Bovendien past zijn speciale glans schitterend bij een zwarte jurk. Maansteen is goed combineerbaar met andere halfedelstenen. Bijvoorbeeld samen met zilver en met paarse kralen. Deze steen zou beschermend werken voor vrouwen en baby’s en onze emoties in evenwicht brengen. Maansteen maakt vruchtbaar en geeft een helder leerhoofd, beschermt op reis en geeft inspiratie in de liefde. Het is de steen voor het sterrenteken kreeft.

Maansteen van de hoogste kwaliteit wordt in Sri Lanka geproduceerd. Andere landen waar deze steen te vinden is, omvatten Brazilië, Europa, India, Madagaskar, Mexico, Myanmar, Tanzania en de V.S.

Zahia webshop

Nieuwsbrief

Uitschrijven

Schrijf hier in als u op de hoogte wilt blijven van de activiteiten. En op uw verjaardag krijgt u van ons een kortingsbon van 10% toegestuurd!