Malachiet

M
Malachiet
Zijn naam is ofwel afgeleid van het Griekse woord voor ‘groen/kruid’, ‘malache’ omwille van zijn kleur ofwel van het Griekse woord voor ‘zacht’, ‘malakos’.
Malachiet is een broze steen die best droog gereinigd kan worden. Hij werd al ontgonnen in de Sinai Peninsula in 4000 v.C. en was geliefd bij de oude Egyptenaren, Grieken en Romeinen voor juwelen en amuletten. Malachiet werd als een goede talisman voor kinderen beschouwd. In Rusland ten tijde van de tsaren werd hij veelvuldig gebruikt voor de decoratie van gebouwen. De zuilen van de St. Isaac kathedraal in Leningrad werden bijvoorbeeld uit malachiet vervaardigd. Malachiet is mooi in combinatie met neutrale tinten of zwart. Malachiet zou extra energie geven en kalmerend werken. Zaïre vormt zijn belangrijkste bron, maar men vindt hem ook in Chili, Zimbabwe, Australië, Arizona, Frankrijk en Engeland.
Zahia webshop

Nieuwsbrief

Uitschrijven

Schrijf hier in als u op de hoogte wilt blijven van de activiteiten. En op uw verjaardag krijgt u van ons een kortingsbon van 10% toegestuurd!