Blog

Facetgeslepen kralen uit India: en de winnaar is...

18 July 09 10:31 AM

Het setje gaat naar Marcelline Piscador uit Gent. Hieronder leest u wat ze ermee van plan is. Veel succes ermee!

 

"Terwijl ik aan het dagdromen ben over deze prachtige handgeslepen stenen, voel ik mij net een beetje als iemand die speelt op de lotto en zich plots afvraagt wat die zou aanvangen met het geld, indien hij/zij de lotto zo winnen...

Zo zit ik hier, mij af te vragen wat ik met deze 3 prachtige facetgeslepen kralen van rookkwarts zou doen.

Deze facetgeslepen rookkwarts stenen zijn natuurlijk dé blikvangers en vragen erom om rond de hals gedragen te worden, in combinatie met "zachte" stenen zoals rozenkwarts, amethist & zuiver bergkristal.

India  alu  murano 001#001

De 3 stenen samen zijn iets te zwaar voor 1 halssnoer en ik zou 2 aparte maar vrij "eenvoudige" halssnoeren maken, zodat iedereen die z'n blik laat vallen op het halssnoer onmiddellijk de facetgeslepen rookkwarts stenen ziet en door de eenvoud van de halssnoeren ook de details van deze facetgeslepen stenen.

Een eerste halssnoer met 2 stenen in combinatie met zachte pastelkleuren, zoals rozenkwarts & lichtblauwe aquamarijn. Deze kleurencombinaties laten je toe "geuren" op te halen die je lang vergeten was, zoals zonsopgang en de ochtenddauw op het gras, of net afgereden gras, misschien wel je moeders lievelingsparfum van toen je kind was.

De combinatie van deze pastelkleuren met de mooie bruine kleur van de rookkwarts moet je raken, zoals dat ook kan met goede tv reclames.  Denk maar aan Anaïs Anaïs waarbij de muziek en het gebruik van de zachtroze kleuren je onmiddellijk aan het dagdromen brengt.  Of de reklame van het parfum "Loulou" c'est moi.  Deze sfeer wil ik weergeven in het eerste halssnoer dat een prachtig en "tijdloos" juweel moet worden.

Met het tweede halssnoer wil ik de nadruk op "chique" leggen en zou de grootste prachtige facetgeslepen rookkwarts combineren met vergulde kralen en zuiver bergkristal in verschillende vormen, maar niet gefaceteerd.  Ik weet het, dit is een zeer eenvoudige omschrijving voor een adembenemend chique juweel, maar net door de eenvoud zal het juist zo prachig schitteren en ook hier zal de aandacht onmiddellijk gaan naar de prachtige facetgeslepen steen.

Hopelijk hoeft het niet alleen bij dagdromen te blijven en kan ik binnenkort deze prachtige stenen verwerken tot prachtige halssnoeren.

Vele groetjes,
Marcelline Piscador / Gent"


comments powered by Disqus