Blog

Marokkaans textiel in de winkel in Gent: authentieke stukken aan interessante prijzen

16 December 06 02:06 PM

We hebben nog enkele authentieke stukken Marokaans textiel, met name handira's, vrouwenmantels uit verschillende streken van Marokko.

Op de foto: een wikkeldoek uit de Anti-Atlas in wol met typische gekleurde pompons.

 

Ook nog twee handira's van de Beni Ouarain, een berberstam uit de Hoge Atlas. De schapen waarvan deze wol afkomstig is, grazen in hoog gelegen gebieden en hebben veel vet om zich te beschermen tegen extreme temperaturen. Dat zie je aan de wol die van een schitterende kwaliteit is.  Topstukken! Op de foto's: voor- en achterkant.

Ook nog een zeldzaam stuk uit de Hoge Atlas, de ingeweven gekleurde motieven verschilden van stam tot stam.

Ten slotte nog een bakhnough uit Tunesië: deze indigo vrouwenmantels werden gekleurd na het weven: de ingeweven motieven zijn in katoen en nemen de kleur niet op, de wol neemt de indigo kleurstof wel op. Pas na het verven kwamen de motieven dus tevoorschijn.

De boord is ook nog eens afgewerkt met tie-and-dye- motieven.


comments powered by Disqus