Blog

Kralen en objecten uit Venetie: een voorproefje

17 February 08 04:47 PM

Een aantal dingen staan al in de winkel in Gent, andere dingen moeten nog opgenaaid worden, in de boenwas gezet, gesokkeld... er is nog veel werk!

Maar deze staan er al: drie prachtige koptische kruisen (hoogte 60 a 70 cm). Ze werden op een houten stok gestoken en meegedragen in religieuze ceremonies. Het zijn stukken van hoge kwaliteit, zoals ik ze in de etalage aan het zetten was, kwamen er al meteen enkele kenners kijken.

De koptische bijbels zijn ook van zeer hoge kwaliteit.

Het zijn manuscripten op perkament, sommige verlucht met illustraties in kleur. Dit is de kleinste (15 x 11 x 3):

 

Dit is zeker de oudste (15x9x6), de hoeken van de pagina's zijn zwart uitgeslagen, je moet wel denken aan hoe de monniken in De naam van de roos zichzelf vergiftigden door aan hun vingers te likken voor ze de beduimelde bladzijden van oude geheimzinnige boeken omsloegen...

Deze is in zeer goede staat, compleet met lederen foedraal, ook nog in vrij goede staat. Het is waarschijnlijk de jongste van de drie (18x12x5).

 

Het lot oude kettingen uit India (Ghond) is echt prachtig: heel veel oranje gecombineerd met donkerblauw (dus zowel voor koele als voor warme types!), maar ook limoen, citroengeel... Ze zijn zo'n dertig à vijftig jaar oud maar de kraaltjes waaruit ze samengesteld zijn, zijn veel ouder. De kleuren op de foto's zijn niet ideaal maar ik zet ze er toch maar op. Ze kosten 75 €.

En een prachtige grote mand uit Ethiopië, in perfecte staat, let ook op het oude beslag. Deze komt in Antwerpen.

Stoeltjes en armbanden zijn er voor Gent en voor Antwerpen. Prachtige oude doorleefde objecten.

Trend deze zomer: etnisch, wit en geel. We zochten en vonden veel oude glaskralen waarmee u een prachtig authentiek sieraad kan maken dat bovendien volledig past bij de look van deze zomer:

   

De kralen links op de foto komen uit Bohemen en zijn niet zo oud (jaren dertig), de andere zijn oude gewonden kralen, zogenaamde "padre's" van de jaren 1700. Ze werden zo genoemd omdat ze vooral gebruikt werden in de ruilhandel met Zuid-Amerika. We hebben ze in verschillende kleuren.

Nog een paar beelden van nieuwe aanwinsten:

 

De grote blauwe kralen zijn Hollands glas van de jaren 1700, ook gewonden, en op de foto rechts nog voorbeelden van "padre's", ook een fantastische combinatie, turkoois en oranje!

Wilt u meer weten over de geschiedenis van oude glaskralen, er zijn nog enkele plaatsen vrij voor de workshop van dinsdag 26 februari.

We vonden ook nog veel amuletten, dierentanden, kralen in schelp, oud zilver uit India.. prachtige unieke stukken om te verwerken in sieraden.


comments powered by Disqus